:

Er det tilladt at servere sushi af friskfanget fisk?

Indholdsfortegnelse:

 1. Er det tilladt at servere sushi af friskfanget fisk?
 2. Hvad betyder sushi på japansk?
 3. Kan man bruge laks fra supermarkedet til sushi?
 4. Hvad sker der hvis man spiser dårlig sushi?
 5. Hvad er toppet maki?
 6. Er der parasitter i laks?
 7. Hvilke fisk er der orm i?
 8. Hvordan ser en Spoleorm ud?
 9. Hvor lang tid skal du fryse din sushi?
 10. Hvad er startpakken for sushi?
 11. Kan du selv indfryse fisken?

Er det tilladt at servere sushi af friskfanget fisk?

Sushi er ikke lavet af helt så frisk fisk, som den kunne være. For en regel siger, at fisk skal have været i fryseren et døgn, før den må serveres rå. Det skal man for at slå eventuelle parasitter i fisken ihjel.

Hvad betyder sushi på japansk?

Ordet sushi er jap., vist egl. 'lavet med eddike', af su 'eddike'. Sushi menes at være opstået i SØ-Asien som en konserveringsmetode for fisk.

Kan man bruge laks fra supermarkedet til sushi?

Du kan bruge både rå og røget laks til sushi. Vil du brugelaks, skal den dog have været frosset ned ved minus 20 grader i mindst 24 timer, inden du bruger den. Du kan købe laks til sushi hos de fleste fiskehandlere samt supermarkeder.

Hvad sker der hvis man spiser dårlig sushi?

Hvad er symptomerne på anisakiasis? Hvis man spiser rå fisk inficeret med fiskerundorm, frigøres larverne i mavesækken eller i tyndtarmen, hvor de aktivt forsøger at bore sig igennem slimhinden. Det udløser stærke mavesmerter, kvalme og opkastninger, som opstår fra ½ time til få timer efter indtag af fisken.

Hvad er toppet maki?

Ligesom almindelig maki består toppede makiruller af ris rullet i sprød tang med flere stykker fyld. Derudover har den toppede makirulle et lag af eksempelvis fisk på ydersiden. Rullen skæres i 8 skiver og serveres med wasabi, ingefær og sojasauce.

Er der parasitter i laks?

For eksempel har torsken mange snyltere, som næsten udelukkende opsøger torskefisk. Ligeledes vil ålen have sine særlige arter af snyltere, karpen vil have karpeparasitter medens laksefisk, såsom havørred og laks, er inficeret med parasitter, der fortrinsvist optræder i disse og nært beslægtede arter.

Hvilke fisk er der orm i?

De tre mest velkendte orm i fisk i vores farvande er torskeormen, torskens leverorm og sildeormen. Torskeormen er den som danske forbrugere har størst risiko for at møde, da den placerer sig i torskefiskenes muskler, altså i torskefileten.

Hvordan ser en Spoleorm ud?

Hvordan ser en spolorm ud? Der findes mange arter af spolorm, men den mest almindelige hos vores katte er ”Toxocare Cati” og ”Toxocara Canis” for hunden. De bliver henholdsvis op til 12 og 18 cm lange og ligner mest af alt spagetti. Det er ikke altid, man er ”heldig” at se ormene i afføring eller opkast.

Hvor lang tid skal du fryse din sushi?

 • Hvis temperaturen i din fryser f.eks. kun er -18 grader celsius eller højere, skal du fryse din fisk i længere tid, f.eks. i 2 døgn. Vi har lavet en startpakke der indeholder det meste af det du skal bruge for at lave sushi første gang (eller hvis du vil supplere dit lager med sushivarer).

Hvad er startpakken for sushi?

 • Vi har lavet en startpakke der indeholder det meste af det du skal bruge for at lave sushi første gang (eller hvis du vil supplere dit lager med sushivarer). Når du køber vores startpakke indeholder den ris, tang, soya, wasabi, riseddike, ingefær, bambus rullemåtte og 10 spisepinde.

Kan du selv indfryse fisken?

 • Hvis fisken købes fersk i f.eks. et supermarked, og supermarkedet ikke kan give dig information om fisken har været frosset, så må du selv indfryse fisken. Hvis din fryser kan indstilles til "indfrysning", hvor temperaturen oftest sænkes til mellem -20 grader og -25 grader celsius, kan du selv indfryse dine fisk.