:

Hvorfor rådner mine squash?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvorfor rådner mine squash?
  2. Kan man flytte en squash?
  3. Hvilke dyr spiser mine squash?
  4. Hvor kan man købe spaghetti squash?
  5. Hvor dybt skal squash plantes?
  6. Kan man gemme squash?
  7. Hvor lang tid er squash om at spire?

Hvorfor rådner mine squash?

Det skyldes manglende bestøvning. Især i kolde, våde perioder – som der ofte er først i juli, hvor planterne begynder at blomstre – holder insekterne sig væk. Uden insekter, ingen bestøvning – og uden bestøvning, ingen frugter.

Kan man flytte en squash?

Læg et lag skarpt grus på et par cm tykkelse i en cirkel på ca 20 cm med squash-plantens hovedstængel i centrum og løft blade og stængler fri at jorden med støtte fra afbarkede pilegrene eller andet let fletværk.

Hvilke dyr spiser mine squash?

Nogle sygdomme og skadedyr kan du selv forebygge, mens andre ting ikke er noget, dine grønne fingre kan ændre på. Når du lige har plantet squash på friland, er de et let bytte for snegle, der hellere end gerne spiser de grønne blade.

Hvor kan man købe spaghetti squash?

"Spaghetti squash" kan købes nu (Lidl 15 kr eller økologisk hos Søris))og bages hele i ovnen i ca. 40 min. ved 170 grader. Herefter flækkes den og kernerne skrabes ud.

Hvor dybt skal squash plantes?

Såning & forspiring af squash i drivhus Det gør du ved at lægge et frø i en potte med god og fugtig jord i cirka 2 centimeters dybde. Det er vigtigt, at du sørger for at holde jorden fugtig i den kommede tid. Når dine squash er vokset til, skal de prikles om.

Kan man gemme squash?

Squash kan blive rigtig store, og har du ikke lige været over planterne en dag eller to, kan der godt ligge en ordentlig hval og gemme sig under bladene. De store squash kan sagtens spises, men det er de små, der smager bedst.

Hvor lang tid er squash om at spire?

Hvis man ønsker at tage frø fra sin egen Halloween-græskar har det ikke den store betydning da de som regel ikke har den store spiseværdi. Squash med en kort udviklingstid (fra 50 til 95 dage) og kan sås direkte på friland midt i maj, hvis ellers vejret er godt og risikoen for frost er over.