:

Hvad er off side i fodbold?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad er off side i fodbold?
 2. Hvad er tilladt i fodbold?
 3. Hvordan måler man offside?
 4. Hvornår er der ikke offside i fodbold?
 5. Er der offside hvis bolden bliver rettet af?
 6. Hvor må målmanden tage med hænder?
 7. Hvor lang tid må målmanden holde på bolden?
 8. Kan der være offside på et indkast?
 9. Hvorfor dømmes offside så sent?
 10. Hvorfor fløjtes offside ikke med det samme?
 11. Hvor længe må målmanden holde bolden i hænderne?
 12. Hvornår må målmanden samle bolden op?

Hvad er off side i fodbold?

Offside-position en del af spillerens hoved, krop eller fødder er nærmere modspillernes mållinje end både bolden og næstsidste modspiller. han er på linje med de to sidste modspillere.

Hvad er tilladt i fodbold?

Markspilleren må benytte alle dele af kroppen, på nær hænder og arme. De 10 markspillere skal hjælpe målmanden med at forsvare målet og sørge for at score i modstanderens mål. Målmanden skal sørge for, at modstanderen ikke scorer. Målmanden må røre bolden med hænderne - dog kun i straffesparksfeltet.

Hvordan måler man offside?

En spiller står i offside-position, hvis han er nærmere modstandernes mållinje end både bolden og den næstbagerste modspiller (typisk den bagerste markspiller, da målmanden tæller med som modspiller).

Hvornår er der ikke offside i fodbold?

-En spiller kan ikke være offside, hvis han modtager bolden direkte fra et indkast, målspark eller hjørnespark. En offside kan dog stadig kaldes fra et frispark. -Hvis en spiller i offside opfanger en modstanders aflevering, er der ikke offside.

Er der offside hvis bolden bliver rettet af?

Det betyder, at man modtager en bold, som springer tilbage fra en redning, stolpen eller endda dommeren, når man er i offsideposition. Det dækker dog ikke over, hvis bolden spilles forsætligt fra en forsvarsspiller.

Hvor må målmanden tage med hænder?

Bakspejl: Den nye målmandsregel

 • Målmanden må ikke have kontrol over bolden med hænderne i mere end 6 sekunder, før han frigør den til spil. ...
 • Målmanden må ikke røre bolden med hænderne efter at have modtaget bolden direkte fra et indkast, udført af en medspiller.

Hvor lang tid må målmanden holde på bolden?

Fra målmanden har kontrol over bolden med hænderne, han bevæge sig med den i indtil 6 sekunder, før han igen frigør den til spil.

Kan der være offside på et indkast?

-En spiller kan ikke være offside på egen banehalvdel, ligesom midterlinjen er undtaget. -En spiller kan ikke være offside, hvis han modtager bolden direkte fra et indkast, målspark eller hjørnespark. En offside kan dog stadig kaldes fra et frispark.

Hvorfor dømmes offside så sent?

Det interessante er nemlig, hvorfor han ikke skal dømmes offside lige inden. Det er helt tydeligt, at han står i offside-position. At han altså er tættere på mållinjen end forsvarskæden, da afleveringen falder. Men han er kun strafbar offside, hvis bolden ikke bliver spillet af en forsvarer på vej ned til ham.

Hvorfor fløjtes offside ikke med det samme?

4a) Når man har indvirkning på spillet Er du i offsideposition, når bolden afleveres, dømmes der offside, når du rører den. Teknisk set skal spilleren røre bolden, men indimellem fløjter dommeren tidligt for at spare spilleren for løbeturen efter bolden.

Hvor længe må målmanden holde bolden i hænderne?

Fra målmanden har kontrol over bolden med hænderne, han bevæge sig med den i indtil 6 sekunder, før han igen frigør den til spil.

Hvornår må målmanden samle bolden op?

Det er ikke tilladt målmanden at samle bolden op ved tilbagelægning. Alle frispark er direkte, dog vil frispark til det angribende hold i modstanders straffesparksfelt, som efter fodboldloven ville resultere i et indirekte frispark, medføre et direkte frispark udenfor straffesparksfeltet – tættest ved forseelsen.