:

Hvor lang er en ræv?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvor lang er en ræv?
 2. Hvor mange hvalpe får en ræv?
 3. Er en ræv et flokdyr?
 4. Hvad lever en ræv af?
 5. Hvad er ræven?
 6. Hvad spiser ræven?
 7. Hvad er rævens lugte?
 8. Hvor er ræven udbredt?

Hvor lang er en ræv?

45 – 90 cmRød ræv / Længde (Voksen, Uden hale)

Hvor mange hvalpe får en ræv?

Parringen finder sted i januar-februar, og efter en drægtighedsperiode på omkring 53 dage fødes et kuld på 4-8 hvalpe. Når hvalpene er omkring en måned gamle, begynder de at bevæge sig uden for graven. I løbet af efteråret forlader hvalpene familiegruppen.

Er en ræv et flokdyr?

Ræve er sociale dyr, som alt efter fødeudbud, jagttryk og naturlig dødelighed i området, lever alene, monogamt eller i mindre familiegrupper.

Hvad lever en ræv af?

Føde. Ræven æder først og fremmest dyrisk føde som mus, harer, kaniner, rådyr, fugle, fugleæg og insekter. Men den tager også frugt, ådsler og husholdningsaffald.

Hvad er ræven?

 • Ræv (Vulpes vulpes) 1 Vidste du. At ræven er vågen om natten. At ræveungerne klarer sig selv, når de er et halvt år gamle. At du kan se ræve –... 2 Fakta om ræven. Ræven ligner en lille rød hund. Den har et spidst hoved med store trekantede ører. Pelsen er ofte... 3 Rævens liv. Du kan finde ræve over hele Danmark. I skoven, på marker og overdrev, men også i byen. Ræven er... More ...

Hvad spiser ræven?

 • Men ræven spiser også harer, mest harekillinger, da de store tit er for svære at fange. Ræven kan også fange et rålam – og et rådyr hvis det er sygt eller svækket. En normal rævebestand tager faktisk cirka 60 procent af de rålam, der bliver født et år. Ræven spiser også fasaner og agerhøns - og deres æg og unger.

Hvad er rævens lugte?

 • Ræven har en skarp lugte- og høresans men ser dårligt. Ræven orienterer sig via lyd og lugt. Byernes lyde og lugte er vigtige informationer i rævens univers. Parker, gader og søer har karakteristiske lugte, som ræven kan bruge til at orientere sig efter.

Hvor er ræven udbredt?

 • Ræven er udbredt i hele landet, hvor den lever både i byerne, på landet og i naturen. Ræven ligner en lille hund med spids snude og rødbrun eller rustbrun pels. Pelsen kan dog godt være spættet i det, men typisk for ræven er den lange buskede hale med en hvid halespids. I Danmark er ræven ikke truet, men der er set en lille tilbagegang i bestanden ...