:

Hvordan sætter man linoleum på en bordplade?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvordan sætter man linoleum på en bordplade?
 2. Hvordan sliber jeg mit køkkenbord?
 3. Kan man lime linoleum på laminat?
 4. Hvordan laver du en bordplade i træ?
 5. Hvordan sliber vi bordpladen?
 6. Hvordan laver du bordpladeolie?
 7. Kan du slibe bordplade med olie?

Hvordan sætter man linoleum på en bordplade?

Når linoleummet sidder ordentligt fast, skæres det til sidst af i kanterne, så det flugter knivskarpt med pladens kant. Fordel limen på linoleummet med spartlen i et så jævnt lag som muligt. Kør så tæt på kanten, som du kan. Lad det så tørre 10-15 min., inden du lægger det på pladen.

Hvordan sliber jeg mit køkkenbord?

Når bordpladen er klar til slibning, starter du med det grove sandpapir 80, og sliber med rolige bevægelser i årernes retning. At slibe en bordplade kræver tid og grundighed, hvis du vil have et flot og jævnt resultat. Arbejd dig efterhånden op i korn 120 og afslut med korn 240 for en fin og blød overflade.

Kan man lime linoleum på laminat?

Lim til laminat/linoleum Aqua Contact 288 1ltr. Velegnet til brug på laminat og linoleum, gulv- og vægmaterialer, vinyl, træ og pap samt visse plasttyper. Limen er baseret på forstærket neoprengummi og har en konsistens, som er nem at arbejde med. Limen hærder øjeblikkeligt, men opnår fuld styrke efter et par dage.

Hvordan laver du en bordplade i træ?

 • Slibning og oliering af bordplade i træ 1 Det skal du bruge Elektrisk excentersliber eller rystepudser og sandpapir til dem i k og 240. Sikkerhedsbriller og høreværn. ... 2 Tør bordpladen af Tør først bordpladen af med en karklud, så ikke der er madrester og andet skidt og snavs, som eller bliver slebet med rundt på bordet. ... 3 Undgå ridser - dæk af med malertape Dæk alle vaske, komfurer og kanter af med malertape, så ikke de bliver ridset af maskinerne og sandpapir. ...

Hvordan sliber vi bordpladen?

 • Forkanten på pladen sliber vi med slibeklodsen. Bruger du din excentersliber, skal du være meget forsigtig, da du nemt kan komme til at vippe den lidt, og så får du slebet forkanten skæv. Når bordpladen er slebet helt ren, fjerner du støvet, før du gnider olien ind i træet.

Hvordan laver du bordpladeolie?

 • Lad træet tørre lidt. Olien røres grundigt igennem. Bordpladeolie er normalt tilsat forskellige stoffer, først og fremmest for at hjælpe den til at hærde, og de skal fordeles godt. Især olie med pigment skal røres godt igennem, så de hvide korn bliver helt jævnt fordelt.

Kan du slibe bordplade med olie?

 • At slibe en bordplade og efterfølgende give den olie er en af de opgaver, langt de fleste kan mestre. Du kan i princippet klare dig med slibepapir på en klods, men har du mere end et par kvadratmeter bordplade, betaler det sig at have maskiner til hjælp.