:

Kan man male vinduer indvendig?

Indholdsfortegnelse:

  1. Kan man male vinduer indvendig?
  2. Hvordan løfter du vinduet af?
  3. Hvilke typer vinduer findes der?
  4. Hvordan Skifter vi vinduer i weekenden?
  5. Kan du få vinduer i standardmål?

Kan man male vinduer indvendig?

Er dine vinduer slidte indvendigt eller bare ikke så kønne som tidligere? Så kan en gang maling gøre underværker. Her får du en nem vejledning, så du kan male dine vinduer indvendigt på flotteste vis. Maling af træværk, som vinduer, kræver løbende vedligeholdelse, så træet forbliver flot og godt beskyttet.

Hvordan løfter du vinduet af?

  • Brug en bajonetsav, og sav sømmene eller skruerne over i mellemrummet mellem karm og hus, så er rammen lige til at løfte ud, og vinduet forbliver intakt. Start med at løfte vinduet af. Det kan sidde fast på flere måder, men som regel kan det bare løftes fri af hængslerne.

Hvilke typer vinduer findes der?

  • Hvilke almindelige typer vinduer findes der? 1 Dannebrogsvindue - også kaldet korsbåndsvindue og flagvindue. 2 Palævindue - oftest udformet som et dannebrogsvindue, men er småsprosset. 3 Vindue i fag (et-, to-, tre- og firefagsvindue). En sådan vinduestype er næsten altid sidehængt. 4 Frederiksbergvindue - et trefags dannebrogsvindue med kun ét felt i det midterste fag. More ...

Hvordan Skifter vi vinduer i weekenden?

  • Her skifter vi et enkelt vindue på en weekend, men med lidt øvelse vil du sagtens kunne skifte 3-4 stykker på den samme tid. Hvis dine gamle vinduer er rådne og skal skiftes, kan du bare save dem i stykker, som vi viser her på siden.

Kan du få vinduer i standardmål?

  • Hvis du kan få vinduer i standardmål, som kun er et par cm for store på den ene eller den anden led, kan der være god økonomi i at vælge dem alligevel og så tage det ekstra arbejde med saven for at udvide vindueshullet. Er vinduerne lidt for små, kan du ofte klare problemet ved at slå et tyndt bræt på indvendigt i hullet.