:

Hvordan skal man dække bord?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvordan skal man dække bord?
 2. Hvilken side af tallerken skal servietten ligge?
 3. Hvordan skal kniv og gaffel ligge?
 4. Hvordan dækker du dit bord korrekt?
 5. Hvordan laver du bordpynt?
 6. Hvordan laver du en borddækning?
 7. Hvordan dækker du et flot bord?

Hvordan skal man dække bord?

Her er reglen for korrekt borddækning enkel: Du starter med det glas, du først skal bruge og sætter det længst mod højre, så gæsten arbejder sig udefra og ind mod tallerkenen. Rækkefølgen bliver dermed vandglas, hvidvinsglas, rødvinsglas og til sidst glas til dessertvin.

Hvilken side af tallerken skal servietten ligge?

Bruger du tallerkener med dekoratio, skal motivet vende ens på alle tallerkener. Tallerkenen til brød står på venstre side med tilhørende kniv placeret til venstre for gaflen. Foldede servietter placeres på tallerken/dækketallerken.

Hvordan skal kniv og gaffel ligge?

Gaflerne ligger til venstre for tallerkenen med tænderne pegen opad, knivene til højre – med skæret mod tallerkenen. Yderst til højre ligger suppeskee, mellem tallerkenerne og glassene ligger bestikket til dessertn – skeen med skaftet til højre, gaflen til venstre og tættest på tallerkenen.

Hvordan dækker du dit bord korrekt?

 • Sådan dækker du dit bord korrekt 1 Glas og kop. Hvis vi starter fra højre og går mod venstre, så skal vandglasset stå først. Hernæst hvidvinsglasset, så... 2 Tallerken. Tallerkenen til forret og hovedret sættes oven på hinanden. Tallerkenen til hovedretten skal ligge nederst. 3 Bestik. Når vi spiser, starter vi altid udefra med bestikket og bevæger os indad, og der skal derfor... More ...

Hvordan laver du bordpynt?

 • Bordpynt har også den fordel, at det kan skjule de pletter, som uundgåeligt ender på dugen i løbet af middagen. Farver er med til at skabe rød tråd i borddækningen, men hold dig til 2-3 farver. Det giver en flot effekt, hvis du har én farve, som du supplerer med pynt i flere nuancer af samme farve.

Hvordan laver du en borddækning?

 • Der hører mange ting med, når du skal lave en korrekt og klassisk borddækning. Det kommer selvfølgelig an på pladsen og menuen, men du er godt dækket ind med:  Dækketallerken. Tallerken til forret. Tallerken til hovedret. Gaffel til for- og hovedret.

Hvordan dækker du et flot bord?

 • Borddækning: Sådan dækker du et flot bord 1 Regler for korrekt borddækning. Har du ikke helt styr på etikette og regler for borddækning, så kan du lære det... 2 Placer bestikket rigtigt. Hovedreglen inden for korrekt borddækning er, at du skal placere bestikket, så gæsten starter... 3 Sæt glassene i den rigtige rækkefølge. Det er ofte placeringen af glas, der giver panderynker... More ...