:

Hvad kan man plante i skygge?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad kan man plante i skygge?
 2. Hvor hurtigt vokser Hasselurt?
 3. Kan vinterglans beskæres?
 4. Hvornår skal man plante vintergrøn?
 5. Hvornår kan man plante Vinca?
 6. Hvor hurtigt breder Hasselurt sig?
 7. Hvad dækker dækket over?
 8. Hvor gammelt er et dæk?
 9. Hvad er den nye mærkning af dæk?
 10. Hvad er hastighedskoder på dæk?

Hvad kan man plante i skygge?

Planter der trives godt i skygge

 • Bunddækkeplanter: Guldjordbær, hasselurt, kærmindesøster, liden singrøn, vinterglans.
 • Buske: Hortensia, kristtorn, rododendron, rosmarinlyng, laurbærkirsebær.
 • Klatreplanter: Almindelig vedbend, kamæleonbusk, klatrehortensia, liden singrøn, piberanke.

Hvor hurtigt vokser Hasselurt?

Asarum eupaeum spreder sig forholdsvis langsomt på voksestedet, men kan ved god vækst og rigtig planteafstand dække jorden fuldstændig, så ukrudt vanskeligt får fodfæste. Planten er almindeligvis hårdfør i Danmark, men ved hård barfrost i det sene forår kan løvet dog svides. Planten er stedsegrøn.

Kan vinterglans beskæres?

Den kræver hverken opbinding, nedskæring eller vinterdækning. Vinterglans (Pachysandra terminalis) er den ideelle bundplante i sur jord og fuld skygge.

Hvornår skal man plante vintergrøn?

Bemærkninger

BladfarveGrøn
BlomsterfarveBlå
BlomstringForår, Sommer
BladtypeÆgformede
LysforholdFuld sol, Skygge

Hvornår kan man plante Vinca?

De kan plantes når der ikke er frost i jorden. De er meget kønne som småplanter, men de breder sig som bare f... hvis du ikke planter dem i et lukket område. Hvis man taber et par småkviste et andet sted i haven gror de lystigt der.

Hvor hurtigt breder Hasselurt sig?

Hasselurt breder sig ikke så hurtigt, men til gengæld dækker den meget tæt, hvilket gør det svært for ukrudt at etablere sig. Den giver et meget flot tæppe i forgrunden af et bed, eller ind mellem større planter. Ofte vil man opleve at myrer flytter rundt på frø fra Hasselurt.

Hvad dækker dækket over?

 • På siden af et dæk står en masse informationer, der beskriver dækkets egenskaber. Forkortelserne kan virke svære at gennemskue, men her er eksempler på, hvad tal og bogstaver dækker over. Sådan forstår du informationerne på bilens dæk | FDM Gå til hovedindhold Bliv medlem Søgning Bliv medlem Alt om biler Nyheder Vi tilbyder FDM shop Mit FDM

Hvor gammelt er et dæk?

 • Der er ingen regler for, hvor gammelt et dæk må være. Generelt bør de dog ikke bliver ældre end 10 år. Men det er især vigtigt, at være opmærksom på, at et dæk ældes løbende, og dækkes egenskaber forringes gradvist med tiden. Dertil kommer, at den dækteknologiske udvikling løber stærk i løbet af 10 år.

Hvad er den nye mærkning af dæk?

 • Den nye mærkning af dæk forholder sig til tre kriterier: Energieffektivitet. Bedømmes ved at måle dækkets rullemodstand. Skala A til G Opbremsning på vådt underlag. Hvert skalatrin svarer til en øget bremselængde på op til seks meter, når der bremses ned fra 80 km/t.

Hvad er hastighedskoder på dæk?

 • Hastighedskoder på dæk Dækket skal have en hastighedskode, der svarer til de hastigheder, bilen maksimalt er typegodkendt til at køre med. Koden T betyder fx. at dækket er godkendt til 190 km/t. Læs også: Mere om hastighedskoder på dæk