:

Hvilken vigepligt er der i en rundkørsel?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvilken vigepligt er der i en rundkørsel?
  2. Hvordan forholder man sig i en rundkørsel?
  3. Er der fuldt stop ved hajtænder?
  4. Er det ulovligt at sidde i en rundkørsel?
  5. Hvordan ved man om der er højrevigepligt?
  6. Hvad sker der hvis man kører over for fuldt stop?

Hvilken vigepligt er der i en rundkørsel?

I Danmark vil der altid være etableret ubetinget vigepligt ved indkørsel til en rundkørsel. Før muligheden for ubetinget vigepligt var der højrevigepligt. Dette førte ved megen trafik til "forstoppelse", fordi bilisterne i rundkørslen skulle holde tilbage for bilister på vej ind.

Hvordan forholder man sig i en rundkørsel?

Skal du til højre ud af første vej i rundkørslen, skal du placere dig så langt til højre som muligt og give tegn med blinklyset på vej frem mod rundkørslen. Husk at orientere dig grundigt - både når du kører ind i rundkørslen, men også når du kører ud!

Er der fuldt stop ved hajtænder?

Ubetinget vigepligt Når der er en “fuld stop” tavle, skal du standse helt op. Hvis der blot er “hajtænder”, er det ikke altid nødvendigt at standse helt, men du skal nærme dig krydset med lav hastighed, så du tydeligt viser over for de tværkørende, at du har tænkt dig at overholde vigepligten.

Er det ulovligt at sidde i en rundkørsel?

Christian Berthelsen, politiassistent i National Færdselscenter hos Rigspolitiet, svarer: Din kone har ret i, at det ikke er forbudt at opholde sig på 'midterøen' i en rundkørsel. Rent lovgivningsmæssigt er det ikke reguleret.

Hvordan ved man om der er højrevigepligt?

Hvornår er der højre vigepligt? Der er højre vigepligt alle steder, hvor der IKKE er ubetinget vigepligt. Man har højrevigepligt, når der ikke er skiltning eller anden afmærkning, der indikerer andet. Der er højre vigepligt, når du kører i et vejkryds uden lysregulering, hvor ubetinget vigepligt ikke er indikeret.

Hvad sker der hvis man kører over for fuldt stop?

Ubetinget vigepligt er skiltet eller malet på vejen, men gælder også, hvis du kører ud fra en parkeringsplads eller ejendom, og hvis du krydser et fortov/cykelsti. Er der skiltet "Fuld stop", men holder du ikke helt stille, selvom der ingen kommer og du bare kører, kan du se frem til et klip i kørekortet.