:

Hvad hedder de forskellige skrifttyper?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad hedder de forskellige skrifttyper?
 2. Hvilken skrifttype skal jeg vælge?
 3. Hvordan sender jeg en font?
 4. Hvilken skrifttype skal man bruge i SRP?
 5. Hvordan finder man ud af hvilken font der er brugt?
 6. Hvad betyder typografiske?
 7. Hvad er Læsetypografi?
 8. Hvad trækker ned i en SRP?
 9. Hvordan ændrer jeg skriftstørrelse?
 10. Hvordan finder du skrifttyper?
 11. Hvad er en variable skrifttype?
 12. Kan du tilføje en ny skrifttype til din computer?
 13. Hvordan kan du gennemse en skrifttypeserie?

Hvad hedder de forskellige skrifttyper?

Skrifttyper kan opdeles i familier:

 • Serif skrifter.
 • Sans serif skrifter.
 • Monospace skrifter.
 • Håndskrifter.
 • Fantasy skrifter.
11. okt. 2021

Hvilken skrifttype skal jeg vælge?

Mange anbefaler, at man i opgaver bruger en antikva-skrift, fx Times New Roman, fordi serifferne danner linjer i teksten, som øjet lettere kan følge.

Hvordan sender jeg en font?

Når du har købt og eller downloaded en skrifttype, har du som regel en TTF- eller OTF fil. Tit kommer skrifttypen nede i en zip-fil, som du skal pakke ud, før den kan installeres. Det kan de fleste computere gør per automatik. Herefter vil skrift-type-filerne dukke op i et mappesystem.

Hvilken skrifttype skal man bruge i SRP?

Man skriver normalt med skrifttypen Times New Roman, skriftstørrelse 12 (og skriftstørrelse 10 i fodnoter), og man bruger normalt linjeafstand 1,15 eller 1,5. I skal ikke flytte på marginerne i siden af dokumentet.

Hvordan finder man ud af hvilken font der er brugt?

Fontsquirrel er meget ligetil, da hjemmesiden er bygget op, som en webfont generator. Generatoren giver dig mulighed for at kunne finde den valgte skrifttype, du leder efter blot ved at sætte et screenshot af skrifttypen ind.

Hvad betyder typografiske?

Typografi er et kunsthåndværk og et speciale inden for design, hvis formål er at behandle tekst ud fra æstetiske og funktionelle overvejelser. Typografi har bl. a. at gøre med tekstens position og anvendelse af spalter og margener.

Hvad er Læsetypografi?

Læse-typografiLæse-typografi er brødteksten og dets skriftstørrelse/-form, linjelængde og linjeafstand. Hvor display-typografien er den pompøse tekstillustration, er læse-typografien alt det bagvedliggende, vi forbinder med almindelig tekst. Faktisk udgør læse-typografien cirka 90% af alt tekst, du læser.

Hvad trækker ned i en SRP?

Hvis du overvejer at skrive en SRP, som skal indeholde innovative løsningsforslag, kan du med fordel inddrage din(e) vejleder(e) i din tankeproces. I boksen kan du se, hvad din opgave bliver bedømt på. Den mundtlige del bliver bedømt på: Den mundtlige præsentation af projektet og dets vigtigste konklusioner.

Hvordan ændrer jeg skriftstørrelse?

Sådan gør du skriftstørrelsen mindre eller større:

 1. Åbn appen Indstillinger på din enhed.
 2. Tryk på Hjælpefunktioner. Tekst og visning.
 3. Tryk på Skriftstørrelse.
 4. Brug skyderen til at vælge din skriftstørrelse.

Hvordan finder du skrifttyper?

 • Du kan hurtigt finde skrifttyper, som du bruger ofte, og filtrere dem på fanen Skrifttyper i panelet Tegn eller panelet Egenskaber. Vælg dine foretrukne skrifttypeklasser på rullemenuen Klassificeringsfilter, hvis du vil indsnævre listen over skrifttyper. Som standard vises alle skrifttypeklasser.

Hvad er en variable skrifttype?

 • Den variable skrifttype er en OpenType-skrifttype, for hvilken du kan tilpasse attributter som tykkelse, bredde, hældning og optisk størrelse. Disse skrifttyper giver fleksibilitet og mulighed for tilpasning af skrifttypeattributter for at skabe dynamiske webbogstaver og typografi.

Kan du tilføje en ny skrifttype til din computer?

 • For at bruge en ny skrifttype skal du downloade den til din computer. Du kan finde flere oplysninger under Tilføj en ny skrifttype. Har adskillige farver og gradueringer i en enkelt glyf. Dækker Emoji-skrifttyper – smileys, flag, gadeskilte, dyr, mennesker, mad, seværdigheder og så videre.

Hvordan kan du gennemse en skrifttypeserie?

 • Sådan kan du få vist og gennemse en lang række skrifttypeserier og skrifttyper: Åbn panelet Tegn. Benyt en af følgende fremgangsmåder: Vælg Vindue > Type > Tegn. Vælg teksten for at vise Tegnindstillinger i kontrolpanelet eller panelet Egenskaber. Tryk på Kommando+T (macOS) eller Ctrl+T (Windows). Klik på rullemenuen Indstil skrifttypeserien .