:

Hvilke gamle bøger er noget værd?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvilke gamle bøger er noget værd?
 2. Hvordan kan man se om en bog er første udgave?
 3. Hvad kalder man en bogudgivelse?
 4. Hvad hedder teksten på bagsiden af en bog?
 5. Kan man få penge for gamle bøger?
 6. Hvem opkøber bøger?
 7. Hvad betyder 1 udgave 2 oplag?
 8. Hvor kan jeg få trykt en bog?
 9. Hvor mange ord på en a5 side?
 10. Hvornår blev den første bog skrevet?
 11. Hvordan man skriver en børnebog?
 12. Hvordan er en bog bygget op?
 13. Hvor kan man sælge sine gamle bøger?
 14. Hvor kan jeg sælge mine brugte bøger?
 15. Hvor kan man få vurderet gamle bøger?

Hvilke gamle bøger er noget værd?

Rigtig gamle bøger (fra før 1800) kan dog have en ret høj værdi – det har vi kompetencer til at vurdere. Tidsskrifter og ugeblade har generelt også kun meget ringe værdi, men der findes enkelte tidsskrifter (som f. eks. Mobilia) som kan have en ret høj værdi.

Hvordan kan man se om en bog er første udgave?

Læs om hvordan du henviser til en bog i forskellige udgaver. Bøger udkommer gerne i flere oplag – og nogle gange også i flere udgaver. Du kan se på bogens titelblad, hvilken udgave det drejer sig om.

Hvad kalder man en bogudgivelse?

Bog - Wikipedia, den frie encyklopædi.

Hvad hedder teksten på bagsiden af en bog?

En bog består af to ting: omslaget (ind- bindingen) og bogblokken (al teksten). Omslaget omtales senere i vejledningen side 20. Det er almindeligt, at man på bogens side 1 skriver bogens titel og intet an- det.

Kan man få penge for gamle bøger?

kunst, historie eller filosofi kan også være penge værd. Og nye efterspurgte titler i det hele taget, både inden for skøn- og faglitteraturen. Specialsamlinger kan også repræsentere en god værdi; det kan være litteratur om særlige fagområder, f.

Hvem opkøber bøger?

Som medlem af Saxo Premium kan du sælge dine brugte bøger videre i Saxos app. Hent appen og prøv, hvor nemt det er at give dine gamle bøger nye læsere.

Hvad betyder 1 udgave 2 oplag?

Ordet "oplag" benyttes om de eksemplarer af en bog eller anden tryksag, hvis tekst og billeder er trykt fra den samme sats. Hvis oplaget senere øges med eksemplarer fra samme sats, betegnes eksemplarerne som optryk eller som 2., 3. eller senere oplag.

Hvor kan jeg få trykt en bog?

Jensen Print udfører print af bøger og magasiner med softcover – måske bedst kendt som paperback bøger. Din bog indbindes med det, der kaldes “fuldt omslag” et stykke kraftigt 300 grams papir. Du kan vælge mellem farveprint, sort/hvid eller “både og”. Oplag fra eksemplarer – i formater op til A4 størrelse.

Hvor mange ord på en a5 side?

På universitetet regnes en normalside enten som 2.200 tegn uden mellemrum, eller 2.400 typeenheder med mellemrum. En normalside kan også defineres som et antal ord. En tradition angiver at "en side er 250 ord på internationale kurser". Aalborg Universitet angiver at omregningsfaktoren er 360 ord.

Hvornår blev den første bog skrevet?

Verdens ældste trykte og daterede bog stammer fra Kina og blev udgivet 11. maj 868 e.Kr. Bogen er en såkaldt blokbog, der side for side er trykt med udskårne og indfarvede træblokke. Teknikken kendes fra Korea allerede i midten af 700-tallet, men disse værker er uden udgivelsesår.

Hvordan man skriver en børnebog?

Vil du gerne skrive børnebøger?

 1. Tag afsæt i menneskelige grundfølelser. Det er kernen i den gode fortælling.
 2. Stol på dig selv og din egen smag, når du skriver.
 3. Sørg for at der altid er håb til sidst i fortællingen. Børn kan ikke lide ulykkelige afslutninger.
7. jul. 2017

Hvordan er en bog bygget op?

​ Midterstykket af en roman er klart det fyldigste. Det er her du skal præsentere handlingen for din læser. Det kan let blive uoverskueligt at skrive så langt et stykke (især hvis du planlægger at skrive en krimi på 500 sider), så derfor vil jeg anbefale dig at dele teksten op i mindre bidder.

Hvor kan man sælge sine gamle bøger?

Din bog er nemlig til salg på lige fod med alle andre bøger på hjemmesiden. På Saxo.com er det nemt at finde brugte skønlitterære bøger og brugte faglitterære bøger. Søger du på en specifik bog, eller klikker dig ind på en bog på Saxo.com, vil du her kunne se, om den givne bog kan købes brugt.

Hvor kan jeg sælge mine brugte bøger?

Din bog er nemlig til salg på lige fod med alle andre bøger på hjemmesiden. På Saxo.com er det nemt at finde brugte skønlitterære bøger og brugte faglitterære bøger. Søger du på en specifik bog, eller klikker dig ind på en bog på Saxo.com, vil du her kunne se, om den givne bog kan købes brugt.

Hvor kan man få vurderet gamle bøger?

Du kan altid dine ting vurderet nemt og gratis hos os, ved at benytte vores online vurdering. Vores eksperter sidder klar og du vil typisk modtage din vurdering indenfor 3 dage. Alt du skal gøre er at logge ind, beskrive det du gerne vil have vurderet og uploade et billede. Nemt, hurtigt og gratis.