:

Kan elefanter leve uden stødtænder?

Indholdsfortegnelse:

 1. Kan elefanter leve uden stødtænder?
 2. Hvad er en elefants fjender?
 3. Er det ægte elfenben?
 4. Hvor mange tænder har en elefant?
 5. Hvad bruger man elefant stødtænder til?
 6. Hvad hedder en hanelefant?
 7. Hvad er arealet af en elefants fod?
 8. Kan elefanter lugte vand?
 9. Hvor meget er elfenben værd?
 10. Hvordan ser elfenben ud?
 11. Hvad er en Tusker elefant?
 12. Hvor mange knæ har en elefant?
 13. Hvad kan man bruge stødtænder til?
 14. Hvornår får en elefant stødtænder?
 15. Hvor mange knogler har en elefant?
 16. Hvad er elefanter?
 17. Hvordan bliver elefanthunner drægtige?
 18. Er elefanter naturlige fjender?
 19. Hvor stor er den afrikanske elefant?

Kan elefanter leve uden stødtænder?

Elefanter helt uden stødtænder overlever længst og er beskyttet mod krybskytter, men det er ikke ideelt. Tænderne hjælper elefanterne med at grave efter mad og vand, til selvforsvar og som lokkemad til potentielle partnere.

Hvad er en elefants fjender?

Elefanter har ingen naturlige fjender, bortset fra mennesket, og deres levealder bestemmes normalt af sliddet på kindtænderne. Når det sidste sæt kindtænder er slidt ned, kan elefanten ikke længere bearbejde føden, og den dør af sult.

Er det ægte elfenben?

Elfenben som er savet ud af kranier af for længst døde elefanter er tørret ud under særlige forhold og ikke så tilbøjeligt til sprækning, derimod er den slags e. ret skørt. Noget tilsvarende gælder det fossile elfenben, som man henter i Sibirien, og som er stødtænder af de vældige mammut-elefanter.

Hvor mange tænder har en elefant?

En elefant har kun 6 tænder. Fire kindtænder og to stødtænder. Stødtænderne er fortænder. De vokser hele livet og er lavet af elfenben.

Hvad bruger man elefant stødtænder til?

I sociale sammenhænge bruges de til dominans, særligt blandt hanner, og de bruger dem til at forsvare sig mod fjender eller til at kæmpe med hinanden indbyrdes om territorier eller hunner. Elefanter bruges også deres stødtænder til at grave eller bore med.

Hvad hedder en hanelefant?

En ronkedor er en (gammel) hanelefant, der lever alene. Hanelefanter lever gerne alene, fra de bliver kønsmodne, og kan være aggressive. Herfra har ordet fået betydningen "en umedgørlig person eller krakiler". Før stavningen ronkedor blev standardiseret, har man også set ordet stavet runkedor, ronkador, og runkador.

Hvad er arealet af en elefants fod?

Faktum er at elefantens vægt fordeles over store, flade fødder på omkring 250 cm2. Det betyder, at der ikke er et enkelt punkt under foden, der bærer en ekstrem mængde vægt, selvom hele fladen er udsat for en stor belastning.

Kan elefanter lugte vand?

De kan lugte vand fra flere kilometers afstand Den afrikanske elefant har en unik evne til at lugte vand flere kilometer væk. Det giver dyrerne mulighed for at rejse over lange afstande og stadig være bevidste om, hvor de kan finde vand, når de skal have slukket tørsten under rejsen.

Hvor meget er elfenben værd?

Der er stadig lang vej igen for at komme drabene på elefanterne for deres elfenben til livs. Men nu er der større håb for dyrearten. Mens et kilo elfenben kostede knap 15.000 kroner i 2014, koster et kilo omkring 5.000 kroner i dag.

Hvordan ser elfenben ud?

Elfenben er et hårdt, hvidt eller gulligt animalsk materiale, oftest fra elefantens lange runde stødtænder. Det kan dog også komme fra andre dyr som hvalros, vortesvin, narhvaler eller uddøde dyr som mammutter. Anvendelsen har gennem tiderne været udskæringsarbejder som f.

Hvad er en Tusker elefant?

Tusker-elefanterne er blandt andet kendt for deres store stødtænder, der vejer over 45 kilo, og netop derfor er de eftertragtede blandt krybskytter, der gerne vil have fat i de store mængder elfenben.

Hvor mange knæ har en elefant?

En gammel myte siger, at elefanten er det eneste pattedyr med fire knæ. Man ser elefantens knæ og albuer, når den bøjer sine ben. Her kan det godt se ud, som om forbenene har knæ, idet det nederste led på benene bøjes fremad.

Hvad kan man bruge stødtænder til?

Stødtænder bruges af mennesker til at fremstillet elfenben, der bruges til smykker og forskellige kunst- og brugsgenstande. Tidligere brugte man bl. a. elfenben til tangenter på klavere og flygler.

Hvornår får en elefant stødtænder?

Det er normalt ikke svært at skelne en indisk han-elefant fra en hun-elefant. Det er nemlig kun hannerne, der får lange stødtænder, og man kan se forskel allerede når elefanterne er år gamle. Det forhindrer dog ikke hunnerne i at udnytte regnskovens plante ressourcer på lige fod med hannerne.

Hvor mange knogler har en elefant?

Elefantens snabel kan blive over to meter lang og er en forlænget næse og overlæbe. En snabel består af omkring 150.000 muskler, og der er ingen knogler i den.

Hvad er elefanter?

 • Elefanter er karakteriseret ved en veludviklet snabel, stort hoved, store pladeformede ører, kort hals, tøndeformet krop og kraftige søjleformede ben. Kranieknoglerne har talrige hulrum for at mindske vægten.

Hvordan bliver elefanthunner drægtige?

 • Elefanthunner er drægtige i 22 måneder og føder en unge, som ved fødslen vejer ca. 100 kg. Den tager det første år ca. 1 kg på om dagen. Under diegivningen drikker ungen med munden direkte fra patten med snablen bøjet skråt bagud over hovedet.

Er elefanter naturlige fjender?

 • Elefanter har ingen naturlige fjender, bortset fra mennesket, og deres levealder bestemmes normalt af sliddet på kindtænderne. Når det sidste sæt kindtænder er slidt ned, kan elefanten ikke længere bearbejde føden, og den dør af sult.

Hvor stor er den afrikanske elefant?

 • Den afrikanske elefant er den største af de to nulevende elefantarter og det største landlevende pattedyr overhovedet. Skulderhøjden er 3-4 m, og vægten kg; hannerne er størst. Både hanner og hunner har veludviklede stødtænder.