:

Hvad er Akvarelblyanter?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad er Akvarelblyanter?
 2. Hvad er de bedste farveblyanter?
 3. Hvad er akvarelmaling?
 4. Hvad er Polychromos?
 5. Hvad er forskel på akvarel og vandfarve?
 6. Hvad er akvarelpapir lavet af?
 7. Hvad er forskellen på gouache og akvarel?
 8. Hvordan maler man med akvarel?

Hvad er Akvarelblyanter?

En akvarel laves af vandfarver. En teknik, hvor farverne fortyndes med vand, så de bliver transparente på det hvide papir. Her demonstreret med akvarelblyanter, hvor farven påføres tør og bagefter males over med pensel og vand.

Hvad er de bedste farveblyanter?

Og vi har også, så de helt små kan bruge dem. De mest populære mærker inden for farveblyanter er....

 • Faber-Castell Goldfaber. (1)
 • Faber-Castell GRIP. (11)
 • Faber-Castell PITT Pastel. (2)
 • Faber-Castell Polychromos. (2)

Hvad er akvarelmaling?

Akvarelmaling er det, som mange i daglig tale kender som vandfarver, eller watercolouring på engelsk. Det er små, hårde og stærkt koncentrerede farver, der opløses med en våd pensel og bruges på akvarelpapir eller lignende, forgængeligt og sugende underlag.

Hvad er Polychromos?

Polychromos Faber Castell set, farveblyanter i høj kvalitet med høj lysægthed. Til tegning, grafik og farvelægning, velegnet til fx malebøger for voksne. Farveblyanterne fungerer også fint på mere avanceret papir med struktur, fx pastelblokke – og også på sten, karton og mørkere papir.

Hvad er forskel på akvarel og vandfarve?

Akvarelfarver er vandbaserede, og kaldes ofte blot for vandfarver. Der er altså ingen forskel på akvarelfarver og vandfarver. Farverne er meget drøje. Det betyder, at de er meget nemme at arbejde med, selv om det kan se ret avanceret ud.

Hvad er akvarelpapir lavet af?

Bindemidlet består som oftest af Gummi arabicum, vand, glycerin og sukkersirup/honning. Gummi arabicum er en vandopløselig lim, der binder farven til papiret, mens glycerinen og sukkeret gør farven blød at arbejde med og lettere opløselig i vand. Farvepigmenter kommer fra jord, kul og forskellige metalforbindelser.

Hvad er forskellen på gouache og akvarel?

Gouache minder på mange måder om akvarel men med den primære forskel, at gouache er heldækkende i modsætning til akvarel, som er transparent. Det gør det lettere at overmale og rette fejl. Gouache indeholder binder, farvepigment og vand såvel som et hvidt pigment, der øger dækkeevnen.

Hvordan maler man med akvarel?

Akvarelmaling er et oplagt medie for kreative sjæle, som ønsker at fordybe sig kreativt i de kunstneriske processer. Byg enten akvarelmotivet op ved at lægge tynde lag farve ovenpå hinanden eller mal vådt i vådt. Når bundfarven er tør, lægges nye lag på.