:

Er der forskel på netværkskabler?

Indholdsfortegnelse:

 1. Er der forskel på netværkskabler?
 2. Hvad er forskellen på cat kabler?
 3. Hvad er et RJ45 kabel?
 4. Hvilken farvekode skal anvendes Tia EIA 568a eller 568b?
 5. Hvad betyder mærkning Cat 6a F FTP på et netværkskabel?
 6. Hvad er forskelle på UTP FTP og STP kabler?
 7. Hvad betyder CAT 6?
 8. Hvilken type netværkskabel skal man vælge?
 9. Er der forskel på RJ45 stik?
 10. Hvor langt må et netværkskabel være?
 11. Hvad er forskellen på tia568a og tia568b?
 12. Hvad er F FTP?
 13. Kan UTP og STP blandes?
 14. Hvad er forskellen på STP og UTP netværkskabel?

Er der forskel på netværkskabler?

Du har derfor måske hørt folk benævne et netværkskabel som et: patchkabel, ethernet kabel, PDS kabel, LAN kabel og internet kabel. Netværkskabler kan gå under flere betegnelser, men der er ingen forskel på disse kabler udover navnet. Det er altså derfor ikke at lade sig forvirre over.

Hvad er forskellen på cat kabler?

Cat 6 netværkskabel Cat 6 kabel har højere kapacitet og er mere modstandsdygtig overfor udefrakommende støj. Cat 6 kablerne har ændret lidt på designet i forhold til Cat 5 kablet. Det er noget tykkere og kan transmittere større mængder data end Cat 5 og Cat 5e, men kun over kortere afstande.

Hvad er et RJ45 kabel?

RJ45 står for Registered Jack og 45 er blot det nummer, som grænsefladen fik tildelt i protokollen over standarder. RJ45 er selve stikket, som er på netværkskablet.

Hvilken farvekode skal anvendes Tia EIA 568a eller 568b?

Der er ikke forskel på anvendelsen af netværkskablet, idet den er tilknyttet kontaktstift-positionerne i modulstikket. T568A kræves ifølge standarden til nye kabelinstallationer. For at tage hensyn til tidligere anvendte standarder (AT&T258A eller WECO) har man i standarden medtaget en "option", som hedder T568B.

Hvad betyder mærkning Cat 6a F FTP på et netværkskabel?

Cat 6a standarden kan håndtere en båndbredde på op til 500 MHz og hastigheder på op til 10 Gbit/s. Farve: Hvid. Version: F/FTP Cat 6a solid. Båndbredde: 500 MHz.

Hvad er forskelle på UTP FTP og STP kabler?

Skærmet vs uskærmet netværkskabel I forbindelse med netværkskabler vil du også støde på begreber som UTP (Unshielded Twisted Pair), STP (Shielded Twisted Pair) og S/FTP (Shielded and Foiled Twisted Pair) m. fl. som er henholdsvis uskærmet (U) samt forskellige varianter af afskærmet (S) kabler.

Hvad betyder CAT 6?

Netværkskabel CAT 6a: Hastighed på max 10 Gbps, op til 100 meter langt og båndbredde på 500 MHz. Netværkskabel CAT 7: Hastighed på max 10 Gbps, op til 100 meter langt og båndbredde på 600 MHz.

Hvilken type netværkskabel skal man vælge?

Et Cat6a netværkskabel understøtter en båndbredde på 500 MHz og hastigheder på 10Gbps på alle længder. Et Cat 5/6/6a netværkskabel er i de fleste tilfælde helt fint til almindelige hjemmeinstallationer. Har du lidt mere professionelle behov, kan du kigge efter et Cat 7/8 netværkskabel.

Er der forskel på RJ45 stik?

Alle færdige netværkskabler bruger det samme stik i begge ender, nemlig et RJ45 -stik. Det vil altså sige at du altid kan bruge hvilket som helst type netværkskabel uanset hvilken enhed du skal tilslutte. Forskellen er udelukkende i hastigheden og båndbredden.

Hvor langt må et netværkskabel være?

De forskellige netværkskabler Netværkskabel CAT 6a: Hastighed på max 10 Gbps, op til 100 meter langt og båndbredde på 500 MHz. Netværkskabel CAT 7: Hastighed på max 10 Gbps, op til 100 meter langt og båndbredde på 600 MHz. Netværkskabel CAT 8: Hastighed på max 10 Gbps, op til 100 meter langt og båndbredde på 2000 MHz.

Hvad er forskellen på tia568a og tia568b?

I standarden "TIA/EIA-568-A Commercial Building Telecommunications Wiring Standard" er der angivet to forskellige metoder for montagen af de enkelte par i stikkene. De hedder T568A og T568B. Forskellen imellem T568A- og T568B-metoden er, at kablets par 2 og par 3 bytter plads i modulstikket.

Hvad er F FTP?

F-FTP henviser til at netværkskablet har både ydre og indre skærm. Det vil sige at de indre ledere er parvis skærmede, samtidigt med at hele kablet er skærmet med en ydre folie.

Kan UTP og STP blandes?

Til gengæld bør man være varsom med at blande UTP (uskærmet) og STP (skærmet) kabler, da det potientielt kan påvirke netværket negativt. Generelt bør man bare holde sig helt fra skærmede kabler til alm. hjemmebrug. Du kan ligeledes læse mere om etablering af hjemmenetværk i artiklen 'Få fart på dit hjemmenetværk'.

Hvad er forskellen på STP og UTP netværkskabel?

Har netværkskablet betegnelsen UTP, betyder det derfor at, kablet er uskærmet (Unshielded Twisted Pair). Har netværkskablet betegnelsen FTP eller STP er kablet skærmet. De forskellige bogstaver forklarer hvordan skærmen er placeret inde i kablet. Er det FTP har netværkskablet en ydre skærm rundt om alle lederne.