:

Kan fermacell bruges udvendig?

Indholdsfortegnelse:

 1. Kan fermacell bruges udvendig?
 2. Kan fermacell limes op?
 3. Kan man sømme fermacell?
 4. Kan man male direkte på fermacell plader?
 5. Hvad kan fermacell bære?
 6. Er et lag fermacell nok?
 7. Hvor meget fermacell lim skal man bruge?
 8. Hvordan får man fermacell lim af?
 9. Hvordan montere man fermacell?
 10. Hvordan saver man i fermacell?
 11. Hvordan maler man fermacell?
 12. Hvad er Vindgips?
 13. Hvor meget vægt kan en skrue holde?
 14. Kan man nøjes med et lag fermacell?
 15. Hvad er standard gipsplader?
 16. Hvordan kan du opsætte gipsplader?
 17. Er gipsplader skrøbelige?
 18. Hvad er gipsplader til vådrum?

Kan fermacell bruges udvendig?

fermacell® Powerpanel HD - Løsningen til udvendige vægge Powerpanel HD kan anvendes direkte som udvendige facadeplader til overfladebehandling med fermacell Letmørtel HD pudssystem. Pladerne er cementgrå, og kanterne viser tydeligt sandwichstrukturen med det mørkegrå, lette tilslag i mellemlaget.

Kan fermacell limes op?

Fibergipsplader findes både med- og uden spartelkant. Vælger du dem uden spartelkant, skal de limes sammen med en særlig lim til formålet. De skal limes langs alle samlinger, hvorefter den overskydende lim skrabes af. Skruehuller skal spartles, hvorefter resten af væggen kan fuldspartles. .

Kan man sømme fermacell?

Fibergipsplader på 10 og 12,5 mm er passende til de fleste konstruktioner i hjemmet, dog skal der anvendes 15 mm understøttet pr. 30 cm i vådrum. Læs mere om fermacell i vådrum side 24. Se alle anbefalinger for skruer, klammer og søm i tabellerne på side 60-61 og side 66-67.

Kan man male direkte på fermacell plader?

- Selvfølgelig kan enhver maler spartle, men når der bygges skillevægge med fermacell fibergipsplader skal malerne faktisk i nogle tilfælde bidrage til selve pladesamlingens konstruktive styrke og ikke blot dække den samling, tømreren allerede har lavet.

Hvad kan fermacell bære?

Fermacell, der producerer en stor del af fibergipspladerne på markedet, leverer en stor bæreevne på deres produkter. Eksempelvis kan en plade på 12,5 millimeters tykkelse, som er rimelig standard, faktisk bære 30 kg. Med en passende rawlplug kommer vægten op på 50 kg - per skrue.

Er et lag fermacell nok?

Et enkelt lag er ofte nok til at opfylde kravene til lydreduktion og brandmodstandsevne. fermacell er skruefaste gipsplader, der holder 30 kg i én skrue uden plugs og 50 kg med plugs. og skruefaste gipsplader, der med et enkelt lag højner kvaliteten og øger styrken i forhold til traditionelle 2-lags løsninger.

Hvor meget fermacell lim skal man bruge?

Forskalling opsættes pr. 300 mm ved 10 mm plader og pr. 450 mm ved 12,5 mm plader. Pladerne monteres med 35 mm klammer pr.

Hvordan får man fermacell lim af?

Fermacell limskraber anvendes til at fjerne rester af klæbefugemassen.

Hvordan montere man fermacell?

Pladerne monteres i et forbandt, så der ikke opstår krydsende samlinger. Samlingerne forskydes minimum 200 mm. Til at spartle spartelkanterne anvendes fermacell SK Spartel eller fugespartel og papirarmeringsbånd. Første lag fyldes i spartelsporet og skrabes glat af med overkanten af pladerne.

Hvordan saver man i fermacell?

fermacell fibergips skal udelukkende ridses på forsiden. Herefter knækkes pladen præcist over kanten af underliggende plade – helt uden behov for skæring på bag siden. Ved skæring af mindre stykker anbefales det dog at bruge dyksav, stiksav eller fukssvans.

Hvordan maler man fermacell?

FORSÆNKET SPARTELKANT Spartles med Fibergipsspartel 630, ilægges Sparteltape 970 med transparent overspartling Efter tørring spartles endnu et lag Fibergipsspartel 630 Ved fuldspartling benyttes Sprøjtespartel Pro Plus 639 i op til en mm våd lagtykkelse ad gangen.

Hvad er Vindgips?

Vindgips bruges ofte i forbindelse med både underbeklædning af facader og undertage. Vindgips bliver ofte også kaldet for imprægnerede gipsplader og er en vindtæt gipsplade med stor modstandsdygtighed overfor fugt.

Hvor meget vægt kan en skrue holde?

Jo større diameter, desto mere kan den bære. Og kan én plug bære 20 kg, så kan to som tommelfingerregel bære det dobbelte. De fleste ting kræver jo mere end én skrue, når de skal hænges op på væggen. Du vil hurtigt opdage, at selv forholdsvis små plugs har en stor styrke.

Kan man nøjes med et lag fermacell?

fermacell på vægge og lofter giver et flot resultat med kun ét pladelag. Alle pladesamlinger spartles med fermacell SK Spartel eller fugespartel, og der ilægges papirarmeringsbånd. Tilskæring kan foretages med kniv eller dyksav.

Hvad er standard gipsplader?

 • STANDARD GIPSPLADER To lag kraftig karton limet fast på hver side af et lag hårdt sammenpresset gips. Flere tykkelser; den mest almindelige på ca. 13 mm vejer ca. 13 kg/m². Findes også i en letvægtsudgave på ca. 7 kg/m².

Hvordan kan du opsætte gipsplader?

 • TIPS TIL OPSÆTNING AF GIPSPLADER: EKSTRA STYRKE To lag gips har naturligvis mere styrke end ét lag. Og med de smarte plugs, der efterhånden findes på markedet, kan du hænge relativt tunge ting op på ren gips. Men hvis du skifter det inderste lag gips ud med en krydsfinerplade, får du endnu flere muligheder.

Er gipsplader skrøbelige?

 • Gipsplader har mange gode egenskaber, men de er ikke specielt stærke; navnlig hjørnerne er skrøbelige. Derfor monterer man en beskyttelsesskinne af plast eller metal, som dækkes af spartelmasse. Hjørneforstærkning af plast limes fast, mens metalskinnerne kan skrues fast.

Hvad er gipsplader til vådrum?

 • Gipsplader til vådrum er opbygget som almindelige gipsplader. Blot er de glasfiberarmerede, og pappet er imprægneret med silikone, så det kan modstå fugt og bære vægten af evt. fliser.