:

Hvad er der 6 af på en terning?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad er der 6 af på en terning?
 2. Hvad betyder en kube?
 3. Hvor mange øjne har en terning i alt?
 4. Hvor mange hjørner er der på en terning?
 5. Hvad er den mest sandsynlige sum at få med to terninger?
 6. Hvad er det laveste terningkast?
 7. Hvad er en kantlængde?
 8. Hvordan finder man Kantlængden af en kube?
 9. Hvem opfandt terningen?
 10. Hvor gammel er terningen?
 11. Hvis man lægger øjnene sammen på de to terninger hvor mange forskellige summer kan man så få?
 12. Hvad er sandsynligheden for at slå et lige tal med to terninger?
 13. Hvad er sandsynligheden for at slå en 6 med 3 terninger?
 14. Hvor mange forskellige muligheder er der med 3 terninger?
 15. Hvordan finder man kantlængde?

Hvad er der 6 af på en terning?

En terning består af 6 sideflader, som alle er firkantet. Det er sådan at ved hvert hjørne, der mødes der tre sideflader fra terningen. En af de tekniske termer er, kan den også kaldes for et kvadratisk prisme. En terning med 6 sider, er den type vi kender bedst.

Hvad betyder en kube?

En terning (også kaldet en kube) er et platonisk legeme som består af seks firkantede sideflader, med tre der mødes ved hvert hjørne. Terningen er en særlig type kvadratisk prisme, rektangulært parallelepipedum og triangulært trapezoeder, og den er dual i forhold til oktaedret. Terningen er således et hexaeder.

Hvor mange øjne har en terning i alt?

Når vi siger "en af terningerne" mener vi at enten den grønne eller den røde terning eller begge terninger viser 5 øjne.

Hvor mange hjørner er der på en terning?

Fladeelementet er en trekant med tre forskellige sidelængder og tre forskellige vinkler. Når fladerne sættes sammen til et 'fodboldlignende' legeme, vil der i de tre hjørner mødes enten 4, 6 eller 10 trekanter. Det amerikanske firma Dice Lab har nu fremstillet et sådant legeme, der kan fungere som en 120-sidet terning.

Hvad er den mest sandsynlige sum at få med to terninger?

Det indses også let ved at slå to terninger mange gange og skrive summen ned hver gang. Det fremgår tydeligt af oversigten at antallet af udfald er 6 · 6 = 36. . Herunder ses udregningen af alle sandsynlighederne ved kast med to terninger.

Hvad er det laveste terningkast?

Som en terning strækker pointskalaen sig fra 1 til 6. I trykte anmeldelser vises ofte pointberegningen som en terning med et bestemt antal øjne op. Terningkastet blev introduceret af Arne Skouen i Verdens Gang 31. marts 1952.

Hvad er en kantlængde?

Terning, hexaeder, kubus, geometrisk legeme, der har seks identiske kvadrater som sideflader, og hvor alle vinkler mellem tilstødende sideflader er rette vinkler; et af de fem regulære polyedre. Rumfanget af en terning med kantlængde a er a3.

Hvordan finder man Kantlængden af en kube?

For eksempel er 3 8 = 2, da 23 = 8, og 3 –8 = −2, da (−2)3 = −8. Hvis en terning (kube) har rumfanget a, er terningens kantlængde lig med 3 a . Denne terning har rumfanget 27 cm3, og kantlængden 3 cm.

Hvem opfandt terningen?

Terningens historie går langt tilbage. Arkæologer har fundet omkring 5.000 år gamle terninger af dyreknogler under udgravninger i Indus-dalen i Pakistan og i ruinerne af “Den Brændte By” i det østligste Iran. Med et areal på 1,5 km² var dette samfund fra 32 f.Kr.

Hvor gammel er terningen?

Terningens historie går langt tilbage. Arkæologer har fundet omkring 5.000 år gamle terninger af dyreknogler under udgravninger i Indus-dalen i Pakistan og i ruinerne af “Den Brændte By” i det østligste Iran. Med et areal på 1,5 km² var dette samfund fra 32 f.Kr.

Hvis man lægger øjnene sammen på de to terninger hvor mange forskellige summer kan man så få?

Et udfaldsrum er alle de mulige resultater eller udfald af et eksperiment, fx alle de øjenpar man kan få med kast med to terninger: (1,1), (1,2), (1,3) osv. En hændelse er det, som man er interesseret i at undersøge. Det kan fx være summen af øjnene af to terninger, udfaldet (1,1) giver hændelsen 2.

Hvad er sandsynligheden for at slå et lige tal med to terninger?

terning er der mulighed for 6 udfald {1,2,3,4,5,6}. Sandsynlighed for hændelsen at slå et lige tal er altså 3 {2,4,6}ud af 6 mulige udfald. Derfor er sandsynligheden for hændelsen et lige tal: 2 1 , 50 % eller 0,5.

Hvad er sandsynligheden for at slå en 6 med 3 terninger?

Så hvis vi slår et meget stort antal gange med terningen, vil ca. 1/6 af kastene være en sekser. d. Hvis man kaster med to seksere, er der 36 mulige udfald.

Hvor mange forskellige muligheder er der med 3 terninger?

Der findes 6 x mulige udfald ved kast med 3 terninger. 27 kombinationer giver 10.

Hvordan finder man kantlængde?

KUBIKROD Kubikroden af et tal a er det tal, der opløftet til tredje potens giver a. For eksempel er 3 8 = 2, da 23 = 8, og 3 –8 = −2, da (−2)3 = −8. Hvis en terning (kube) har rumfanget a, er terningens kantlængde lig med 3 a . Denne terning har rumfanget 27 cm3, og kantlængden 3 cm.