:

Hvad er den deltagende dokumentar?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad er den deltagende dokumentar?
 2. Hvilken genre er en dokumentar?
 3. Hvilke typer dokumentarfilm findes der?
 4. Hvad er den autoritative dokumentar?
 5. Hvad er forskellen på en reportage og en dokumentar?
 6. Hvad gør et håndholdt kamera?
 7. Hvad er definitionen på en dokumentar?
 8. Hvilke genretræk er der?
 9. Hvad er den interaktive fortælleform?
 10. Hvad er en sociologisk dokumentar?
 11. Hvad er en historisk dokumentar?
 12. Hvordan er en dokumentarfilm opbygget?
 13. Hvad er en TV reportage?
 14. Hvad er definitionen af en dokumentar?
 15. Hvilken virkning har frøperspektiv?

Hvad er den deltagende dokumentar?

Den deltagende dokumentar Journalisten / instruktøren deltager selv i filmen, og er måske hovedperson. Der foregår en handling, som instruktøren er en del af. Journalisten / instruktøren taler til kameraet (eller os) og bruger jeg-form. Der kan være scener, hvor instruktøren har skjult kamera.

Hvilken genre er en dokumentar?

Dokumentarfilm er en film- og tv-genre, der fremviser autentiske personer, miljøer og hændelser. I dokumentarfilmen fremstår virkeligheden ikke uformidlet, men gør indtryk i kraft af dokumentaristens kreative bearbejdning.

Hvilke typer dokumentarfilm findes der?

De 6 former er:

 • Den poetiske dokumentar (det æstetiske og formmæssige betones) ...
 • Den forklarende dokumentar (den klassiske dokumentarfilm) ...
 • Den observerende dokumentar ('fluen på væggen') ...
 • Den interaktive dokumentar (filmholdet deltager i handlingen) ...
 • Den refleksive dokumentar.

Hvad er den autoritative dokumentar?

Den autoritative dokumentar I denne type dokumentar fremlægger man en bestemt sag eller et motiv, man dokumenterer, argumenterer, skildrer årsager og sammenhænge, og formålet er at oplyse eller forklare modtageren noget.

Hvad er forskellen på en reportage og en dokumentar?

En dokumentarfilm er ikke en spillefilm og heller ikke en reportagefilm, det er virkeligheden oplevet gennem et temperament. Det kan være en forfatter, en instruktør eller en fotograf.

Hvad gør et håndholdt kamera?

Håndholdt kamera – her er kameraet placeret i hånden på fotografen, hvorfor der skabes en række kælkede billeder. Det giver typisk et indtryk af autenticitet og drama – og kan bruges til hektiske scener, hvor noget dramatisk skal vises.

Hvad er definitionen på en dokumentar?

Dokumentarfilm er et omdiskuteret paraplybegreb for en lang række undergenrer. Det dækker over alt fra faktabaserede film, der ikke bygger på et manuskript, men forsøger at skildre virkeligheden, og hvis udgangspunkt er journalistisk til iscenesatte og konstruerede film, hvis udgangspunkt er mere kunstnerisk.

Hvilke genretræk er der?

Genretræk - oversigt

FiktionRefleksionOpinion
Billedbog Drama, skuespil Eventyr Graphic novel Kortfilm Kortprosa Lyrik Manuskript Novelle Roman Spillefilm TegneserieBlog Dagbog Erindring Essay Formelt brev Personlig beretning Personligt brevAnmeldelse Debatindlæg Klumme Kommentar Kronik Læserbrev

Hvad er den interaktive fortælleform?

Den interaktive fortælleform Han træder frem som person, for eksempel som jeg-fortæller eller som ”vært”– og vi følger arbejdsprocessen med tilblivelsen af filmen. Ofte fremprovokerer tilrettelæggeren selv centrale situationer i filmen og søger med velvalgte og personlige eksempler at vise en generel pointe.

Hvad er en sociologisk dokumentar?

Den sociolistiske dokumentar omhandler grupper og subkulturer (kultur eller livsstil, som kun gælder for en mindre gruppe) i vores samfund, som ligger langt fra langt fra resten af samfundets livsformer, levevilkår og miljø.

Hvad er en historisk dokumentar?

Det kan være nærliggende at tænke at historiske dokumentarfilm er det tætteste man kommer på at være fluen på væggen i fortiden. Men man skal huske at enhver film er redigeret af en instruktør med en bestemt historiebrug (se dette afsnit). Ingen film er en neutral iagttagelse.

Hvordan er en dokumentarfilm opbygget?

Dels er dokumentarfilm som genre jo kendetegnet ved at den handler om udsnit af virkeligheden og dermed husker os på, hvad der sker i den verden, vi lever i. Dels anvender og aktiverer seeren sin egen hukommelse og forforståelse, imens seeren ser dokumentarfilmen.

Hvad er en TV reportage?

I reportagen tager journalisten læseren med ud i virkeligheden og fungerer her som en flue på væggen, der sanser og ser alt, og indtrykkene formidles derefter til læseren med levende beskrivelser af steder og begivenheder. Reportagen er ligesom casen en beskrivende og konkretiserende artikelgenre.

Hvad er definitionen af en dokumentar?

Dokumentarfilm er et omdiskuteret paraplybegreb for en lang række undergenrer. Det dækker over alt fra faktabaserede film, der ikke bygger på et manuskript, men forsøger at skildre virkeligheden, og hvis udgangspunkt er journalistisk til iscenesatte og konstruerede film, hvis udgangspunkt er mere kunstnerisk.

Hvilken virkning har frøperspektiv?

Frøperspektiv giver os en oplevelse af at se op på motivet. Frøperspektivet kan få en person til at se større og højere ud (eksempel 1), end hvis vi ser personen i normalperspektiv, dvs. i øjenhøjde. Derfor bliver frøperspektivet ofte brugt til at understrege, at en person er overlegen, truende eller uhyggelig.