:

Hvad er DALI dæmpning?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad er DALI dæmpning?
 2. Hvad er DALI 2?
 3. Hvorfor DALI?
 4. Hvad er DALI en forkortelse for?
 5. Hvad er DALI 8?
 6. Hvad er forskellen på DALI og DALI 2?
 7. Hvordan virker DALI?
 8. Hvornår døde DALI?
 9. Hvor mange ledere er der i en DALI bus?
 10. Hvor mange grupper kan man lave på en DALI bus?
 11. Hvordan døde Dali?
 12. Hvor er Salvador Dali begravet?
 13. Hvor mange ledere bruges der til DALI bussen?
 14. Hvor mange Lysscenarier kan man lave på en DALI bus?
 15. Hvor lang må en DALI bus være?

Hvad er DALI dæmpning?

DALI betyder Digital Addressable Lighting Interface og installeres for at, med central styring at opnå et optimalt lysniveau. Du kan for eksempel dæmpe lyset meget enkelt og hurtigt i forskellige afdelinger med DALI dæmpning.

Hvad er DALI 2?

DALI – Digital Addressable Lighting Interface, er en standardiseret digital protokol til lysstyring, som første gang blev introduceret i slutningen af 1990'erne. Siden hen har protokollen udviklet sig og gennemgået en række revisioner. Resultatet er en version 2 af DALI-standarden, også bedre kendt som DALI-2.

Hvorfor DALI?

DALI er et stabilt, fleksibelt og i den grad også fremtidssikret system, grundet dets opbygning. Systemet kræver nemlig kun ét kabel, hvori der føres et dobbeltrettet digitalt signal mellem styrepaneler, sensorer og belysningsarmaturer.

Hvad er DALI en forkortelse for?

DALI står for Digital Addressable Lighting Interface. Det er en digital busteknologi til styring af belysningsarmaturer og er et alternativ til den analoge 1-10V lysstyring. DALI kan styre op til 64 armaturer, enten individuelt eller i op til 16 grupper. En gruppe i DALI svarer til en tænding i lysinstallationen.

Hvad er DALI 8?

Dali type 8 er en tilføjelse til den oprindelige Dali standard og det er den, der bruges i dag. Type 8 beskriver Colour Control, hvilket vil sige styring af farvet belysning såsom RGB samt kold/varm hvid (Kelvin change, Turnable white, Dynamisk belysning).

Hvad er forskellen på DALI og DALI 2?

Dali 2 er en udvidelse af Dali-standarden og tager udgangspunkt i den standard, vi kender i dag. I forbindelse med Dali anlæg har der længe været et stigende ønske og krav til en del forbedringer af standarden, bl. a. en fælles standard på input-siden, PIR-sensorer, dagslys-sensorer, tryk osv.

Hvordan virker DALI?

I DALI-systemet overføres oplysninger mellem komponenterne via et adresseret digitalt signal. Eftersom signalet er digitalt, styres alle indgående armaturer på nøjagtigt samme måde, uanset afstanden mellem styreenheden og armaturet.

Hvornår døde DALI?

23. januar 1989Salvador Dali / Dødsdato

Hvor mange ledere er der i en DALI bus?

Med DALI er det muligt via 2 ledere, at kommunikere med flere forskellige grupper af DALI enheder.

Hvor mange grupper kan man lave på en DALI bus?

DALI kan styre op til 64 armaturer, enten individuelt eller i op til 16 grupper. En gruppe i DALI svarer til en tænding i lysinstallationen.

Hvordan døde Dali?

Den 23. januar 1989, døde Dali, mens hans lyttede til sit foretrukne musiknummer af Tristan og Isolde, af hjertesvigt ved Figueres i en alder af 84.

Hvor er Salvador Dali begravet?

Dalí Theatre and Museum, Figueres, SpanienSalvador Dali / Begravelsessted

Hvor mange ledere bruges der til DALI bussen?

Med DALI er det muligt via 2 ledere, at kommunikere med flere forskellige grupper af DALI enheder.

Hvor mange Lysscenarier kan man lave på en DALI bus?

Med DALI-sensorerne kan man predefinere op til 4 forskellige lysscenarier, så man ved et enkelt tryk får den ønskede lysindstilling.

Hvor lang må en DALI bus være?

Den maksimale længde mellem de to fjerneste DALI-komponenter er 300 meter og det maksimale spændingsfald er 2V.