:

Er cypres giftig?

Indholdsfortegnelse:

 1. Er cypres giftig?
 2. Hvad er forskellen på thuja og cypres?
 3. Hvor høj bliver Ellwoodii?
 4. Hvorfor visner cypres?
 5. Kan cypres tåle frost?
 6. Hvor giftig er thuja?
 7. Hvordan klipper man en cypres?
 8. Hvad kan cypres træ bruges til?
 9. Hvor høj bliver en cypres?
 10. Hvor hurtigt vokser Ellwoodii?
 11. Hvad er en Ellwoodii?
 12. Hvorfor bliver mine Thujaer brune?
 13. Er Thuja giftig for andre planter?
 14. Er Thuja giftig for hunde?
 15. Hvornår er det bedst at plante Cypres?
 16. Hvornår er Cypres grøn?
 17. Hvordan laver du bekæring af cypres?
 18. Hvordan har Cypres været anvendt i Europa?

Er cypres giftig?

Cypres (Chamaecyparis lawsoniana) kaldes i sit oprindelses-område for Port Orford Cedar eller White Cedar. Navnet Cedar hentyder til tømmerets duft, der minder om ægte ceder (Cedrus). Cypres er ikke giftig for mennesker og dyr - i modsætning til slægtningen Thuja, som kan forveksles med Cypres.

Hvad er forskellen på thuja og cypres?

Thuja har en farvet kerne til forskel fra cypres, og dens 'nåle' er mere lette og bløde. Thuja har også mere strittende topskud, hvor cypressens topskud hænger lidt. Desuden har thujaen mere aflange kogler, hvor cypressens kogler er runde.

Hvor høj bliver Ellwoodii?

Bladene på denne plante er gulgrønne og nåleskæl. Bliver under normale forhold omkring 1 cm høj og 60 - 90 cm bred. Planten er langsomt voksende. Er velegnet i søjleformede beplantninger, placeres i sol / halvskygge.

Hvorfor visner cypres?

Planten kan ikke suge så meget vand fra jorden, og derfor begynder den at lide under for meget vand og for lidt luft om rødderne. De begynder at rådne og plantens overjordiske dele begynder at visne.

Kan cypres tåle frost?

Cypres trives i fuld sol eller halvskygge og gerne i næringsrig jord. Yderligere er cypres en meget hårdfør plante, som tåler frost og ikke kræver den store pasning. Det kan dog være nødvendigt med en god vanding i tørre perioder.

Hvor giftig er thuja?

Thuja er sammen med taks et af de mest giftige stedsegrønne træer, der vokser i Danmark. Både forgiftninger af mennesker og flere forskellige dyrearter er beskrevet. Thujaens gift virker ætsende på huden, så der kommer hudeksem med blæredannelser og hudbetændelse. På mennesker beskrives dette som thujaeksem.

Hvordan klipper man en cypres?

Beskæring af cypres Når du beskærer, er det altid bedst, at du klipper hele grene af frem for, at du kun klipper spidsen af grenene af. Når du klipper hele grenen af, hjælper du planten til hurtigere at hele såret bagefter. Hvornår du vil beskære din cypres, kommer an på, hvor meget du skal beskære den.

Hvad kan cypres træ bruges til?

Cypres er et helligt træ for både indianere – og for japanere. Anvendelsen spænder bredt fra udvendig beklædning – over smukke gulve til pileskafter. Skal man lave den i super kvalitet (og få superpriser) skal den opstammes - eller også skal den være ældre end 200 år, når den skoves.

Hvor høj bliver en cypres?

Cypres når i sit hjemland højder på omkring 60 meter og diametre på ca. fire meter. I Danmark bliver den noget mindre. Barken er rødbrun til gråbrun.

Hvor hurtigt vokser Ellwoodii?

Julecypres, Chamaecyparis law. 'Ellwoodii', Ø13 cm potte

Produktnummer
LysforholdSOL - HALVSKYGGE
BlomsterfarveØVRIGE
Højde efter 10 år1-2 METER
EgenskaberOPRET VOKSENDE

Hvad er en Ellwoodii?

Stedsegrøn cypres til din have eller terrasse Cypres Ellwoodii er én af mange i cypres-familien, og denne specifikke art er én af de mest udbredte i danske haver, parker og på kirkegårde. Den stedsegrønne cypres er et mellemhøjt træ med en tæt vækst af grågrønne nåle, der bliver stålblå om vinteren.

Hvorfor bliver mine Thujaer brune?

Hovedårsagen til de visne thujahække er altså tørkeproblemer pga. et utilstrækkeligt rodsystem.

Er Thuja giftig for andre planter?

Thuja - Thuja occidentalis og Th. plicata † Giftige dele: Såvel de grønne dele som veddet indeholder æteriske olier, der igen indeholder terpenen thujon, som er stærkt giftigt og selv ved indånding kan give håndværkere slimhindeirritationer og ved direkte kontakt eksem.

Er Thuja giftig for hunde?

Thujaen indeholder en række æteriske olier, heriblandt terpenen. Terpenen er giftig – både for mennesker og for hunde – og findes i alle dele af planten. Forgiftningen kan til sidste bevirke at hunden går i koma og dør.

Hvornår er det bedst at plante Cypres?

 • Det bedste tidspunkt at udplante cypres på er om foråret i marts – april måned eller om efteråret i august – september måned. Uanset hvornår du vælger at plante, er det mest optimalt en dag med overskyet vejr. Cypres er generelt ret hårdføre, men de trives bedst med en placering i fuld sol eller halvskygge i en næringsrig jord.

Hvornår er Cypres grøn?

 • Udplantning og pasning af cypres 1 Cypres er grøn året rundt. Cypres, Cupressus, er en planteslægt af smukke træarter, som ikke er hjemmehørende i den... 2 Udplantning af cypres. Det bedste tidspunkt at udplante cypres på er om foråret i marts – april måned eller om efteråret... 3 Pasning af cypres. Det gode ved cypres er, at træet ikke kræver den store indsats i forhold til... More ...

Hvordan laver du bekæring af cypres?

 • Beskæring af cypres 1 Foryngelsesbeskæring. Foryngelsesbeskæring bør ske i det sene efterår fra oktober – marts. Du skal blot være opmærksom... 2 Vedligeholdelsesbeskæring. Vedligeholdelsesbeskæring bør ske hen over foråret eller sommeren - dog tids nok til at nye... 3 Formklipning. Formklipning af cypres kan se rigtig flot ud, men det kræver, at formen vedligeholdes hvert... More ...

Hvordan har Cypres været anvendt i Europa?

 • Cypres 1 Udbredelse. Den blev indført til Europa i midten af 1800-tallet. I starten blev den kun anvendt i parker og haver, men... 2 Udseende. Cypres er som andre nåletræer stedsegrøn. Det vil sige, at den altid er grøn – også om vinteren. 3 Voksested. Cypres trives på jorde med en god vandforsyning og forholdsvis høj næringsstoftilførsel. More ...