:

Har humler øyne?

Indholdsfortegnelse:

 1. Har humler øyne?
 2. Hva stikker Humlen med?
 3. Hvor bor humler og bier?
 4. Hvor sover humlene?
 5. Hvor stor er en humle?
 6. Har humler hjerne?
 7. Er Humlestikk farlig?
 8. Hva skjer når humla brenner?
 9. Hva skal man gjøre når man blir brent av humle?
 10. Hvordan bor humler?
 11. Hvordan sover humler?
 12. Hva skjer når humla stikker?
 13. Når på året dør humlene?
 14. Er humler smarte?

Har humler øyne?

Den er delt inn i områder som tar seg av forskjellige oppgaver, og de aller største områdene brukes til å detektere forskjellige lukter og for å behandle bilder fra øynene.

Hva stikker Humlen med?

Humlestikk. Hunnene og arbeiderne har stikkebrodd, hannene mangler dette. Stikkbrodden er glatt, så en humle kan, i motsetning til en honningbie, stikke flere ganger. Noen sier at humlen ”brenner”, men fakta er at stikk av humler, bier og veps vil oppleves ganske likt.

Hvor bor humler og bier?

Flere av artene i slekten er såkalte gjøkhumler og lever som snyltere i bolet til de sosiale humlene....

Humler
Familie:Langtungebier
Gruppe:Apinae
Antall arter:Mer enn 250 i verden 35 i Norge
Habitat:skog, mark, åker, eng og hager hvor humlene finner egnede blomsterplanter med nektar og eller blomsterstøv.

Hvor sover humlene?

Vårens store humler er dronninger, alle sammen. Nå sover de sin tornerosesøvn nede i bakken. I en liten hule, ikke større enn en drue.

Hvor stor er en humle?

Størrelsen på humlene varierer mellom 9 og 22 millimeter. Selv om humler ofte har klare farger kan det være vanskelig å artsbestemme dem fordi dronningene kan se svært forskjellige ut fra dronene (hannene).

Har humler hjerne?

Men humla er en imponerende skapning og gjennom studiet vårt får vi vist at den er flink til å lære. Humla har hjerne som stort sett fungerer på samme måte som hos oss mennesker, sier Eirik Søvik, førsteamanuensis ved Høgskulen i Volda.

Er Humlestikk farlig?

Vepse-, bie- eller humlestikk. Å bli stukket av veps, bie eller humle er vanligvis bare ubehagelig. Av og til kan livstruende allergiske reaksjoner oppstå. Ring 113 hvis du er stukket og har kjent allergi mot stikket, eller du får symptomer på allergisk sjokk.

Hva skjer når humla brenner?

Humlestikk er som regel helt ufarlig. For de med allergi skal man likevel være obs på at det kan oppstå reaksjoner. For alle er det uansett vondt når humla stikker og det oppstår en brennende følelse. Et kjerringråd er å smøre på eddik som skal virke lindrende.

Hva skal man gjøre når man blir brent av humle?

Hvis du stikkes av veps, bier, humle eller jordveps, skal du fjerne brodden så snart som mulig dersom den sitter igjen i huden. Unngå å klemme eller klore på stikket, men avkjøl det med kaldt vann eller en våt klut. Et stikk kan ellers behandles på samme måte som om du er stukket av mygg.

Hvordan bor humler?

Ulike arter bor på ulike steder, men de fleste bor nedi bakken. Det går ikke lang tid før dronninga finner et gammelt musebol under eller oppå marken, og der rigger hun til sitt eget bol som blir utgangspunkt for et nytt humlesamfunn.

Hvordan sover humler?

Hun finner seg en skyggefull skråning og graver seg ned. Så legger hun seg på ryggen og sovner.

Hva skjer når humla stikker?

Humlestikk er som regel helt ufarlig. For de med allergi skal man likevel være obs på at det kan oppstå reaksjoner. For alle er det uansett vondt når humla stikker og det oppstår en brennende følelse. Et kjerringråd er å smøre på eddik som skal virke lindrende.

Når på året dør humlene?

Før høsten klekkes også hanner og nye dronninger. De parer seg, og både den gamle dronningen, hannene og alle arbeiderhumlene dør når høsten kommer, mens dronninghumla overvintrer til våren.

Er humler smarte?

Men humla er en imponerende skapning og gjennom studiet vårt får vi vist at den er flink til å lære. Humla har hjerne som stort sett fungerer på samme måte som hos oss mennesker, sier Eirik Søvik, førsteamanuensis ved Høgskulen i Volda. I en forskningsartikkel som ble publisert i tidsskriftet PLoS Biology 4.