:

Hvad kan man bruge i stedet for epoxy?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad kan man bruge i stedet for epoxy?
 2. Hvilken epoxy er bedst?
 3. Hvor mange lag epoxy?
 4. Er epoxy og resin det samme?
 5. Hvilke ting skal være på plads inden en person påbegynder et arbejde med epoxy og isocyanat?
 6. Kan man bruge epoxy i brusekabine?
 7. Hvad er forskellen på epoxy og polyester?
 8. Hvor tykt lag epoxy?
 9. Hvor tykt lag epoxy gulv?
 10. Er epoxy resin giftig?
 11. Er epoxymaling vandtæt?
 12. Hvad du kan gøre for at beskytte dig selv når du arbejder med epoxy og isocyanater og de forskellige tilsætningsstoffer som kan forekomme som fx opløsningsmidler?
 13. Hvad skal du gøre først når du bruger stop princippet?
 14. Er epoxy godkendt til vådrum?

Hvad kan man bruge i stedet for epoxy?

Flere former for hærdeplast som gulv Epoxy ikke den eneste mulighed, hvis du vil have et blankt, fugefrit og slidstærkt gulv i stærke farver. Du kan også vælge gulve af polyurethan og acryl, der har de samme egenskaber og går under fællesbetegnelsen hærdeplast.

Hvilken epoxy er bedst?

Så kan du godt indstille jagten på den perfekte maling. Svaret er nemlig uden tvivl Vespox EW-V. Her er tale om en vandbaseret og halvblank epoxymaling. Med den opnår du et slidstærkt og flot resultat, der holder mange år frem.

Hvor mange lag epoxy?

Når man arbejder med epoxymaling, så er det meget lig almindelig gulvmaling. Man ruller det ud på gulvet med en malerrulle, og det anbefales, at man giver gulvet to lag. De to lag epoxymaling skal gerne være påført, inden der er gået 24 timer – det er vigtigt, at andet lag ikke rulles på for tidligt.

Er epoxy og resin det samme?

Oversat fra engelsk betyder resin 'harpiks' – i dette tilfælde en tokomponents epoxy harpiks. Ligesom harpiks i naturen skaber også epoxy resin en super holdbar coating omkring det ønskede materiale, som gør det 100% resistent mod indtrængen af vand. Af samme årsag er resin også yderst populært inden for bl.

Hvilke ting skal være på plads inden en person påbegynder et arbejde med epoxy og isocyanat?

Der skal være tilstrækkeligt førstehjælpsudstyr til rådighed, herunder øjenskylleflaske. Hvis en person ved arbejde med epoxy- eller isocyanater har fået eksem, åndedrætsbesvær, ætse- eller øjenskader, skal der søges læge.

Kan man bruge epoxy i brusekabine?

Kan manepoxy på væggene i badeværelset? Man kan sagtens lave epoxy på vægge og det kan være rigtig flot, dog skal du være opmærksom på at reglerne for vådrum er lidt anderledes end i andre rum i hjemmet. Væggene skal nemlig være vådrumssikret, så det gælder altså badekabine, brusekabine og vægge.

Hvad er forskellen på epoxy og polyester?

Epoxy er dog dyrere end polyester og nedbrydes af UV over tid og skal dermed beskyttes mod UV-lys. Det vil sige, beskyt med lak eller maling. Aminslør/aminvoks kan forekomme på overfladen og skal vaskes af med varmt vand inden slibning eller videre laminering eller maling. West System-epoxy er stærkere.

Hvor tykt lag epoxy?

Sådan påfører du epoxy Du trækker malingen ud med en 6 mm tandspartel, som du holder på skrå. Når de bølger, spartlen efterlader, løber sammen i mellemrummene, ender du med et 2 mm tykt lag. Efter et døgn kan du gå på gulvet, og efter en uge tåler gulvet fuld – og meget hård – belastning.

Hvor tykt lag epoxy gulv?

Epoxy gulvbelægning benyttes i hårdt belastede industriområder, hvor der samtidig stilles krav til rengøringsvenlighed, skridsikkerhed og hygiejne. Et epoxy-gulv er typisk mellem 4-6 mm tykt.

Er epoxy resin giftig?

Hvad er Resin ? Hvor Farligt er det ? Fordi Resin består af Isocyanat, som afgiver giftige dampe i flydende tilstand og er i familie med diverse andre epoxy materialer – SKAL MAN – før man overhovedet starter, sikre sig, at man har følgende 3 ting til sin rådighed.

Er epoxymaling vandtæt?

Epoxy er fremragende som overfladebehandling. Det er fuldkommen vandtæt, gennemsigtigt og fylder pore og ridser ud, så du får en glat og tæt overflade. Med den rigtige behandling, undgår du også nemt luftbobler eller utætheder. Der er dog kun ganske få epoxy-produkter, som er 100% UV-stabile.

Hvad du kan gøre for at beskytte dig selv når du arbejder med epoxy og isocyanater og de forskellige tilsætningsstoffer som kan forekomme som fx opløsningsmidler?

De ansatte skal bruge luftforsynet åndedrætsværn, hvis arbejdet med epoxy- og isocyanatholdige produkter udvikler aerosoler eller sprøjtetåge. De ansatte skal bruge personlige værnemidler, indtil materialet er fuldt udhærdet. Udhærdningstiden kan variere fra produkt til produkt.

Hvad skal du gøre først når du bruger stop princippet?

Udsættelse for farlige stoffer og materialer kan undgås eller nedbringes ved at bruge STOP-princippet – i den nævnte rækkefølge:

 • Substituere ved at: ...
 • Begrænse udsættelsen ved hjælp af tekniske foranstaltninger: ...
 • Begrænse udsættelsen ved hjælp af organisatoriske foranstaltninger:

Er epoxy godkendt til vådrum?

Epoxygulv på badeværelset Til trods for at epoxygulve og epoxymalede gulve sagtens kan anlægges i badeværelser og vådrum, får du en række fordele ved at vælge Conteco til netop denne opgave.