:

Hvem må installere et gaskomfur?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvem må installere et gaskomfur?
 2. Kan man selv skifte gaskomfur?
 3. Hvad koster det at få tilsluttet et gaskomfur?
 4. Hvor lang må en gasslange være til et gaskomfur?
 5. Kan jeg få gaskomfur?
 6. Hvad koster det at lukke for gas?
 7. Kan man selv installere komfur?
 8. Hvor gammel må en gasslange være?
 9. Er gastest lovpligtigt?
 10. Hvad er forskellen på naturgas og bygas?
 11. Hvordan frakobler man gas?
 12. Hvad koster det at frakoble naturgas?
 13. Hvad koster det at sløjfe gas?
 14. Kan man selv installere induktionsplade?
 15. Hvordan monterer man en ovn?

Hvem må installere et gaskomfur?

Vidste du, at du hverken selv montere eller afmontere et gaskomfur? Der skal altid en VVS installatør til at løse opgaven.

Kan man selv skifte gaskomfur?

Du kan ikke gøre det selv Det kræver ekspertise at arbejde med gas, og derfor kan du ikke selv stå for afmontering af gaskomfur som et gør det selv projekt. Her er der brug for professionelle fagfolk med flere års erfaring, for afmontering af gaskomfur skal fortages af VVS med autorisation.

Hvad koster det at få tilsluttet et gaskomfur?

Montering af gaskomfur koster 1.500 - 4.500 kr. afhængig af hvorvidt der allerede er gas installeret eller ej. Ved udskiftning af gaskomfur koster det ca. 1.500 kr.

Hvor lang må en gasslange være til et gaskomfur?

Hvor lang må gasslangen være? Slangen højst være 400 mm i henhold til standarden DS/EN1949. I de særlige tilfælde, hvor der er udtræk på gaskassen, kan slangen mellem gaskasse og vogn være maksimalt 750 mm.

Kan jeg få gaskomfur?

Er der allerede gas i ejendommen, kan du blot kontakte en autoriseret VVS-installatør, som tilslutter dit bygasapparat, fx gaskomfur, til den eksisterende stigestreng.

Hvad koster det at lukke for gas?

Det kalder vi en fraskæring. Det koster kr. 12.500 at få fraskåret sin gasforsyning. Dette er inklusiv gebyret for nedtagning af måler og moms.

Kan man selv installere komfur?

Komfurer, ovne og emhætter må du godt selv tilslutte, så længe de har en stikprop og du kan tilslutte dem uden at bruge værktøj. Stikproppen er det stik på din hvidevare, som du sætter i stikkontakten.

Hvor gammel må en gasslange være?

Den orange slange har nemlig en udløbsdato og skal skiftes efter 3-5 år for at være tæt. Gør du ikke det, risikerer du utætheder. Det samme gælder for tilslutningen til gasflasken. Her er det vigtigt at holde øje med, om de tre kugler, der skal binde slange og flaske sammen, er intakte.

Er gastest lovpligtigt?

Man kan undre sig, men der er faktisk ikke noget lovkrav om, at man får sin vogn gastestet med et bestemt interval. Såvel Sikkerhedsstyrelsen som DCU anbefaler dog, at gasinstallationen testes minimum hvert andet år af en autoriseret installatør eller en godkendt virksomhed.

Hvad er forskellen på naturgas og bygas?

Gas typer: Bygas Der sker hverken nogen opvarmning eller afbrænding i processen, og derfor er anlægget meget sikkert. Bygas er ligesom naturgas lettere end luft, så uforbrændt bygas stiger opad og forsvinder ved den naturlige ventilation.

Hvordan frakobler man gas?

Sådan frakobler vi din gasledning

 1. Vi graver op, hvor stikledningen er tilkoblet gadeledningen uden for skel i offentligt areal.
 2. Vi afbryder stikledningen fra gadeledningen og retablerer efterfølgende inkl. evt. ...
 3. Vi fjerner målerskab ved dit hus, og fjerner det synlige opføringsrør ved dit hus lige under jordoverfladen.

Hvad koster det at frakoble naturgas?

Det koster egentlig ca. 8.000 kr. at blive koblet af gasnettet (også kendt som frakobling fra gassystemet). Men med afkoblingsordningen kan du få gratis afkobling – uanset, hvilken opvarmningsform du skifter til.

Hvad koster det at sløjfe gas?

Det koster kr. 12.500 at få fraskåret sin gasforsyning. Dette er inklusiv gebyret for nedtagning af måler og moms.

Kan man selv installere induktionsplade?

Regler siger, at du gerne selv må tilslutte brugsgenstande, hvis de er forsynet med en stikprop og tilsluttes til en stikkontakt. Dette gælder både 1-faset stikprop og 3-faset stikprop (kraftstik). En god huske regel er, at du gerne selv må montere hvidevarerne, hvis det kan gøres uden værktøj.

Hvordan monterer man en ovn?

Ikea køkken - tips til installation af ovn.

 1. Anbring hylde. Følg vejledningen og monter hylden i skabet. ...
 2. Kontroller eludtagets placering. Sørg for at eludtaget er på den rette side af ovnen, før den skubbes ind i skabet. ...
 3. Sørg for god ventilation. ...
 4. Juster ovnlågen.