:

Hvad er en sproglige figurer?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvad er en sproglige figurer?
  2. Hvad gør kontraster i en tekst?
  3. Hvad er en tekst stil?
  4. Hvad er stil i en tekst?
  5. Hvad bruges kontraster til?

Hvad er en sproglige figurer?

Sproglige figurer er særlige måder at sætte ord sammen og bygge sætninger op på. De udgør et stilistisk træk ved teksten og er med til at adskille den fra det normalsproglige. Man kan møde sproglige figurer i alle slags tekster.

Hvad gør kontraster i en tekst?

Kontraster skaber spænding Ved at bruge kontraster kan du skabe spænding og interesser. Kontraster er især gode til indledning og overskrifter. Du skal fange læserens interesse og lyst til at læse resten af din artikel. Kontraster er når der opstår noget modsætningsfyldt i din sætning.

Hvad er en tekst stil?

Stil dækker bredere - faktisk over hele den måde, en tekst fremstår på. Stilen udgøres netop af et element som tone, men også fx sætningsopbygning, grammatik og ordvalg.

Hvad er stil i en tekst?

Stillejet er resultatet af ordvalg og syntaks: Høj stil: lange sætninger, lange ord, fremmedord, tekniske ord, fagtermer. Normal stil - stilens nulpunkt: sproget gør ikke opmærksom på sig selv. Lav stil: korte sætninger, små ord, talesprog, jargon, bandeord.

Hvad bruges kontraster til?

Kontrasten påvirker nogle brugeres evne til at opfatte den pågældende information. Hvad er farvekontrast? Farver, der differentierer sig fra hinanden er kontrastfarver.