:

Er laserlys Langbølget?

Indholdsfortegnelse:

 1. Er laserlys Langbølget?
 2. Hvordan en laser virker?
 3. Hvilke egenskaber har laser?
 4. Hvad kan man bruge en laser til?
 5. Hvad er kortbølget elektromagnetisk stråling?
 6. Hvor farlig er laserlys?
 7. Hvornår er en laser ulovlig?
 8. Hvornår blev laserlys opfundet?
 9. Hvad koster en laserskærer?
 10. Kan laser skade øjnene?
 11. Hvordan virker en laserskærer?
 12. Hvad er forskellen på kortbølget og langbølget stråling?
 13. Hvad bruges bølgelængde til?
 14. Er laserstråler farlige?
 15. Er en laser ulovlig i Danmark?
 16. Hvad er diamanters gennemsigtighed?
 17. Hvordan slibning af diamanter til smykker?
 18. Hvad symboliserer diamanten?
 19. Hvad er farvebetegnelsen for en diamantfarve?

Er laserlys Langbølget?

Meget langbølget laserstråling kan genereres ved at udnytte overgange mellem molekylers rotationstilstande.

Hvordan en laser virker?

LASER er en forkortelse og står for "Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation". Kort forklaret: Lette partikler (fotoner) exciteret med strøm udsender energi i form af lys. Dette lys samles til en stråle. Sådan formes laserstrålen.

Hvilke egenskaber har laser?

Laserlys er af elektrisk og magnetisk karakter. Laserlys kan ændre den kemiske struktur i celler og væv, hvilket lys ikke kan, og laserlysets særlige egenskaber adskiller sig derved væsentligt fra almindeligt lys. Laserlysfotoner har egenskaberne til at accelerere celleproliferation og helings-processer.

Hvad kan man bruge en laser til?

Indenfor medicin bruges laserlys blandt andet til at behandle lidelser i øjne og hud, og kirurger bruger det også til undersøgelser og operationer på snævre eller utilgængelige steder i kroppen. Uønskede tatoveringer kan også fjernes ved brug af laserstråler.

Hvad er kortbølget elektromagnetisk stråling?

Solstrålingen er kortbølget, rumvarme er langbølget Grundlæggende er det elektromagnetisk stråling med forskellig bølgelængde. Derfor bliver glas påvirket af vidt forskellige strålinger. De to vigtigste energikilder er solstråling med kortbølget stråling i forhold til rumvarme med langbølget stråling.

Hvor farlig er laserlys?

Er laserlys farligt? Laserlys kan være skadeligt hvis det ikke bruges korrekt. Det er yderst vigtigt at holde laserlys væk fra øjnene, da det kan forårsage store skader på nethinden, som i værste tilfælde kan gøre personer blinde. Sørg for altid at bruge laserlys korrekt, og til det formål der er skabt til.

Hvornår er en laser ulovlig?

Klasse 1 er den kategori af laserlys som bruges i diverse legetøj, og er tilladt at sælge til børn og dermed også voksne. Laserpointere over klasse 2, altså på en mW eller derover, anses for at have risiko for varige øjenskader, og må derfor som udgangspunkt ikke sælges til forbrugere.

Hvornår blev laserlys opfundet?

Opfindelsen af laserlyset blev et kapløb Den første fungerende laser blev vist frem i 1960 i et laboratorie i Californien. Men idéen stammer faktisk fra Albert Einstein, der i 1916 foreslog, at atomer under de rette forhold kunne udsende lys.

Hvad koster en laserskærer?

Hvad koster det at laserskære ? Prisen på laserskæring afhænger af det materiale der skal skæres i, alle materialer har forskeldige skære hastigheder, gasarten der skæres med er også en faktor for prisen.

Kan laser skade øjnene?

Som alt andet lys kan laserlyset fra en laserpen beskadige øjets nethinde, men kun hvis lyset er meget kraftigt, og øjet er udsat længe nok. Hvis laserstrålen fra en laserpen tilfældigt rammer øjet, er der ingen grund til bekymring.

Hvordan virker en laserskærer?

Laserskæring er en slags termisk separationsproces. Laserstrålen rammer materialets overflade og opvarmer den så meget, at den smelter eller helt fordamper. Når laserstrålen på et tidspunkt er trængt helt igennem materialet, begynder den egentlige skæreproces.

Hvad er forskellen på kortbølget og langbølget stråling?

Solens kortbølgede stråling varmer Jorden Når den kortbølgede stråling rammer jordens overflade, absorberes den og jordens overflade bliver varm. Varmen udsendes som langbølget stråling, der udsendes fra jordens overflade. Derved udsendes langbølget varmestråling tilbage op i luften og atmosfæren.

Hvad bruges bølgelængde til?

Bølgelængde er afstanden mellem gentagne dele af en bølge. For en sinuskurve kan man sige, at det er afstanden mellem hver bølgetop. Bølgelængde måles i meter, men for mange bølger bruger man mindre størrelser som milli- og mikrometer. Bølgelængde bliver ofte givet tegnet λ, det græske bogstav lambda.

Er laserstråler farlige?

Det er, kun hvis man i længere tid stirrer direkte ind i laserstrålen, at synet kan tage varig skade. Laserstrålernes styrke ind-deles i fareklasserne 1, 1M, 2, 2M, 3R, 3B og 4. Stråling fra klasse 1-lasere er ufarlig, mens lyset fra klasse 4 altid er farligt.

Er en laser ulovlig i Danmark?

Klasse 1 er den kategori af laserlys som bruges i diverse legetøj, og er tilladt at sælge til børn og dermed også voksne. Laserpointere over klasse 2, altså på en mW eller derover, anses for at have risiko for varige øjenskader, og må derfor som udgangspunkt ikke sælges til forbrugere.

Hvad er diamanters gennemsigtighed?

 • Diamanters gennemsigtighed varierer meget fra sten til sten. Næsten alle diamanter indeholder små partikler, som er kommet ind i diamanten, da den blev skabt fra naturens hånd. Ofte forhindrer disse indeslutninger, spalteflader eller overfladeridser, i nogen grad lysets fri passage, hvorved transparensen nedsættes.

Hvordan slibning af diamanter til smykker?

 • Den mest almindelige slibning af diamanter til smykker er den kendte brilliant slibning, men diamanter bruges også i andre former til smykker. Nogle anvender enda rå, uslebne diamanter i smykker, for at give et mere rustikt udtryk.

Hvad symboliserer diamanten?

 • Den symboliserer forholdet mellem modsætninger; sort/hvid, småt/stort, liv/død og ikke mindst forholdet mellem mand og kvinde, maskulin og feminin energi. Den er således særdeles velvalgt til at pryde forlovelses- og vielsesringe. Diamanten er også symbol på den rene sjæl.

Hvad er farvebetegnelsen for en diamantfarve?

 • I Danmark anvendes farvebetegnelser udarbejdet af Scan. D.N. (Scandinavisk Diamant Nomenklatur), som ses herunder: Farvebetegnelsen er nødvendig for at kunne give de korrekte handelsmæssige beskrivelser. Men der er ingen grund til at tale om gode eller dårlige diamantfarver; udtryk som sjældne og mindre sjældne dækker bedre.