:

Hvad er templets betydning i hinduismen?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad er templets betydning i hinduismen?
 2. Hvad er Puja i hinduismen?
 3. Hvem er de tre vigtigste guder i hinduismen?
 4. Hvem er stifteren af hinduisme?
 5. Hvad betyder Garbagriha?
 6. Hvad står Aum for?
 7. Hvad er valfart hinduisme?
 8. Hvilke overgangsritualer er der i hinduismen?
 9. Hvad hedder hinduernes gud?
 10. Hvad er det vigtigste i hinduismen?
 11. Hvem tilbeder hinduister?
 12. Hvor er hinduismen opstået?
 13. Hvad betyder 🕉?
 14. Hvad var den første lyd?
 15. Hvad hedder en hinduistisk præst?

Hvad er templets betydning i hinduismen?

Når hinduer befinder sig i templet, skal de huske på, at de skal holde sig på god fod med guderne. Templerne bliver nemlig opfattet som gudernes bolig.

Hvad er Puja i hinduismen?

Puja, (af sanskrit pūjā 'tilbedelse, dyrkelse'), i indiske religioner rituel tilbedelse af et gudebillede eller et symbol vha. håndstillinger eller offergaver. Offergaverne kan bestå af blomster, røgelse, lys eller frugt. Puja forrettes daglig i hjemmet eller i et tempel.

Hvem er de tre vigtigste guder i hinduismen?

De vigtigste gudeskikkelser er Vishnu (der inkarnerer sig igen bl. a. som guderne Rama og Krishna), Shiva (der ofte ses afbildet som dansende i en kreds af ild på en dæmon) og gudinderne Durga og Kali.

Hvem er stifteren af hinduisme?

Den har ingen stifter som fx kristendommen og islam, og den har ingen hellige skrifter eller dogmer, der er fælles for alle dens tilhængere.

Hvad betyder Garbagriha?

I centrum ligger selve helligdommen, et lille dunkelt rum, garbhagriha, der huser den guddom, som templet er viet til. Foran helligdommen er der en eller flere haller, mandapa, til forskellige formål; i en natamandapa fx opføres der rituelle danse.

Hvad står Aum for?

Aum eller Om (devanagari: ॐ) er en stavelse, som tillægges stor betydning inden for hinduismen, buddhismen, i megen østlig filosofi generelt og ligeledes i visse esoteriske og okkulte kredse.

Hvad er valfart hinduisme?

Pilgrimsfærd i hinduismen De hellige mænd, sadhuer, siger man, er på en livslang pilgrimsrejse. De er nemlig vandreasketer, der bruger hele deres liv på at vandre fra helligsted til helligsted i Indien. De gør det for at få god karma. En pilgrimsfærd hos almindelige hinduer varer dog noget kortere tid.

Hvilke overgangsritualer er der i hinduismen?

Hinduistiske overgangsritualer

 • En åndelig fødsel.
 • Forberedelserne.
 • Ny navlestreng.
 • Den hellige snor.
 • Optagelse i det religiøse liv.

Hvad hedder hinduernes gud?

Udvikling af hinduistiske sekter Vishnu og Shiva dyrkes således i dag sammen med deres ledsagersker Lakshmi og Parvati af mange hundrede millioner mennesker over hele Indien. Som regel tilbeder man enten Vishnu eller Shiva som sin gud, både i sit hjem og i gudens tempel.

Hvad er det vigtigste i hinduismen?

På trods af hinduismens mange forskelligheder, er forestillingen om reinkarnation et centralt omdrejningspunkt. Hinduernes liv styres af en moral, hvor begreber som sandfærdighed, ikke-vold, renhed, gavmildhed og medfølelse bør være rettesnoren i deres stræben efter åndelig frigørelse, moksha.

Hvem tilbeder hinduister?

Udvikling af hinduistiske sekter Som regel tilbeder man enten Vishnu eller Shiva som sin gud, både i sit hjem og i gudens tempel.

Hvor er hinduismen opstået?

Hinduismen opstod i Indien og er en af verdens ældste religioner.

Hvad betyder 🕉?

Lyd og tegn Mantraet er sammensat af tre lyde, nemlig [a], [u] og [m], hvoraf de to første danner en diftong. Disse tre lyde siges i den hinduistiske tradition at betegne de tre primære, hinduistiske guder: skaberen Brahma, vedligeholderen Vishnu og ødelæggeren Shiva.

Hvad var den første lyd?

Når man i dag skal optage lyd, bruger man mikrofoner, men der er også fundet lydklip fra før den første mikrofon blev opfundet. Den ældste optagelse af lyd er en sang fra 1860. En fransk kvinde synger lidt af ”Pjerrot sagde til månen”.

Hvad hedder en hinduistisk præst?

En brahmin (af sanskrit ब्राह्मण brāhmaṇa) er i det traditionelle indiske samfund en hindu-præst eller et medlem af den øverste kaste.