:

Hvor tyk er en flise?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvor tyk er en flise?
 2. Hvor meget fylder klinker?
 3. Hvilken størrelse fliser?
 4. Hvor tyk skal en Køreflise være?
 5. Hvor tykt et lag fliseklæb?
 6. Hvordan lægger man 60 gange 30 fliser?
 7. Hvilken tandspartel til 30x60 fliser?
 8. Hvornår stamper man fliser?
 9. Kan man lægge fliser uden stamper?
 10. Hvor meget fliseklæb skal jeg bruge?
 11. Hvor stor tandspartel?

Hvor tyk er en flise?

Hos FC Beton anbefaler vi IKKE at bruge belægningssten der er mindre end 6 cm. tykke i en indkørsel. Og fliser til indkørslen bør være endnu kraftigere end 6 cm. For at gøre det nemt at vælge de rigtige fliser til indkørslen har vi samlet en række fliser til indkørsel.

Hvor meget fylder klinker?

Krav til mængden af fliseklæb Altså hvor meget fliseklæb der binder klinken og underlaget sammen. Branchenormen er mindst 80 % fliseklæb jævnt fordelt på flisen. Der må således ikke være et samlet område på 20 %, der ikke hæfter flisen til underlaget. I nogle få tilfælde er 80 % vedhæftning ikke nok.

Hvilken størrelse fliser?

Flisens størrelse Når du skal vælge fliser eller klinker, er det en generel tommelfingerregel, at du bør vælge større fliser til større rum og mindre fliser til mindre rum. Store fliser skaber typisk en vis form for ro i rummet.

Hvor tyk skal en Køreflise være?

Det er ikke ligegyldigt, hvilken type fliser du lægger i din indkørsel. Fliserne skal kunne holde til vægten af tunge biler, så de ikke knækker. Som hovedregel gælder det, at fliser til en indkørsel med biler skal være mindst 6 cm tykke, hvis det er små sten, og mindst 7 cm, hvis det er store sten.

Hvor tykt et lag fliseklæb?

Først som et tyndt porefyldende lag, derefter påføres andet lag med den tandede side. Afsluttende glittes tætningsmassen til et jævnt, ca. 1 mm tykt lag. Kan også påføres med rulle ad 2 - 3 gange.

Hvordan lægger man 60 gange 30 fliser?

Hovedreglen er at starte arbejdet fra midten af gulvet og ud mod væggene. Du kan også vælge at følge en mere naturlig flugtlinje i huset. Sørg blot for at lægge fliserne fra din linje og ind mod siden, hvor du skærer dine fliser. Det er optimalt med en god bredde på fliserne langs væggene.

Hvilken tandspartel til 30x60 fliser?

Skråtstillet tandspartel 10 mm - 36 x 13 cmTil store fliser og store flader....Hvilken størrelse tandspartel?

Flisens kantlængde (det længste led)Skråtstillede tænder
Plan bagsideUjævn bagside
2 mm6 mm8 mm
3 mm8 mm8 mm 10 mm
Over 590 mm*10 mm10 mm

Hvornår stamper man fliser?

Svar. Ifølge lærebogen »Befæstelser i Anlægsgartneriet« skal en belægning vibreres efter at den er lagt. Betonfliser produceres med en tolerance på op til flere millimeter i tykkelsen. For at udjævne belægningens overflade vibreres den med en vibrator på 200–250 kg, monteret med en sål af hårdgummi eller nylon.

Kan man lægge fliser uden stamper?

Det er vigtigt at bruge en stor og tung pladevibrator, således at underlaget bliver helt stabilt. Kør med pladevibratoren et par gange over hele området. Hvis man ikke har en pladevibrator, kan man faktisk stampe gruset nede med fødderne.

Hvor meget fliseklæb skal jeg bruge?

Forbrug i forhold til tandstørrelse: 4 x 4 mm - ca. 1,2 kg per m²; 6 x 6 mm - ca. 1,8 kg per m²; 8 x 8 mm - ca. 2,5 kg per m²; 10 x 10 mm - ca.

Hvor stor tandspartel?

Typisk gælder det, at ved fliser med kantlængde på op til 60 cm påføres fliseklæberen direkte på underlaget med en 10x10 mm tandspartel. Ved 90 cm bruges en 12x12 mm tandspartel, og ved kantlængder på op til 120 cm bruges en 10x20 cm.