:

Hvordan male gulv med epoxy?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvordan male gulv med epoxy?
 2. Hva er epoxy gulv?
 3. Kan man legge epoxy på fliser?
 4. Hva er epoxy maling?
 5. Hvordan legge epoxy gulv?
 6. Kan man male badegulv?
 7. Hvordan male betonggulv inne?
 8. Hva gjør epoxy?
 9. Hva er epoxy laget av?
 10. Kan man male fliser med varmekabler?
 11. Hvor mye koster epoxy?
 12. Hvor farlig er epoxy?
 13. Hvordan blander man epoxy?
 14. Hvor lang tid skal epoxy tørke?
 15. Kan man male fliser på badegulv?
 16. Er epoxy gulve holdbare?
 17. Hvordan males et gulv med epoxy?
 18. Hvordan undgår du epoxy på huden?
 19. Hvad koster epoxygulvmaling?

Hvordan male gulv med epoxy?

Hvis du skal male gulvet med epoksy, trengs ikke annen forberedelse enn ved vanlig maling: Det må være rent og fri for fett. Når malingen først er blandet, må den rulles på før det er gått 1,5 time. Bland derfor aldri mer enn du rekker å male ut, ett spann om gangen.

Hva er epoxy gulv?

Epoxygulv er et belegg av herdeplast. Det har tradisjonelt sett blitt brukt innen industrien, for eksempel på lager, verktsted etc. Nå har det blitt mer og mer av denne typen gulv i butikker, frisørsalonger og lignende, fordi det gir en veldig trendy, blank look.

Kan man legge epoxy på fliser?

Hva slags underlag kan man legge epoxy på? De fleste typer underlag, men litt ettersom hva det skal brukes til. Betong, tre, fliser, linoleum og annet.

Hva er epoxy maling?

Hva er epoxymaling? Epoxymaling består av to komponenter. Det er en base, en såkalt epoxyharpiks, som blandes med en herder umiddelbart før du skal male. Den kjemiske sammensetningen gjør materialet stivt og ekstremt sterkt når de to komponentene herder.

Hvordan legge epoxy gulv?

Hva slags underlag kan jeg legge epoxy på? Underlaget bør være av betong, avrettingsmasse eller lignende. Det er viktig med et fast underlag, da epoxy er et meget stivt og dødt materiale. Epoxy kan også ofte legges på eksisterende belegg, men da bør du konsultere EpoxyGrossisten først.

Kan man male badegulv?

Vinylgulv som er påført PUR-overflatebeskyttelse går fint å male, men det er da ekstra viktig å rense vinylen grundig, fjerne absolutt all polish og gjerne også mattslipe før man starter. Som regel er det uproblematisk å male linoleumsbelegg, men det anbefales å gjøre en liten prøve før du starter på hele gulvet.

Hvordan male betonggulv inne?

Slik går du frem for å male betonggulvet:

 1. Flaten må være ren, tørr og fri for fritt for fettstoffer, oljer og andre forurensninger. Bruk TreStjerner gulvrens.
 2. Blanke flater må mattslipes.
 3. Tidligere malte betonggulv må påføres to strøk, ubehandlede flater må påføres tre strøk.
 4. Begynn med å male langs vegg og lister.

Hva gjør epoxy?

Epoxylim hører til blant de virkelige tungvekterne når det gjelder limevne. Det kan brukes på stort sett alle harde materialer, for eksempel metall, stein, tre, glass og betong – og det er like bra utendørs som innendørs. MULTIKUNSTNER: Epoxy kan brukes som både lim og reparasjonsmasse.

Hva er epoxy laget av?

Kort forklart er resin en epoxy som består av to deler: resin og hardner. Når man blander sammen disse to delene, starter en kjemisk reaksjon som gjør at resinen blir hard, sterk og veldig blank. Ofte kan man se at resin blir kalt epoxy resin.

Kan man male fliser med varmekabler?

Gjøco Poxydekk Epoxy gulvmaling 9 liter – valgfri farge Den kan også brukes på gulv med varmekabler, som gjør den perfekt både for gang og bad. Mange har også tatt i bruk mikrosement og lagt dette over flisene for å få en glattere overflate.

Hvor mye koster epoxy?

Prisene på epoxy varierer avhengig av tykkelse, finish og type system, og ligger på kroner per kvadratmeter. Vårt mest solgte garasjegulv ligger på ca 130,- per kvadratmeter inkl. mva, med herder, base, grunning og toppcoat.

Hvor farlig er epoxy?

Med litt sunn fornuft, trenger du ikke å være redd for å male gulvet ditt med epoxy. Har du kontroll på sikkerheten, får du et flott og sterkt gulv, uten fare for helsen. Epoxymaling er ikke farlig, hvis du er nøye med sikkerheten.

Hvordan blander man epoxy?

Blanding og herding: WEST SYSTEM epoxy Herder 205 og Resin 105 blandes i forholdet 1-5 enten i vekt eller volum. Altså 1 del Herder til 5 deler Resin. Vi anbefaler deg å bruke våre doseringspumper (art. 301) enten du blander store eller små mengder.

Hvor lang tid skal epoxy tørke?

Det skal være absolutt tørt. Ellers risikerer du at epoxymalingen skaller av. Et nylagt betonggulv skal normalt tørke 6-7 uker, før du kan regne med at det er tørt. Før du maler, skal du også forsikre deg om at det ikke er småsprekker i betongen.

Kan man male fliser på badegulv?

Det går helt fint an å male fliser i våtrom, også inne i dusj-sonen. Det er grunnarbeidet som avgjør hvor godt malingen sitter. Til slutt males minimum to strøk med oljebasert maling. Vask grundig med surt vaskemiddel som fjerner kalk og såperester.

Er epoxy gulve holdbare?

 • Epoxy gulve er holdbare, lette at vedligeholde og lægges til en god pris. Faktisk er epoxy gulvet ganske ideelt til garagegulve, da materialet er modstandsdygtigt over for selv tunge belastninger som på f.eks. læssede køretøjer. Gulvet kan desuden tilpasses, så det enten er helt glat i sit design eller opnår en rustik og ...

Hvordan males et gulv med epoxy?

 • Så mal det med epoxy-maling. Epoxy er ekstremt slidstærkt og rengøringsvenligt, så du får et gulv, der er nemt at holde og har en meget lang levetid. Når malingen er blandet, har du kun begrænset tid at male i, typisk 2 timer.

Hvordan undgår du epoxy på huden?

 • Hvis du får epoxy på huden, kan du risikere at få en allergisk reaktion. Derfor skal du bruge handsker, der er godkendt særskilt til epoxy, beskyttelsesbriller eller ansigtsværn og en malerdragt. Får du maling på huden, skal du straks vaske det af med vand og sæbe.

Hvad koster epoxygulvmaling?

 • Den kemiske sammensætning gør materialet stift og ekstremt stærkt, når de to komponenter hærder. Epoxymaling er kun til indendørs brug, da UV-stråler kan nedbryde den ellers så solide maling. Prisen for epoxygulvmaling er godt 1000 kroner for 4 liter, der rækker til 10 kvadratmeter.