:

Hvilke hjertesygdomme findes der?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvilke hjertesygdomme findes der?
 2. Hvilke symptomer kan være tegn på at hjertet ikke får ilt nok?
 3. Hvordan føles dårligt hjerte?
 4. Hvilken del af hjertet har de tykkeste vægge?
 5. Hvilke fire hjertesygdomme er mest almindelige?
 6. Hvordan er det at være hjertesyg?
 7. Hvad sker der hvis hjertet ikke får nok ilt?
 8. Hvad er et nervøst hjerte?
 9. Kan man mærke en blodprop i hjertet?
 10. Hvor har man ondt hvis det er hjertet?
 11. Hvad er Perikardiet?
 12. Hvad er truncus pulmonalis?
 13. Hvor mange hjertesygdomme er der?
 14. Hvad er de vigtigste risikofaktorer for hjertesygdom?

Hvilke hjertesygdomme findes der?

Hjertekarsygdomme er mange ting: Forhøjet blodtryk, blodprop i hjertet, hjertekrampe, hjertesvigt, hjerteklapsygdom, hjerterytmeforstyrrelse som ekstra hjerteslag eller hjertemuskelsygdom kaldet kardiomyopati.

Hvilke symptomer kan være tegn på at hjertet ikke får ilt nok?

Symptomerhjerte-kar-sygdom

 • Her får du en oversigt med 12 symptomerhjerte-kar-sygdomme. Det vigtigste er fortsat den dialog, du har med din egen læge.
 • Brystsmerter. ...
 • Åndenød. ...
 • Fornemmelse af at blive kvalt. ...
 • Kæbesmerter og rygsmerter. ...
 • Hjertebanken. ...
 • Hævede ankler og underben. ...
 • Mavesmerter og kvalme.

Hvordan føles dårligt hjerte?

Brystsmerter eller trykken for brystet, som kommer i hvile eller ved/efter fysisk anstrengelse, og som varer ved over flere minutter. Det beskrives som klemmende, pressende eller snørende og mærkes ofte lige bag brystbenet. Ofte stråler smerterne ud til en eller begge arme - især venstre - og til hals eller underkæbe.

Hvilken del af hjertet har de tykkeste vægge?

Lungekredsløbet er meget mindre end det systemiske kredsløb, så der kræves et mindre tryk for at pumpe blodet gennem lungekredsløbet. Derfor har hjertekamrene i højre hjertehalvdel tyndere vægge end i venstre hjertehalvdel.

Hvilke fire hjertesygdomme er mest almindelige?

Denne rapport dækker de fire hjertesygdomme; iskæmisk hjertesygdom, hjertesvigt, atrieflimren og hjer- teklapsygdom. Iskæmisk hjertesygdom omfatter sygdomme i hjertet forårsaget af utilstrækkelig blod- og iltforsyning til hjertemusklen, der ofte skyldes åreforkalkning i hjertets kranspulsårer.

Hvordan er det at være hjertesyg?

åndenød ved anstrengelse eller når du ligger ned. natlig hoste. brystsmerter når du er fysisk aktiv. hævede ben.

Hvad sker der hvis hjertet ikke får nok ilt?

Mangel på ilt i hjertets muskler giver blandt andet trykkende smerter i brystet. En indsnævret blodåre øger også risikoen for, at der dannes en blodprop. Hvis der opstår en blodprop, får en del af hjertet ikke nok blod. Hvis blodforsyningen ikke genoprettes hurtigt, ødelægges noget af muskula- turen i hjertet.

Hvad er et nervøst hjerte?

Når man er ængstelig eller stresset, frigøres hormonet adrenalin til blodbanen. Det gør, at hjertet banker hurtigere og hårdere. Hjertebanken følger derfor ofte med angstanfald og stressende situationer. Dette er den mest almindelige årsag til hjertebanken og altså en helt normal reaktion fra kroppens og hjertets side.

Kan man mærke en blodprop i hjertet?

Symptomerne på en blodprop i hjertet kommer som regel pludseligt. Du kan føle en klemmende eller snørende smerte midt i brystet, der ofte stråler ud til venstre arm, hals eller underkæbe. Smerterne kan ledsages af, eller i nogle tilfælde udelukkende bestå af, at du føler åndenød eller kvalme.

Hvor har man ondt hvis det er hjertet?

Hjertekrampe giver brystsmerter, der udløses af anstrengelse og forsvinder i hvile. Det er især knugende smerter, der stråler ud til hals og/eller venstre arm.

Hvad er Perikardiet?

Hjertet er omgivet af en tynd hinde, som kaldes perikardiet eller hjertesækken. Hinden består af to lag. En indre hinde, som sidder fast på overfladen af hjertemuskulaturen (myokardiet) og en ydre hinde. Imellem de to hinder er der en smule væske, som gør, at de to hinder glider let mod hinanden, når hjertet pumper.

Hvad er truncus pulmonalis?

Truncus pulmonalis med grene er lungers funktionelle arterie. Det er gennem den, der føres iltfattigt blod til lungerne til fornyet iltning. Truncus pulmonalis er hovedarterien i det lille kredsløb, mens aorta er hovedarterien i det store kredsløb.

Hvor mange hjertesygdomme er der?

Omkring 524.000 danskere lever med en hjerte-kar-sygdom. Hvert år rammes ca. 56.400 danskere af en hjerte-kar-sygdom. Antallet af dødsfald, som skyldes hjerte-kar-sygdom, er halveret fra 19.

Hvad er de vigtigste risikofaktorer for hjertesygdom?

Livsstil og psykosociale faktorer er fremtrædende risikofaktorer for iskæmisk hjertesygdom, hjertesvigt, atrieflimren og hjerteklapsygdom. De identificerede livsstilsfaktorer for de fire hjertesygdomme inkluderer rygning, overvægt, kost, fysisk inaktivitet, søvnmangel, alkohol, luftforurening og støj.