:

Hvor meget co2 udleder et krydstogtskib?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvor meget co2 udleder et krydstogtskib?
  2. Hvor meget brændstof bruger et krydstogtskib?
  3. Hvor dybt stikker verdens største skib?
  4. Hvor meget brændstof har et containerskib?
  5. Hvilket brændstof bruger skibe?
  6. Hvad koster verdens største krydstogtskib?
  7. Hvor dybt stikker et fragtskib?
  8. Hvor mange tankskibe har Mærsk?
  9. Hvor meget brændstof bruger et Mærsk skib?

Hvor meget co2 udleder et krydstogtskib?

Den nye rapport beregner, at et gennemsnitligt krydstogtskib, som lå ved kaj i 2019, udledte, hvad der svarer til udledningen fra omkring 3.900 personbiler for kvælstofoxider (NOx) og omkring 5.500 personbiler for partikeludstødning.

Hvor meget brændstof bruger et krydstogtskib?

Et større krydstogtskib afbrænder 200.000-300.000 liter tung bunkerolie i døgnet, som ikke alene skal sikre fremdrift, men også forsyne de mange energislugende passagerfaciliteter som f. eks. varmt vand og aircondition.

Hvor dybt stikker verdens største skib?

Skibet er 400 meter langt, 56 meter bredt, 73 meter højt og stikker 16 meter i dybden.

Hvor meget brændstof har et containerskib?

Så langt – eller rettere kort – sejler verdens største containerskib Emma Maersk på en enkelt liter olie. Hvert døgn sluger containerkæmpens motorer 200.000 liter tung olie eller lige så meget som en større dansk provinsbys samlede forbrug.

Hvilket brændstof bruger skibe?

Som brændstof benyttes fuelolie, og det typiske specifikke brændstofforbrug er på 0,17kg/kWh. Medium og high speed motorer benyttes hovedsageligt i færger, mindre handelsskibe, krigsskibe og leveres i størrelser fra ca. 500 kW op til ca. 20.000 kW.

Hvad koster verdens største krydstogtskib?

'Celebrity Edge' hedder krydstogtskibet, der er verdens dyreste, når man måler på, hvad skibet har kostet at bygge i forhold til antallet af kahytter og passagerer ombord. Samlet set har det kostet 6,5 milliarder kroner at bygge 'Celebrity Edge', som rederiet Royal Caribbean Cruise har købt.

Hvor dybt stikker et fragtskib?

Emma Mærsk

M/S Emma Mærsk
Bredde56,40 meter
Dybgang16,02 meter
Mastehøjde57,5 meter
Hastighedmere end 25,5 knob

Hvor mange tankskibe har Mærsk?

Selskabet er 100 % ejet af det danske konsortium A.P. Møller - Mærsk, og er verdens næststørste indenfor transport af ISO-containere. Rederiet har over 600 skibe til rådighed, med en samlet kapacitet på 1,9 mio. TEU.

Hvor meget brændstof bruger et Mærsk skib?

Maersks nye klimaneutrale flåde Møller-Maersk. Skibene får hver en størrelse på 16.000 teu. Hvert enkelt skib vil komme til at kræve 35.000 til 45.000 ton grøn metanol om året.