:

Hvor meget er gamle sedler værd?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvor meget er gamle sedler værd?
 2. Hvornår er en seddel ugyldig?
 3. Hvordan ser man årstal på gamle pengesedler?
 4. Kan man få penge for gamle pengesedler?
 5. Hvad koster en gammel 10 kr seddel?
 6. Hvordan ser Euro sedlerne ud?
 7. Kan man bruge en seddel der er revet over?
 8. Hvornår udløber 1000 kr seddel?
 9. Hvornår fik vi nye pengesedler?
 10. Kan man betale med gammel 1000 kr seddel?
 11. Hvornår stopper 1000 kr seddel?
 12. Hvem vil købe gamle pengesedler?
 13. Hvornår gik 10 kr sedlen ud?
 14. Hvornår udløber 500 euro seddel?
 15. Hvor kan man veksle euro sedler?

Hvor meget er gamle sedler værd?

Alle sedler udstedt efter 1945 er stadig gyldige som betalingsmiddel og kan ombyttes til nye sedler. Alle mønter udstedt efter 1875 i værdien 50-øre og højere er stadig gyldige som betalingsmiddel og kan ombyttes til nye mønter. Det er op til butikkerne, om de vil tage imod ældre mønter og sedler.

Hvornår er en seddel ugyldig?

Beskadigede eller ødelagte eurosedler (fx delvist brændte, klippede, revnede eller opløste sedler), som opfylder visse kriterier, ombyttes af de nationale centralbanker i eurolandene. Eurosedler, der forsætligt er blevet beskadiget eller ødelagt, kan ikke ombyttes.

Hvordan ser man årstal på gamle pengesedler?

Nogle af erstatningssedlerne med J har ikke det korrekte årstal i seriebetegnelsen. Det ser ud til, at man indtil 1960 generelt har brugt året (19)50 på disse sedler, eksempelvis B 8500 J og B 9500 J, begge fra 1958 (Møntsamlernyt 1977, side 2).

Kan man få penge for gamle pengesedler?

Pengesedler og mønter skal som udgangspunkt omveksles i eget pengeinstitut. Er det muligt at omveksle gamle danske sedler og mønter i Nationalbanken? Ja, hvis omveksling af gamle sedler og mønter ikke er muligt i eget pengeinstitut, kan Nationalbankens ekspeditionskasse kontaktes på mail [email protected]

Hvad koster en gammel 10 kr seddel?

Få den smukke 10-kroneseddel fra med H.C. Andersen og storkereden på forsiden i en ucirkuleret kvalitet 0 for kun 199,- kr.

Hvordan ser Euro sedlerne ud?

Der findes to serier af eurosedler. Den første serie består af syv forskellige seddelværdier: 5 €, 10 €, 20 €, €, 2 €. Den anden serie – Europa-serien – består af seks seddelværdier. Med udstedelsen af 100- og 200-eurosedlerne 28.

Kan man bruge en seddel der er revet over?

Ombytning af farvede og beskadigede pengesedler skal ske i eget pengeinstitut. Nationalbanken tager imod sedlerne fra pengeinstitutterne efter nedenstående regler.

Hvornår udløber 1000 kr seddel?

Vi har ingen aktuelle planer om at sløjfe sedlen, men vi er meget opmærksomme på den risiko, der kan være forbundet med 1000-kronesedler og følger den politiske debat om at afskaffe den tæt,« siger Jesper Bjerrehuus kommunikations- og pressechef i Arbejdernes Landsbank.

Hvornår fik vi nye pengesedler?

I perioden udsendte Nationalbanken nye danske pengesedler. Sedlerne fik nye sikkerhedselementer der gør det endnu vanskeligere at forfalske eller kopiere ægte sedler. Fra 2020 opgraderes sikkerheden på sedlerne igen, og de kommer i nye udgaver.

Kan man betale med gammel 1000 kr seddel?

Dem kan du stadig betale med. Faktisk er alle sedler, der er udstedt efter 1945 gyldige som betalingsmiddel i Danmark. Det er op til de enkelte butikker, om de vil tage imod de gamle sedler, men gamle sedler kan ombyttes i banken.

Hvornår stopper 1000 kr seddel?

Fra marts er det nemlig slut med at hæve 1000-kronesedler fra Skjern Banks hæveautomater, og fra april er det også slut med at få udbetalt Danmarks største pengeseddel ved skranken, oplyser banken.

Hvem vil købe gamle pengesedler?

Find Gamle Pengesedler på DBA - køb og salg af nyt og brugt.

Hvornår gik 10 kr sedlen ud?

Format 125 x 67 mm. 10-kronesedlen blev udsendt 8. april 1975 og er løbende blevet inddraget siden 11. marts 1980 og erstattet af en mønt.

Hvornår udløber 500 euro seddel?

500-eurosedlen indgår ikke i Europa-serien og udstedes ikke længere fra og med 27. april 2019. Den første euroseddelserie, der blev udstedt første gang i 2002, erstattes lidt efter lidt af sedlerne i Europa-serien. Alle sedlerne har status som lovligt betalingsmiddel i hele euroområdet.

Hvor kan man veksle euro sedler?

I Eurozonen ophører udstedelsen af 500-eurosedlen endeligt den 26. april 2020, men sedler vil fortsat kunne veksles i alle lokale nationalbanker i Eurozonen, f. eks. Deutsche Bundesbank.