:

Hvorfor revner trægulv?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvorfor revner trægulv?
 2. Hvordan retter man et trægulv op?
 3. Kan man reparere parketgulv?
 4. Hvad er det bedste Klikgulv?
 5. Hvornår udvider trægulv sig?
 6. Kan man reparere trægulv?
 7. Hvordan nivellerer man et trægulv?
 8. Hvor skal Fugtspærren ligge?
 9. Kan man Pletlakere et trægulv?
 10. Hvad er bedst trægulv eller laminatgulv?
 11. Hvor meget kan træ udvide sig?
 12. Hvor meget må et trægulv give sig?
 13. Hvordan lægger man et flydende gulv?

Hvorfor revner trægulv?

Årsagen til sprækkerne skyldes formentlig almindelig udsving i relativ luftfugtighed, som følge af årstidens skiften, og er måske forstærket af øget komforttemperatur, som har sænket den relative luftfugtighed yderligere. Afslibning og behandling med ny lak vil ikke umiddelbart være årsag til de beskrevne sprækker.

Hvordan retter man et trægulv op?

Med en specialnøgle skruer du gulvjacken gennem gulv og strø, indtil den rammer undergulvet og derved løfter strøen op. Ved hjælp af et lige bræt kan du nemt se, om gulvet nu er helt plant. Er det ikke det, er det nemt at regulere gulvjacken, indtil gulvet er helt lige.

Kan man reparere parketgulv?

Hvis et parketgulv beskadiges, er den eneste løsning ofte at udskifte det ødelagte parketstykke eller i alvorlige tilfælde reparere hele parketgulvet. Udskiftning af parketbrædder kræver håndværksmæssig snilde og professionelt værktøj.

Hvad er det bedste Klikgulv?

Er det fx i et rum med meget 'trafik', eller er der stole, som rykkes rundt mange gange dagligt, kan det anbefales at bruge hårde træsorter som fx ask, bøg og eg. Vælg, hvordan klikgulvet skal se ud: Klikgulv kan både ligne brede gulvbrædder, plastiklaminat eller et parketgulv.

Hvornår udvider trægulv sig?

Om sommeren er der naturligt mere fugt i luften, hvilket gør at trægulve og -møbler kan udvide sig. Om vinteren ses det modsatte problem, nemlig at der er mindre fugt i luften og træet trækker sig sammen. Træer er afhængigt af et optimalt system til transport af vand for at kunne vokse.

Kan man reparere trægulv?

Gulvslibningen er den mest almindelige form for reparation af trægulve, som vi udfører. Her fjerner vi kun ca. 1 mm., hvilket ofte er tilstrækkeligt til at skabe et flot resultat. Letslibning: En letslibning, eller finslibning som den også kaldes, er faktisk blot en 'polering' af overfladen.

Hvordan nivellerer man et trægulv?

Inden du går i gang med at nivellere, skal du give dit gulv primer i blandingsforholdet er 1-5, hvorefter det tørrer i 4 timer. Bagefter giver du dit betongulv primer igen i forholdet 1-3, og det lader du tørre lige så længe, så gulvet bedre kan tage imod spartelmassen, du skal bruge, når der nivelleres.

Hvor skal Fugtspærren ligge?

En fugtspærre ligger man oftest mellem et betongulv og et trægulv. Her er det ikke af betydning om det er lamelgulv, laminatgulv eller gulvbrædder der skal lægges. Årsagen til at man placere fugtspærren lige netop dér er for at sikre at fugten ikke siver op igennem gulvet og giver fugtskader.

Kan man Pletlakere et trægulv?

Pletlakering med fortyndet lak Nedslidte områder skal pletlakeres med fortyndet lak, før du behandler hele gulvet. Men det skal være med samme type lak, som gulvet tidligere har fået, for ikke at få farveforskelle. Lad pletlakken tørre, før du lakerer hele gulvet. Slib med fint sandpapir imellem 1.

Hvad er bedst trægulv eller laminatgulv?

Overfladen på et laminatgulv kan synes kunstig i forhold til massive brædder, har en anden lyd end trægulve og patinerer ikke naturligt som et trægulv. Jo billigere laminatgulvet er, jo mindre slidstærkt vil slidlaget som regel være. Slid og skader kan man ikke udbedre.

Hvor meget kan træ udvide sig?

fyr, bøg, eg, ask, bilinga, iroko og valnød, kan der i praksis regnes med et middeltal på 2,2 mm pr. meter for en ændring i træets fugtighed på 1 %. Hen over året vil luftfugtigheden i normale boliger, kontorer mv. ændre sig 20-25 % RF svarende til en ændring i træets fugtighed på 4-5 % – dog ofte mindre.

Hvor meget må et trægulv give sig?

Hvis RF bliver lavere end 30 %, vil gulvet bevæge sig mere end, hvad installationen tillader, og gulvet kan sprække. Da udtørringen sker oppefra kan brædderne “skåle sig”, det betyder, at de krymper mere på oversiden end på undersiden. Resultatet bliver, at gulvets kanter rejser sig.

Hvordan lægger man et flydende gulv?

Svømmende trægulve udlægges sædvanligvis på undergulve af beton, letbeton eller træ. Det anbefales, at der på underlag af beton eller letbeton altid udlægges en fugtspærre, så problemer med eventuel byggefugt eller opstigende jordfugt i underlaget undgås.