:

Kan man stadig købe glødepærer?

Indholdsfortegnelse:

 1. Kan man stadig købe glødepærer?
 2. Hvornår blev glødepæren forbudt?
 3. Hvilke halogenpærer bliver forbudt?
 4. Hvor er glødepæren forbudt?
 5. Kan alle glødepærer dæmpes?
 6. Hvor kan man købe en pære?
 7. Kan man bare skifte fra halogen til LED?
 8. Hvilke lamper kan dæmpes?
 9. Er alle lamper dæmpbare?
 10. Kan man købe pærer i Netto?
 11. Hvor kan man købe LED pærer?
 12. Hvor smider man halogenpærer ud?

Kan man stadig købe glødepærer?

Glødepærer i mange udgaver Selv om glødepærer er på vej til at blive udfaset, kan du stadig nå at købe billige glødepærer i jem & fix lidt endnu. Der er nemlig stadig rigtig mange mennesker, der fortsat foretrækker det varme skær frem, som man får fra glødepærer i modsætning til fx sparepærernes lidt koldere lys.

Hvornår blev glødepæren forbudt?

34 procent af danskerne har stadig gammeldags glødepærer i hjemmet, selvom produktionen af glødepærer blev forbudt af EU i 2012. Vi går alle sammen glip af kæmpe besparelser, lyder det fra energi- og fibernetkoncernen bag ny undersøgelse, SEAS-NVE.

Hvilke halogenpærer bliver forbudt?

Den eneste halogenpære, der fortsat må bringes på markedet, er pærer med G9-sokler i energiklasse C. Denne bliver dog også udfaset fra 1. september 2023.

Hvor er glødepæren forbudt?

Dermed vil de store klare dekorationspærer med glødetråd, man ofte ser i designbutikker eller private hjem, forsvinde inden længe. Almindelige glødepærer til brug i boligen blev forbudt at producere i EU allerede i 2012, fordi de var energislugende og ineffektive.

Kan alle glødepærer dæmpes?

Halogenglødepærer. Halogenglødepærer til 230 V kan dæmpes som glødepærer. Pærerne virker med dine nuværende lysdæmpere. For ikke at forkorte levetiden skal den med jævne mellemrum lyse for fuld styrke.

Hvor kan man købe en pære?

Uanset hvilken type af pærer du mangler til dine lamper, har vi et stort udvalg til ethvert behov....På føtex.dk har vi alt fra:

 • Dekorationspærer og specialpærer.
 • LED-pærer og halogensparepærer.
 • Spot, halogenpærer og lysstofrør.
 • Sokler som E14, G9 og GU10.

Kan man bare skifte fra halogen til LED?

Ja! LED pærer med 12 Volt er ideelle erstatninger til konventionelle halogenpærer med lav spænding. Takket være den innovative LED teknologi opnår du ikke kun høje energibesparelser, men drager også fordel af en betydelig længere levetid og en langt højere lyskvalitet ved brug af LED pærer.

Hvilke lamper kan dæmpes?

LED er meget velegnet til dæmpning, men du skal være opmærksom på, at ikke alle dæmpbare LED pærer kan fungere med din nuværende lysdæmper. Dette skyldes at moderne LED pærer ikke er tilpasset til at kunne ”tale sammen” med de ældre dæmpere, da der er tale om vidt forskellige teknologier.

Er alle lamper dæmpbare?

Ja, men ikke alle LED pærer kan dæmpes. Så får at være sikker, inden du køber en LED pærer, benyt vores filter. Her kan du vælge “ Dæmpbar - Ja / Nej “. På emballagen står det også om pæren er dæmpbar eller ej.

Kan man købe pærer i Netto?

Dette Pærer er nu på udsalg i Netto. Tjek den nuværende Netto tilbudsavis for flere konkurrencedygtige tilbud og rabatter. Køb Pærer online på Netto website eller køb det billigt i en butik i nærheden af dig.

Hvor kan man købe LED pærer?

 • Osram LED spotpære Star PAR16 GU K. ...
 • Osram LED-pære Star PAR16 GU K 120° ...
 • Osram LED-pære Star PAR16 GU10 6,9 W. ...
 • Osram LED-pære Retrofit Classic A dæmpbar 4,5W E27. ...
 • Osram LED-pære Retrofit Classic St E27 4 W. ...
 • Osram LED-pære Retrofit Classic St E27 7 W. ...
 • Osram LED-pære Retrofit Classic Globe E27 2,8 W.

Hvor smider man halogenpærer ud?

Smid derfor ALDRIG brugte lyskilder i en almindelig skraldespand. Aflever i stedet dine udtjente pærer og lysstofrør på genbrugsstationen i de beholdere, der er beregnet til formålet. De skal ikke i containeren til glasgenbrug eller småt brændbart. Nogle steder kan du aflevere pærer til miljøskabe og miljøbiler.