:

Hvad er forskellen på en sololie og solcreme?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad er forskellen på en sololie og solcreme?
 2. Hvad kan man gøre for at beskytte sig mod UV-stråling?
 3. Hvornår bliver solcreme for gammel?
 4. Er sololie bedre end solcreme?
 5. Hvad beskytter os mod stråling?
 6. Hvilket tøj beskytter mod solen?
 7. Hvilken sololie er bedst?
 8. Hvor længe virker faktor 50?
 9. Kan sololie blive for gammelt?
 10. Hvilke fordele og ulemper er der ved UV-stråling?
 11. Hvilket stof beskytter mod radioaktiv stråling?

Hvad er forskellen på en sololie og solcreme?

Sololie og solcreme har i princippet samme virkning. Men eftersom sololien kan være sværere at smøre ud i et tilstrækkeligt tykt lag, vil solcremen ofte være den bedste løsning. Solcreme kan lettere påføres i den rigtige mængde, og den lidt mere tyktflydende creme er derfor et oplagt førstevalg.

Hvad kan man gøre for at beskytte sig mod UV-stråling?

De 4 solråd

 1. Søg skygge midt på dagen (siesta)
 2. Dæk dig til med tøj og hat.
 3. Brug solcreme med høj beskyttelsesfaktor. Mange bruger for lidt og smører for sjældent. Solcremer skal beskytte både mod UVA- og UVB-stråler.
 4. Gå ikke i solarium.
24. nov. 2021

Hvornår bliver solcreme for gammel?

Solcremer der opbevares ved stuetemperatur kan typisk holde sig i to til tre år, og typisk 12 måneder efter åbning. Hvis solcreme udsættes for høje temperaturer, fx i solen på stranden, vil den miste sin virkning med tiden. En solcreme der skifter farve, lugter eller ser underlig ud skal smides ud.

Er sololie bedre end solcreme?

Solcreme bruges ofte som en samlebetegnelse for både solcreme og sollotion. Men der er faktisk en forskel på disse to. Sololie skiller sig til gengæld lidt mere ud fra både solcreme og sollotion, men kan være lige så god som solbeskyttelse på trods af, hvad mange måske tror.

Hvad beskytter os mod stråling?

Strålerne har forskellig bølgelængde. Jo kortere bølge, des mere energi har de med sig. Det er stratosfærens ozon - ozonlaget, der beskytter os mod de farlige stråler fra Solen.

Hvilket tøj beskytter mod solen?

Det er en rigtig god ide at bruge tøj som beskyttelse i solen. Løstsiddende og tætvævet tøj af bomuld beskytter bedst. Du kan få en ide om, hvor godt tøjet beskytter ved at se, hvor meget lys, der slipper igennem, når du trækker i det og holder det op mod lyset. Vådt og slidt tøj beskytter mindre.

Hvilken sololie er bedst?

Sololie oversigt: Sådan finder du den bedste sololie til dit behov

 • Derma Sololie Spray SPF30 150ml. ...
 • Pudderdåserne Sololie SPF30 150ml. ...
 • Ecooking Sololie SPF30 200ml. ...
 • Nivea Sun Protect & Bronze Sol Olie SPF30 200ml – den bedste lotion til din sommerglød.
 • Meraki Sol Olie SPF30 200ml – vegansk sololie med mild duft.

Hvor længe virker faktor 50?

Solfaktor 30 beskytter mod 97% af solens stråler – og en solfaktor 50 beskytter mod 97% af solens stråler. Beskyttelsen er altså den samme. Forskellen på faktor 30 og faktor 50 er hvor lang tid du kan opholde dig i sollys. For en solfaktor 15 er den gennemsnitlige tid du kan opholde dig i solen 5 timer.

Kan sololie blive for gammelt?

Solcreme kan godt blive for gammel. Den kan for eksempel blive harsk eller inficeret med bakterier og svampe. Risikoen for, at solcremen bliver dårlig, er størst, hvis solcremen opbevares længe ved høj varme – for eksempel på stranden eller i bagruden af bilen.

Hvilke fordele og ulemper er der ved UV-stråling?

Der er nogle fordele ved UV-stråling Og UV-stråling er ansvarlig for at øge mængden af melanin i vores hud - det brune pigment, der resulterer i en solbrun farve. Melanin absorberer både UVA- og UVB-stråling og omdanner energien til uskadelig varme - som beskytter huden mod DNA-beskadigelse.

Hvilket stof beskytter mod radioaktiv stråling?

Hvilket stof beskytter bedst mod stråling? SILVER-TWIN og SILVER-SILK fra Yshield, er de to anti-stråling stoffer som har den højeste dæmpning af HF/RF stråling. De blokerer henholdsvis 60 dB / 99,9999% og 58 dB / 99,9998% af strålingen ved 1 GHz og begge stoffer bibeholder den høje dæmpning ved høje frekvenser.