:

Hvad er stramt mål?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad er stramt mål?
 2. Hvordan måler man op til en dør?
 3. Hvor bred er en hoveddør?
 4. Hvordan måler man ærmelængde?
 5. Hvad er Falsmål?
 6. Hvad betyder modul 8x21?
 7. Hvilke mål har en standard dør?
 8. Hvad er størrelsen på en dør?
 9. Hvor bred er en yderdør?
 10. Hvilken dørbredde skal der minimum være i en bolig?
 11. Hvad er ærmelængde?
 12. Hvordan måler man Taljevidde?
 13. Hvad er U-Værdi vinduer?

Hvad er stramt mål?

Når du skal tage mål til de nye vinduer og døre, skal du tage "et stramt hulmål". Det betyder, at du måler fra mursten til mursten. Tag mål flere steder for at finde evt. ujævnheder der skal tages højde for i det endelige mål.

Hvordan måler man op til en dør?

For at beregne udvendig karmmål skal du altså trække 24 mm fra bredden og 24 mm fra højden på selve hulmålet. Måler du hullet til 1000 mm i bredden og 1500 mm i højden, skal udvendig karmmål være 976 mm i bredden og 1476 i højden.

Hvor bred er en hoveddør?

Yderdøre skal have en fri passagebredde på mindst 0,77 m. Stk. 2. På den side af døren, der åbner imod personen, skal der være mindst 0,50 m ved siden af døren modsat hængselsiden.

Hvordan måler man ærmelængde?

Målet på ærmelængden foretages fra punktet på din skulder (hvor du tog målingen af skulderbredden). Følg din bøjede arm ned til det sted, hvor ærmet skal slutte. Bøj armen lidt, når du foretager denne måling. Denne måling er altid armens fulde længde.

Hvad er Falsmål?

Opmåling af ruder – uden på glaslister Du kan lave en opmåling af ruder ved at måle uden på glaslisterne – ved denne metode måles der fra yderkanten af glaslisten til yderkanten af den modsatte glasliste. Det mål du får, kaldes stramt falsmål.

Hvad betyder modul 8x21?

De mest almindelige modulmål for indvendige døre er 7 x 21, 8 x 21 og 9 x 21. Det er altså typisk bredden, der varierer fra 70 til 90 cm, mens højden typisk er 210 cm. Døren er som nævnt ovenfor lidt mindre, så der er plads til justering.

Hvilke mål har en standard dør?

De mest almindelige modulmål for indvendige døre er 7 x 21, 8 x 21 og 9 x 21. Det er altså typisk bredden, der varierer fra 70 til 90 cm, mens højden typisk er 210 cm.

Hvad er størrelsen på en dør?

Indvendige døre

ModulDørplademålUdvendige karmmål
M13,1x2082,5+39, cm1 cm
M13,3x202 x 62, cm131, cm
M15,3x202 x 72, cm151, cm
M17,3x202 x 82, cm171, cm

Hvor bred er en yderdør?

I Danmark er det mest almindelige karmmål 9 mm. Det er alle vore døre i Clever-line derfor lavet i. Har du behov for yderdøre i specialmål, er det muligt i vores ADVANCE-LINE, helt op til 9 mm uden ekstra omkostninger, afhængig af dørens design.

Hvilken dørbredde skal der minimum være i en bolig?

Ifølge BR10 skal "Døre i boligers adgangsetage skal have en fri passagebredde på mindst 0,77 m." - hvilket som regel svarer til en dør der passer i et dørhul med en bredde på 91 cm.

Hvad er ærmelængde?

Ærmelængden skal nå til det punkt på håndleddet, hvor vrist og hånd mødes. Brug altid et helfigurspejl for at se hvordan tøjet sidder, ellers er det umuligt at vurdere helhedsindtrykket. Lange jakker giver korte ben og korte jakker giver til gengæld lange ben.

Hvordan måler man Taljevidde?

Taljevidde. Bind en snor rundt om taljen for at markere den naturlige taljelinje. Mål uden at stramme. For at finde den naturlige taljelinje skal du bukke din overkrop lidt ned til gulvet.

Hvad er U-Værdi vinduer?

U-værdi. Vinduets U-værdi angiver vinduets isoleringsevne i W/m2K. Jo lavere værdien er, desto bedre kan vinduet holde på varmen.