:

Er LED sparepærer?

Indholdsfortegnelse:

 1. Er LED sparepærer?
 2. Hvordan ser man om en pære er LED?
 3. Hvad er LED lyskilde?
 4. Hvad er Triac dæmpning?
 5. Kan man dæmpe LED lys?
 6. Hvad bruger en LED pære i timen?
 7. Er LED pærer billigere?
 8. Hvad er Ledpærer?
 9. Hvad består LED lys af?
 10. Hvad er en LED-pære lavet af?
 11. Hvad er CR lysdæmper?
 12. Hvordan vælger man den rigtige lysdæmper?

Er LED sparepærer?

Meget lavt energiforbrug. I forhold til sparepæren, bruger LED pæren ikke energi på at varme op. Lang levetid – Gode LED lyskilder har en levetid fra 15000 timer helt op til 50000 timer. Sammenlignet med en sparepærer, som har en levetid fra 600 timer, en glødepærer har en levetid på 1000 timer.

Hvordan ser man om en pære er LED?

Gå efter Go' Energi– mærket, når du køber LED. Dette mærke findes på både A-pærer og LED-pærer. Produkter mærket med Go' Energi mærket har været gennem tests, der undersøger om LED-pæren holder, hvad emballagen lover – og samtidigt er mærket et kvalitetsstempel, som du kun ser på markedets bedste pærer.

Hvad er LED lyskilde?

Betegnelsen LED er en forkortelse for ”Light Emitting Diode”, hvilket betyder, at lyset genereres ved strøm gennem en elektronisk komponent. Det smarte er, at det resulterende lys kun indeholder de synlige dele af spekteret. Det betyder blandt andet, at LED-lys ikke udsender særlig meget varme til omgivelserne.

Hvad er Triac dæmpning?

Det er en lysdæmper, som kan håndtere elektroniske komponenter. Det vil sige, dens funktion er bl. a. lysdæmpning af lavvolt halogenlyskilder med elektroniske spoler, LED-retrofit lyskilder og lamper, sparepærer samt andre lyskilder med en elektronisk forkobling.

Kan man dæmpe LED lys?

LED-pærer. LED er meget velegnet til dæmpning. Men ikke alle dæmpbare LED'er fungerer med din nuværende lysdæmper. Det kræver typisk en lysdæmper til LED, der er tilpasset det meget lavere effektforbrug og elektronikken i LED.

Hvad bruger en LED pære i timen?

Typisk er lyset fra en LED pære mere hvidt og ægte ift. en glødepære....Omregningstabel LED lys.

Almindelig pæreSpare pæreLED pære
100 Watt28 Watt16 Watt
75 Watt25 Watt13 Watt
60 watt13 Watt9,5 Watt
40 Watt9 Watt5,5 Watt

Er LED pærer billigere?

LED pærer er ikke billige, når man sammenligner med de gamle glødepærer, og priserne varierer stærkt, fra 40 kroner til 500 kroner. Men selvom en pære er dyr, behøver den ikke at være god.

Hvad er Ledpærer?

LED for begyndere LED er en forkortelse for "light-emitting diode" eller på dansk "lys-emitterende diode". Det vil derfor være mest korrekt at omtale lyskilderne som LED (ligesom SMS, DSB og SAS). Ordet led er forøvrigt heller ikke længere dækkende for lysets kvalitet - for den kan faktisk være nærmest perfekt.

Hvad består LED lys af?

LED-står for Light Emitting Diode (oversat: lysdiode). En lysdiode er en elektronisk halvlederkomponent, der udsender elektromagnetisk stråling i form af synligt eller usynligt lys, når man sender en elektrisk strøm igennem den.

Hvad er en LED-pære lavet af?

LED betyder Light Emitting Diode (lysdiode). En lysdiode er ligesom alle andre dioder en halvleder. Faktisk er en diode den mest simple form for halvleder. Halvledere et særligt materiale, der er forurenet, så den ene side er negativt ladet, og den anden er positivt ladet.

Hvad er CR lysdæmper?

De to gamle modeller LR og CR modeller, var før LED belysningen kom frem. De kan begge dæmpe gløde- og hallogenbelysning. Forskellen er dog, at hvis de skal dæmpe lavvolt belysning. Her skelnes mellem forsyning fra elektronisk- og jernkerne transformer.

Hvordan vælger man den rigtige lysdæmper?

Valg af lysdæmper For alle dæmpere er der en begrænsning på hvor mange watt (hvor meget energi) den kan regulere, for en 1 modul vægmonteret lysdæmper ligger det typisk omkring 300-400 watt. Ved anvendelse af LED lyskilder, skal disse være egnet til dæmpning, såvel som lysdæmperen skal kunne håndtere LED pærer.