:

Hvornår blev ISS lavet?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvornår blev ISS lavet?
 2. Hvordan startede ISS?
 3. Hvem grundlagde ISS?
 4. Hvor er den Internationale Rumstation ISS?
 5. Hvor tæt er den Internationale Rumstation?
 6. Hvor langt er ISS fra jorden?
 7. Hvor stor er rumstationen?

Hvornår blev ISS lavet?

Det første skridt til ISS blev taget i 1998, da Rusland sendte en raket ud i rummet. I år 2000 ankom de første mennesker til stationen, og i år 2011 var stationen færdigbygget.

Hvordan startede ISS?

ISS, som vi kender det i dag, blev grundlagt i 1934, men virksomheden stammer fra 1901. ISS startede som et vagtselskab for lokale virksomheder, men har udviklet og udvidet sig i overensstemmelse med sine grundlæggende værdier.

Hvem grundlagde ISS?

Servicekæmpen blev i sin tid nemlig grundlagt af bedstefaderen til den mand, der senere skulle stifte G4S, nemlig Jørgen Philip-Sørensen. Den afdøde forretningsmand kom ud af en driftig familie, hvor bedstefaderen grundlagde ISS som vagtselskab tilbage i 1901 under navnet Kjøbenhavn Frederiksberg Nattevagt.

Hvor er den Internationale Rumstation ISS?

 • Billedet, som er taget den 13. marts 2015 af besætningen på International Space Station, Ekspedition 42, viser landskabet omkring Sahara. Den Internationale Rumstation, ISS, er verdenshistoriens største fællesmenneskelige projekt, et samarbejde mellem 15 lande og fem rumfartsorganisationer.

Hvor tæt er den Internationale Rumstation?

 • Den Internationale Rumstation befinder sig i et lavt kredsløb omkring Jorden. Mens f.eks. kommunikationssatellitter bevæger sig om Jorden i op til tusindvis af kilometers afstand, er ISS blot mellem 3 km fra Jorden i en lav kredsløbsbane benævnt LEO (Low Earth Orbit).

Hvor langt er ISS fra jorden?

 • Mens f.eks. kommunikationssatellitter bevæger sig om Jorden i op til tusindvis af kilometers afstand, er ISS blot mellem 3 km fra Jorden i en lav kredsløbsbane benævnt LEO (Low Earth Orbit).

Hvor stor er rumstationen?

 • Rumstationen har et trykreguleret areal på over 800 kubikmeter, hvilket er nok til seks astronauter og en uhyre stor mængde udstyr. Den tjener først og fremmest som forskningsstation, hvilket den er perfekt til, da alle eksperimenter foregår i vægtløs tilstand.