:

Hvilke lande deltog i Den Kolde Krig?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvilke lande deltog i Den Kolde Krig?
 2. Hvilke konsekvenser fik Den Kolde Krig for krige og konflikter?
 3. Hvordan påvirkede Den Kolde Krig Danmark og Europa?
 4. Hvad er den kolde krig?
 5. Var der kold krig mellem supermagterne?
 6. Hvad er jagten på Røde Oktober?
 7. Hvad var den kolde krig i Vestberlin?

Hvilke lande deltog i Den Kolde Krig?

Den Kolde Krig var den storpolitiske konflikt, der definerede perioden mellem Anden Verdenskrigs afslutning i 1945 frem til Berlinmurens fald i 1989 og opløsningen af Sovejtuniuonen to år efter. Konflikten stod mellem de to supermagter, USA og Sovjetunionen, sammen med deres allierede.

Hvilke konsekvenser fik Den Kolde Krig for krige og konflikter?

Under den kolde krig var der flere alvorlige konflikter og kriser mellem supermagterne USA og Sovjetunionen. Under Cubakrisen i 1962 og Able Archer-krisen i 1983 frygtede man en atomkrig.

Hvordan påvirkede Den Kolde Krig Danmark og Europa?

Der foregik en enorm oprustning og ophobning af kernevåben på begge sider. Selvom der aldrig blev krig i Danmark, levede mange danskere i frygt. Frygt for kommunisterne, men primært for at en kernevåbenkrig ville føre til verdens undergang. Ved flere episoder var Den Kolde Krig da også ved at blive ”varm”.

Hvad er den kolde krig?

 • Efter 2. verdenskrig sænker et jerntæppe sig over Europa, der bliver delt i øst og vest. De næste 50 år udkæmper USA og Sovjetunionen en skjult krig om verdensherredømmet. Få overblikket over Den kolde krig, der skabte højintensiv spænding i hele verden i over 40 år.

Var der kold krig mellem supermagterne?

 • Konflikten stod mellem de to supermagter, USA og Sovjetunionen, sammen med deres allierede. Det blev kaldt en kold krig, fordi supermagterne aldrig kom i direkte væbnet konfrontation mod hinanden, men det kunne sagtens være sket.

Hvad er jagten på Røde Oktober?

 • Jagten på Røde Oktober er en amerikansk spion - thriller fra 1990 instrueret af John McTiernan med Sean Connery og Alec Baldwin i hovedrollerne. Filmen er baseret på romanen af samme navn skrevet af Tom Clancy.

Hvad var den kolde krig i Vestberlin?

 • Kik fra Vestberlin på grænsesoldater i Østberlin kort før murens fald. Sovjetunionen og Atomknappen. Den kolde krig. Den Kolde Krig var den storpolitiske konflikt, der definerede perioden mellem Anden Verdenskrigs afslutning i 1945 frem til Berlinmurens fald i 1989.