:

Hvilke elstik bruges i Frankrig?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvilke elstik bruges i Frankrig?
  2. Hvilken stikkontakt har jeg?
  3. Er der strøm i jordledning?
  4. Hvordan er stikkontakter i Frankrig?
  5. Hvad kommer der ud af stikkontakten?
  6. Hvor langt skal en stikkontakt sidde fra gulvet?
  7. Hvad er stænktæt?
  8. Hvordan får man jordforbindelse?

Hvilke elstik bruges i Frankrig?

Franske stik passer til almindelige danske elektriske apparater med 2 ”ben”. Har dit stik 3 ben, skal du have en adapter. Volt og hertz er det samme som i Danmark.

Hvilken stikkontakt har jeg?

Stikkontakter er mærket 10A, 13A eller 16A, hvilket er stikkontaktens størst tilladte belastningsstrøm. Du bør ikke belaste stikkontakter i længere tid med den største tilladte belastningsstrøm. De 10A, 13A og 16A er omregnet til effekt henholdsvis 23 watt eller 3680 watt ved 230 V.

Er der strøm i jordledning?

Jordforbindelse, jording eller blot jord betyder, at du forbinder dit apparat elektrisk til jorden. Der går groft sagt en ledning fra din stikkontakt ud til et jordspyd eller lignende installation.

Hvordan er stikkontakter i Frankrig?

I Frankrig er stikkontakterne 230 volt. Her findes både runde to- og trebensstik.

Hvad kommer der ud af stikkontakten?

Den elektricitet, der er i et batteri, kaldes for jævnstrøm. Her bevæger elektronerne sig i samme retning - altså samme vej hele tiden. Den strøm, der er i stikkontakten, kaldes for vekselstrøm, og her veksler elektroner mellem at løbe den ene og den anden vej.

Hvor langt skal en stikkontakt sidde fra gulvet?

Installationer som stikkontakter, telefon- og antennestik bør være lette at lokalisere og bør være i kontrast til væggen. De bør placeres i en højde på mindst 0,4 m. og helst 0,9-1,2 m. over gulvet i en afstand på mindst 0,5 m.

Hvad er stænktæt?

Lige nu kan det være du overvejer hvad det egentlig vil sige at være stænktæt. Det er egentlig ganske simpelt. For at et produkt kan klassificeres som vandtæt skal det være fuldstændig vandtæt, altså ikke bare kunne modstå vand. Stænktæt derimod betyder at stikkontakten kan tåle vand, men ikke er fuldkommen vandtæt.

Hvordan får man jordforbindelse?

For at få jordforbindelse skal der være både jord i stikkontakten og jordledning i den ledning, du tilslutter apparatet med. Du kan se på din stikkontakt, om der er jord i den, hvis der er 3 huller. Er der kun 2 huller, er der ikke jord i stikkontakten.