:

Hvor bred er en døråbning?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvor bred er en døråbning?
 2. Hvad er Karmdybde?
 3. Hvilken indvendig dør?
 4. Hvad er Murhulmål?
 5. Hvor bred skal en dør være for at en kørestol kan komme igennem?
 6. Hvad betyder m9 dør?
 7. Hvad koster en Inderdør?
 8. Hvilket karmsæt?
 9. Hvor bred er en handicap dør?
 10. Hvad måler en kørestol?

Hvor bred er en døråbning?

De mest almindelige modulmål for indvendige døre er 7 x 21, 8 x 21 og 9 x 21. Det er altså typisk bredden, der varierer fra 70 til 90 cm, mens højden typisk er 210 cm.

Hvad er Karmdybde?

Man kan også vælge en specifik karmdybde for hver enkel dør eller en overordnet karmdybde, som skal gælde alle døre. Vores standard karmdybde er 93 mm. Her kan man vælge, om karmen skal være i træ, stål eller aluminium. Ved udenpåliggende skydedøre kan man også vælge en kappe, og om man ønsker en åbningskarm.

Hvilken indvendig dør?

Skal dørene være støjdæmpende imellem rummene, er det eneste rigtige, at du vælger massive/kompakte døre. Har det slet ingen betydning, kan du vælge en celledør. Massive eller kompakte døre er, som navnet lyder, tungere døre og de har en bedre lydisolering end celledøre.

Hvad er Murhulmål?

Murhulmålet finder du ved at måle fra væg til væg i bredden (B) og fra gulv til gulv til øvre væg i højden (H). Efter opmåling skal du sammenholde resultatet med målene på målskemaet, som du kan finde her nedenfor og aflæse den rubrik, der kommer tættest på dit mål.

Hvor bred skal en dør være for at en kørestol kan komme igennem?

En fri bredde på 0,77 meter tillader passage af de fleste personer i kørestol, men en fri bredde på 0,87 meter anbefales, da for eksempel personer i manuelle kørestole kan have brug for ekstra plads til betjening af drivringe.

Hvad betyder m9 dør?

Størrelsen på hullet i din mur, afgør hvilket modulstørrelse (M) du skal vælge til din indvendige dør. Modul-betegnelsen er et fagudtryk, som gør det nemmere at matche dørstørrelser med karmstørrelser.

Hvad koster en Inderdør?

En ny yderdør kan koste alt fra 7.000 kroner til 20.000 kroner, mens de indvendige døre ligger i et helt andet prisleje. Du kan slippe afsted med at betale alt fra 1.000 kroner til 5.000 kroner per dør, når det kommer til de indvendige døre.

Hvilket karmsæt?

Vælg en dørkarm med samme evne som døren....Undgå smækkende døre fra gennemtræk og sure teenagere – vælg Swedoor +Karm

 • Integreret tætningsliste dæmper støj og øger komfort.
 • Vedligeholdelsesfri i mange år.
 • Behøver ikke yderligere overfladebehandling.
 • Fri for grimme knastudtræk.

Hvor bred er en handicap dør?

Døre skal have en fri passagebredde på mindst 0,77 m. Åbner døren imod personen, skal der være mindst 0,5 m ved siden af døren modsat dens hængselside. Højden af dørtrin må højst være 25 mm.

Hvad måler en kørestol?

Mange kørestole fås i forskellige bredder. Det er normalt sædets bredde der tales om, og der er fire standard-bredder for sædet på kørestole: 40, 44, 48 og 51 cm. På den ene side er det vigtigt at sædet er tilstrækkeligt bredt – og omvendt har sædets bredde selvfølgeligt også indflydelse på kørestolens samlede bredde.