:

Hvornår skal man bære cykelhjelm?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvornår skal man bære cykelhjelm?
 2. Er det lovpligtigt at køre med cykelhjelm på elcykel?
 3. Er der forskel på cykelhjelme?
 4. Hvad er en god cykelhjelm?
 5. Hvor gammel må en styrthjelm være?
 6. Er det lovligt at køre uden cykelhjelm?
 7. Er det lovligt at køre uden cykelhjelm på el-løbehjul?
 8. Er det lovpligtigt at have cykelhjelm på på el-løbehjul?
 9. Hvor stor skal cykelhjelmen være?
 10. Hvad er MIPS i cykelhjelm?
 11. Hvad koster en god cykelhjelm?
 12. Hvilken cykelhjelm beskytter bedst?
 13. Hvor gammel må en sikkerhedshjelm være?
 14. Er bandit hjelme ulovlige?
 15. Kan man få en bøde for at køre uden cykelhjelm?

Hvornår skal man bære cykelhjelm?

Når 2021 bliver til 2022 vil det ikke længere være lovligt at køre på elløbehjul uden en hjelm. I dag offentliggjorde transportminister Benny Engelbrecht (S) , at han fra 1. januar 2022 indfører et krav om at bære hjelm, når man kører på elløbehjul.

Er det lovpligtigt at køre med cykelhjelm på elcykel?

Selvom en almindelig el-cykel kan køre 25 km/t, er der ingen lovkrav om, at man skal bære hjelm. Dog skal man bruge hjelm, når man kører på de såkaldte super-elcykler, som kan køre op mod 45 km/t.

Er der forskel på cykelhjelme?

Hvilken type hjelm skal jeg vælge? Skaterhjelme, sportshjelme og cykelhjelme kan alle beskytte dit hoved, men du foretrækker måske en type frem for de andre. Skaterhjelme er ofte tungere og har færre ventilationshuller end andre hjelme, hvilket gør dem varme at cykle med.

Hvad er en god cykelhjelm?

Det unikke ved Scott ARX Road er den skarpe pris i sammenhæng med dens testvindende designs. Den befinder sig i mellemprisklassen, og den er det sikre valg, når det er kvalitet og høj sikkerhed, der er de vigtigste parametre for dig i valget af ny cykelhjelm.

Hvor gammel må en styrthjelm være?

Som fingerregel anbefaler de fleste producenter, at man skifter sin hjelm ca. hver femte år.

Er det lovligt at køre uden cykelhjelm?

Er det lovpligtigt at køre med cykelhjelm? Det korte svar er NEJ! Det er (desværre) ikke et lovkrav, at du bærer cykelhjelm, når du er ude at cykle. Hverken for børn eller voksne.

Er det lovligt at køre uden cykelhjelm på el-løbehjul?

El-løbehjulet er blevet populært – ikke mindst blandt unge. Men mange kender slet ikke reglerne for de elektriske løbehjul, og nu kommer der endnu en regel, der skal overholdes. Fra 1. januar 2022 bliver det nemlig ulovligt at køre uden hjelm.

Er det lovpligtigt at have cykelhjelm på på el-løbehjul?

Fra 1. januar 2022 blev det lovpligtigt at have hjelm på, når man kører på motoriseret løbehjul og andre små motoriserede køretøjer. Hvis du efter nytår skal ud og køre på et motoriseret løbehjul, et motoriseret skateboard eller et selvbalancerende køretøj, skal du huske at anvende en cykelhjelm.

Hvor stor skal cykelhjelmen være?

Her er et skema der kan hjælpe dig.

 • Ekstra small = 47 – 51 cm.
 • Small = 51 – 55 cm.
 • Medium = 55 – 59 cm.
 • Large = 59 – 63 cm.
 • Ekstra large = 61 – 65 cm.

Hvad er MIPS i cykelhjelm?

Modsat den traditionelle cykelhjelm, er MIPS-hjelmene designet til at beskytte hovedet mod slag fra alle vikler. Det skyldes, at det specielle lavfriktionslag gør det muligt for hovedet at bevæge sig 10-15 mm i alle retninger. Det er også her navnet Multi-directional Impact Protection System (MIPS) kommer fra.

Hvad koster en god cykelhjelm?

CASCO ACTIV 2 - DEN BEDSTE HVERDAGSCYKELHJELM Cascos hjelm er blevet rost til skyerne i cykelhjelm tests fra både ind- og udland, og her fremhæves særligt hjelmens fantastiske beskyttelse. Dette er en hjelm, som passer på dig fra A til B, og netop derfor er den også at finde på vores liste! 699 Kr.

Hvilken cykelhjelm beskytter bedst?

En cykelhjelm med MIPS beskytter dit hoved endnu bedre, og med fokus på at beskytte mod rotationsbevægelse. Test af MIPS cykelhjelme, viser væsentlig mindre skade af hoved og hjerne, uanset i hvilken vinkel du styrter. Med denne hjelm fra MET får du en sikker og behagelig hjelm med en overlegen stil.

Hvor gammel må en sikkerhedshjelm være?

Holdbarheden er normalt 5 år efter ibrugtagning ved normal brug og opbevaring, samt hvis der ikke er skader på hjelmen. Oplysninger om holdbarheden skal fremgå af brugsanvisningen. Produktionsår og -måned stemples ofte ind i hjelmen. Hjelme bør ikke opbevares i sollys, når de ikke bruges.

Er bandit hjelme ulovlige?

SIMPSON er bedst kendt for deres Ghost Bandit hjelm fra USA. Denne model er nu lanceret i lovlig EU model under navnet Venom. SIMPSON laver hjelme i agressivt look og med den nyeste teknologi.

Kan man få en bøde for at køre uden cykelhjelm?

Men politikerne siger nej. En cykelhjelm mindsker risikoen for hovedskader med 50 procent, hvis uheldet er ude. Men især teenagere og voksne dropper at spænde hjelmen, når de hopper på cyklen. Man kan få en bøde for at køre uden hænder på styret, at bruge mobilen eller køre uden lys på cyklen, når det er mørkt.