:

Hvornår er man hjertesyg?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvornår er man hjertesyg?
 2. Hvor sidder smerter i hjertet?
 3. Hvorfor får man ondt under brystet?
 4. Hvad er en iskæmisk hjertesygdom?
 5. Hvor mange dør af hjertekarsygdomme om året?
 6. Hvad betyder stikken i hjertet?
 7. Hvad er tegn på hjerteanfald?
 8. Hvorfor får man iskæmi?
 9. Hvor mange dør af hjertesvigt om året?
 10. Hvad er hjerteklapsygdom?
 11. Er stik i hjertet farligt?
 12. Hvornår er hjertebanken farlig?
 13. Hvordan starter et hjerteanfald?
 14. Hvad er tegn på hjertestop?

Hvornår er man hjertesyg?

Det er vigtigt, at man går til lægen, hvis man har tegn på hjertesygdom. Hvis man mærker symptomer på hjertesygdom som åndenød, brystsmerter, hævede ben, hjertebanken eller uroligt hjerte, eller har været udsat for sortnen for øjnene eller besvimelser.

Hvor sidder smerter i hjertet?

Angina pectoris er hjertekrampe, der opleves som smerter i brystet, typisk ved anstrengelse. Det forsvinder først, når man holder sig i ro eller tager nitroglycerin.

Hvorfor får man ondt under brystet?

Muskelsmerter i brystkassen er er en ufarlig tilstand, som ikke behøver behandling. Det vigtigste er at udelukke anden sygdom og blive fortrolig med, at der ikke er noget galt med hjertet eller lunger. De fleste vil også kunne have fordel af afspændingsøvelser og lære en god teknik til at trække vejret.

Hvad er en iskæmisk hjertesygdom?

Iskæmisk hjertesygdom er en fælles be- tegnelse for sygdomme i hjertet, der skyldes forsnævring af de årer, der for- syner hjertet med blod. Forsnævringerne kan blandt andet føre til smerter om- kring hjertet, blodprop i hjertet og pludselig død. Aflejringer af fedt i blodårerne er årsag til, at blodkarrene indsnævres.

Hvor mange dør af hjertekarsygdomme om året?

12.000 danskere dør af hjerte-kar-sygdom i løbet af et år (1). Åreforsnævring i hjertet er den enkeltsygdom, som flest danskere dør af (1).

Hvad betyder stikken i hjertet?

Stikkende brystsmerter er den hyppigste form for brystsmerter, men er oftest relateret til ganske ufarlige muskelsmerter, især hvis det mærkes i et lokalt, ømt punkt på brystet, eller hvis man selv kan trykke samme smerter frem – symptomer relateret til en hjertesygdom kan aldrig trykkes frem.

Hvad er tegn på hjerteanfald?

Typiske symptomer på en truende eller nyopstået blodprop er akut opstået brystsmerter og utilpashed, som ikke forsvinder i hvile. I mange tilfælde føles det som et bånd, der strammer og snærer omkring brystet. Men en del af dem, der får en blodprop i hjertet, har ingen smerter.

Hvorfor får man iskæmi?

iskæmi. Iskæmi skyldes hyppigst forsnævring af koronarkar pga. aterosklerose og deraf nedsat blodflow til dele af hjertemusklen. Nedsat blodflow kan have andre årsager fx embolisering til koronarkar (migrerende blod- propper), dissektion af koronarkar (vægdefekt), eller spasme i koronarkar.

Hvor mange dør af hjertesvigt om året?

Kronisk hjertesvigt er en sygdom, som målt på dødelighed er lige så alvorlig som nogle kræftsygdomme. I dag lever omkring 60.000 danskere med kronisk hjertesvigt. Og hvert år indlægges ca. 11.000 patienter med sygdommen, og på trods af forbedrede behandlingstilbud, dør hver tredje et år efter diagnosen.

Hvad er hjerteklapsygdom?

Ved en hjerteklapsygdom kan klapperne i hjertet ikke lukke ordentligt. Derfor fyldes eller tømmes hjertet ikke rigtigt og må arbejde hårdere for at pumpe blod rundt i kroppen. Hjertet har to halvdele, som hver er delt op i et forkammer og et hjertekammer.

Er stik i hjertet farligt?

Ja, brystsmerter kan være farlige, hvis de skyldes svær åreforkalkning i hjertet, eller hvis de skyldes en truende blodprop i hjertet.

Hvornår er hjertebanken farlig?

Kontakt egen læge Hvis din hjertebanken ledsages af brystsmerter, åndedrætsbesvær, svimmelhed eller besvimelse, er sandsynligheden større for, at du kan have en hjertesygdom, og her bør du kontakte din læge, så du kan få det undersøgt nærmere.

Hvordan starter et hjerteanfald?

Hvordan virker en hjertestarter? Når en person får hjertestop, starter det oftest med, at hjertet i nogle minutter flimrer uden at pumpe blodet rundt. Dette kalder man, at hjertet fibrillerer. Så længe hjertet er i denne tilstand, er der mulighed for at få det i gang igen ved at give stød med en hjertestarter.

Hvad er tegn på hjertestop?

De mest almindelige symptomer på et hjertestop er vedvarende smerter midt i brystet, pludselige vejrtrækningsproblemer eller kramper. Hvis du oplever disse symptomer, skal du straks ringe 1-1-2, da det kan være første tegn på et hjertestop.