:

Hvor findes giftig efeu?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvor findes giftig efeu?
 2. Hvilke planter er giftige for heste?
 3. Er efeu giftig for hunde?
 4. Er Egeføj giftig?
 5. Hvad kan dræbe efeu?
 6. Hvad er forskellen på vedbend og efeu?
 7. Er bøgeblade giftige for heste?
 8. Hvilke planter er ikke giftige for hunde?
 9. Kan man slå efeu ihjel?
 10. Hvordan får man bugt med efeu?
 11. Er der forskel på efeu?
 12. Hvilken efeu skal jeg vælge?
 13. Hvornår blomstrer engbrandbæger?

Hvor findes giftig efeu?

Svar. Det er rigtigt, at vedbend, Hedera helix, indeholder giftige saponiner, der især findes i bærrene, men også i mindre mængde i blade, stængler og blomster. Det er nu yderst sjældent, at der sker forgiftningstilfælde, idet bærrene er hårde og meget bitre, så barnet hurtigt vil spytte bærret ud igen.

Hvilke planter er giftige for heste?

Blandt typiske giftige planter for heste kan nævnes Agern, Egeløv, Taks, Skarntyde, Bregne, Tuja, Guldregn, svensk kløver, Padderok, Lupin, Perikum, Smørblomst, Liljekonval, Vår- og Engbrandbægere. Vær ligeledes opmærksom på at mange af planterne også er giftige i hø og wrap.

Er efeu giftig for hunde?

Vedbend/Efeu Det er kun bærerne som har en koncentration som er giftig for dyr. Symptomer ved indtag er øget drikkelyst, kvalme, opkast, diarre, mavesmerter. Ved indtagelse af mange bær kan hunden gå i koma og dø inden for 1-2 døgn. Dødelig dosis kendes ikke.

Er Egeføj giftig?

Vedbend (Hedera helix), også kaldet almindelig vedbend, er en stedsegrøn lian, der vokser på muldbund i skove, krat og parker. Vækstformen er dels krybende, dels klatrende. Den klatrer ved hjælp af særlige klatrerødder på grenene. Hele planten, og også bærrene, er giftig.

Hvad kan dræbe efeu?

Behandl dem med et ukrudtsmiddel fra Roundup. Du kan på den måde bekæmpe din vedbend helt ud i rødderne.

Hvad er forskellen på vedbend og efeu?

Vedbend hedder på latin Hedera helix, og på tysk hedder planten efeu. I mange sammenhænge, fx i dansk litteratur og generelle sprogbrug, bruges efeu synonymt og som populærnavn for Hedera helix, hvorfor man godt kan sige, at de to planter er den samme.

Er bøgeblade giftige for heste?

Som hesteejer er det også vigtigt at vide, at eksempelvis grenaffald fra visse haveplanter aldrig må gives til hestene på folden, da det kan være meget giftigt for hesten at indtage. Det drejer sig om: Bog fra bøgetræer. Agern og egeblade.

Hvilke planter er ikke giftige for hunde?

Erantissen er ikke dødbringende for din hund at indtage, og du skal derfor ikke frygte for din hunds liv, hvis den blot har spist en enkelt blomst eller stængel. Der skal i langt de fleste tilfælde en større mængde til, førend det kan blive skadeligt for hunden.

Kan man slå efeu ihjel?

Det er enkelt nok at slå vedbend- (eller efeu-)planten ihjel. Det kan gøres med én af de mange plantegifte, men det kan også gøres ved at save vedbendens stamme eller stammer over lige ved jordoverfladen.

Hvordan får man bugt med efeu?

Fjern først alle synlige dele med en busksaks eller beskærersaks. Sørg for at have en børste til frigørelse af de små hæfterødder på murerne. Vent derefter et par uger for at se, om der kommer nye blade. Behandl dem med et ukrudtsmiddel fra Roundup.

Er der forskel på efeu?

Der findes mange forskellige typer af vedbend og efeu, som egner sig til det danske klima. Irsk vedbend, Hedera hibernica, har store grønne blade, som er velegnede til bunddække eller rumdeling i haven. Kæmpevedbend, Hedera colchica, har mere læderagtige blade.

Hvilken efeu skal jeg vælge?

Det mest udbredte er dog det danske Vedbend og det Tyske Efeu. Ønsker du en Efeu med brogede blade – grønne blade med hvide aftegninger – så er Hedera Helix 'Koldinghus' et godt valg.

Hvornår blomstrer engbrandbæger?

Engbrandbæger blomstrer i juli-august måned. For at forebygge yderligere spredning af engbrandbæger bør planterne rykkes op/håndluges eller afslås i begyndelsen af juli før frøsætning, så spredning af nye frø kan undgås.