:

Hvad må man sætte på et gravsted?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad må man sætte på et gravsted?
 2. Hvornår kan man sætte gravsten?
 3. Hvordan pynter man med gran på kirkegården?
 4. Hvem er ejer af gravsted?
 5. Hvor køber man Gravvaser?
 6. Kan man blive begravet på alle kirkegårde?
 7. Hvad koster et gravsted i 10 år?
 8. Hvornår pynter man med gran på gravsted?
 9. Hvorfor lægges der gran på gravsted?
 10. Hvem arver et gravsted?
 11. Er et gravsted gratis?
 12. Kan man blive begravet på de ukendtes?
 13. Hvad koster det at blive begravet i folkekirken?
 14. Hvad koster det at forny et gravsted?
 15. Hvor længe skal man betale for et gravsted?

Hvad må man sætte på et gravsted?

Som udgangspunkt kan man plante hvad som helst på et gravsted, blot man tager hensyn til jord- og klimaforhold.

Hvornår kan man sætte gravsten?

Kirkegårdens personale anlægger kun gravsteder i perioden fra uge 16-22 og igen fra uge 35-41. Det skal bemærkes, at kirkegården aldrig genanlægger et gravsted efter begravelser, uden forudgående aftale herom med gravstedsindehaveren.

Hvordan pynter man med gran på kirkegården?

- Hvad enten man bruger gran eller grønt fra haven, skal det lægges tag-lagt på jorden. Det vil sige, at man lægger det nogenlunde indover hinanden, siger Mai-Britt Kvist. Øverst kan du se, hvordan man let og enkelt kan pynte et gravsted.

Hvem er ejer af gravsted?

Svar: Alt hvad der står på gravstedet, ejes af gravstedsejerne. Derfor er det en fælles beslutning mellem ejerne, hvem der tager de forskellige ting på gravstedet. Kirkegården fjerner alt over jorden og gravstenen bliver sendt til knusning.

Hvor køber man Gravvaser?

Vendbare gravvase

 • Gravvase holder. KK-GR. 525,00 DKK.
 • Gravvase i genanvendeligt plast - genanvendt fiskegarn. GRV1. 36,00 DKK.
 • Vandkande og gravvase stativ. VK+GV-ST. 549,00 DKK.
 • Vendbare gravvase - m. galvaniseret indmad. 2-G. 224,95 DKK.

Kan man blive begravet på alle kirkegårde?

Der er ingen grund til bekymring, når det kommer til at kunne blive begravetkirkegården, for selvom man ikke er medlem af folkekirken, kan alle blive begravet på de danske kirkegårde. Hver kirkegård har dog deres egne kirkegårdsvedtægter, hvor bl. a.

Hvad koster et gravsted i 10 år?

De traditionelle gravsteder koster 9.650 kr. - hvortil der ofte vælges en 10-årig legataftale for renholdelse: 950 pr. år.

Hvornår pynter man med gran på gravsted?

Grandækning foretages i perioden oktober – december. I dagene op til jul lægger vi julekranse og udsætter juletulipaner på gravsteder. Dekorationer og guirlander: Dekorationer og guirlander lægges på gravstederne ”plæne med liggesten” i perioden oktober – december.

Hvorfor lægges der gran på gravsted?

Op til jul dækkes mange af landets gravsteder af gran. En praksis, der oprindeligt handlede om at beskytte kirkegårdens svage planter imod vinterfrosten. Derfor lagde man hele grene af gran ud som et dækken på gravene. ”I Danmark har grandækning efterhånden kun pynteværdi.

Hvem arver et gravsted?

Var afdøde eneberettiget til et gravsted, tilfalder brugsretten afdødes arvinger efter loven, uanset om disse iøvrigt tager arv efter afdøde. Er der blandt arvingerne en efterlevende ægtefælle, får ægteparrets fællesbørn dog først brugsret til gravstedet efter den længstlevende ægtefælles død.

Er et gravsted gratis?

8500 kroner koster det at få et gravsted og få nedsænket kisten eller urnen, hvis man skal begraves i en af de ti kirker, der er i Fredensborg Provsti. Men det er kun indtil nytår. Derefter vil det være det gratis for medlemmer af folkekirken.

Kan man blive begravet på de ukendtes?

De ukendtes grav En plads i en anonym fællesgrav betyder, at du som pårørende ikke får oplyst, hvor i kirkegårdens fællesareal urnen nedsættes. Ligeledes er det ikke muligt at deltage ved urnenedsættelsen, da begravelser og bisættelser ved de ukendtes grav foregår anonymt.

Hvad koster det at blive begravet i folkekirken?

Urnegrav: Medlem af Folkekirken Gennemsnitligt koster det 3.240 kr. for en nedsættelse i ukendt fællesgrav. En plads i den kendte urnefællesgrav (mulighed for liggende gravsten) koster 5.210 kr. Et traditionelt urnegravsted koster 4.140 kr.

Hvad koster det at forny et gravsted?

Ved fornyelse af et gravsted betales der et fast gebyr + et beløb til obligatorisk pleje og vedligeholdelse af hæk og stenkanter eller græs. Gebyret for fornyelse af et gravsted er 515,66 kr.

Hvor længe skal man betale for et gravsted?

Betaling for gravsted Man skal betale for brugsretten til et kistegravsted i mindst 20 år og mindst 10 år for et urnegravsted (fredningsperioden). Det er det antal år, det normalt tager, før en kiste eller urne og ligrester er nedbrudt. Taksterne er fastsat af kirkegårdens bestyrelse.