:

Kan jeg komme på min kærestes lejekontrakt?

Indholdsfortegnelse:

 1. Kan jeg komme på min kærestes lejekontrakt?
 2. Hvem er en del af husstanden?
 3. Kan man arve en lejebolig?
 4. Hvis man ikke står på lejekontrakten?
 5. Hvad vil det sige at en lejlighed er delevenlig?
 6. Hvor mange kan der stå på en lejekontrakt?
 7. Hvem må bo i min lejlighed?
 8. Hvem må bo i mit hus?
 9. Hvem hæfter for lejemål ved dødsfald?
 10. Kan man arve fast ejendom?
 11. Kan man smide en lejer ud uden lejekontrakt?
 12. Hvad er en delelejlighed?
 13. Hvad er en 3 værelses lejlighed?
 14. Hvad er definitionen på en lejlighed?
 15. Hvad vil det sige at en lejlighed ikke er delevenlig?

Kan jeg komme på min kærestes lejekontrakt?

I de tilfælde, hvor du lade din kæreste flytte ind, kan du ikke gennemtvinge, at han eller hun også får sit navn på lejekontrakten. Udlejeren er nødt til at acceptere jeres samliv, men han kan lovligt nægte, at I begge får deres navne på lejekontrakten.

Hvem er en del af husstanden?

En husstand er i demografien en enhed, der anvendes til at beskrive et samlet fællesskab af mennesker, der bor og lever sammen.

Kan man arve en lejebolig?

Har en ægtefælle ret til at blive boende i en lejlighed, hvis den ene dør? Ja, det har ægtefællen altid ret til. Det står i Lejelovens § 75. Såfremt en lejer dør, har ægtefællen ret til at fortsætte lejemålet.

Hvis man ikke står på lejekontrakten?

Ligeledes skal udlejeren acceptere en frivillig aftale, hvor I bliver enige om, at den af jer, der ikke har sit navn på lejekontrakten, skal fortsætte lejemålet alene. Det er blot at meddele udlejeren, at vedkommende bliver boende alene i lejemålet.

Hvad vil det sige at en lejlighed er delevenlig?

Find ledig delevenlig lejlighed hos BoligPortal Kort fortalt dækker delevenlighed over, hvorvidt lejemålet lægger op til at blive delt af flere, der ikke nødvendigvis kender hinanden tæt eller er i et forhold: Det vil sige, at der typisk skal være minimum to værelser ud over køkkenet.

Hvor mange kan der stå på en lejekontrakt?

Én af jer kan stålejekontrakten og er således lejemålets officielle lejer. Den officielle lejer fremlejer herefter værelser til de øvrige beboere. Alle lejere kan stålejekontrakten, og alle er dermed lejemålets officielle lejere.

Hvem må bo i min lejlighed?

Hvem må bo i min bolig? Det du, som er lejer samt din husstand. Husstandsbegrebet omfatter din samlever og jeres børn. Hvis der er andre personer, skal der søges om del fremleje.

Hvem må bo i mit hus?

Du må bo i en almen bolig med din kæreste eller ægtefælle og jeres børn. I udgør én hus- stand. Når I flytter ind, I højst være to per- soner per beboelsesrum. Dine forældre eller dit voksne barn med familie ikke flytte ind hos dig, for der kun bo én husstand i en bolig.

Hvem hæfter for lejemål ved dødsfald?

Disse forpligtelser og rettigheder vil dermed overtages af dødsboet og de(n) person(er), der bestyrer det. Dødsboet vil dermed have samme opsigelsesvarsel, som afdøde lejer selv havde, ligesom dødsboet også vil være forpligtet til at betale husleje, indtil lejemålet ophører.

Kan man arve fast ejendom?

Har du en helårsbolig eller et sommerhus, kan du som udgangspunkt i et testamente beslutte, hvad der skal ske med ejendommen. Har du en ægtefælle, der overlever dig, har ægtefællen dog fortrinsret. Du kan fx ved testamente bestemme, at en eller flere arvinger skal kunne overtage ejendommen som en del af deres arv.

Kan man smide en lejer ud uden lejekontrakt?

Nej, din udlejer kan ikke smide dig ud af dit lejemålet uden begrundelse, fordi der ikke findes en lejekontrakt. Hvis udlejer ønsker at smide dig ud, skal det gøres med lovlig hjemmel i lejeloven. Du skal dog som lejer kunne bevise, at du har lov til at bo i lejemålet.

Hvad er en delelejlighed?

En delebolig er en bolig, hvor du lejer et værelse eller en del af en lejlighed eller et hus, men i øvrigt kan anvende hele boligen. Fordelen ved en delebolig kan være lavere husleje, socialt samvær med din sambo, en fælles indsats for at holde hjemmet med mere.

Hvad er en 3 værelses lejlighed?

Herunder ses de forskellige typer 3-værelses lejligheder i Margrethegården. Type H er 80 kvadratmeter, og består af 3 værelser. Type I er 103 kvadratmeter, og består af 3 værelser og 2 kamre. Klik på de enkelte lejlighedsplaner for at se billedet i større format.

Hvad er definitionen på en lejlighed?

En lejlighed er en bolig, som er del af en større eller mindre bebyggelse. Dette betyder at boligen er bestående af et eller flere værelser med tilhørende køkken og badeværelse, som regel beliggende i en ejendom med flere af sådanne boliger.

Hvad vil det sige at en lejlighed ikke er delevenlig?

Når en bolig ikke er delvenlig, så betyder det, at man ikke kan bo dér sammen med en ven. Det handler ofte om selve indretningen af lejligheden og fordeling af rum, som gør at den ikke er egnet til deling mellem venner. Det er dog tilladt, hvis I er et par eller hvis du er enlig.