:

Er LED lys dyrt?

Indholdsfortegnelse:

  1. Er LED lys dyrt?
  2. Hvornår opfandt man LED lys?
  3. Hvad betyder indbygget LED?
  4. Hvorfor skifte til LED?
  5. Hvad koster en LED pære i timen?
  6. Hvem har opfundet LED lys?
  7. Hvordan fik man lys i huset for 100 år siden?
  8. Hvad betyder lyskilder?

Er LED lys dyrt?

LED pærer er typisk lidt dyrere i indkøb end traditionelle pærer, men den markante strømbesparelse gør, at investeringen typisk er tjent hjem på relativ kort tid. Dertil kommer, at holdbarheden ofte er 30-50.000 timer, svarende til en længere årrække.

Hvornår opfandt man LED lys?

Den kom på markedet i 1993. Siden 1960'erne er lysdioder blevet mere og mere effektive, og historisk er der hvert tredje år sket en fordobling af lysudbyttet ved samme elektriske strøm gennem dioden. Resultatet er, at dioderne i dag lyser stærkt nok til, at de kan anvendes som lyskilde i mange forskellige typer lamper.

Hvad betyder indbygget LED?

Integreret LED: Nogle armaturer har LED'erne indbygget (uden sokkel og fatning), så de enten ikke kan udskiftes, eller kun kan udskiftes med værktøj. Levetid: Måles i timer eller hour (h). Hvis pærens levetid er på 1.000 timer, og pæren bruges i knap 3 timer hver dag, svarer det til, at pæren holder i et år.

Hvorfor skifte til LED?

Længere levetid med LED belysning LED belysning holder længere end andre typer pærer og er meget robuste. Du slipper for besværet med hyppige udskiftninger og indkøb af nye lyskilder, og samtidig er du med til at reducere spild. Levetiden for en LED pære kan være op til 10 gange længere end for traditionelle lyskilder.

Hvad koster en LED pære i timen?

En glødepære på 40 watt svarer til en LED-pære på 4,5 watt. Forbruget for de 10.000 timer, en LED-pære kan lyse, vil være 103 kroner. Forbruget for 10.000 timers lys fra glødepærer på 40 watt er 916 kroner. Det er altså 813 kroner dyrere i forbrug at have en glødepære siddende i stedet for en LED-pære.

Hvem har opfundet LED lys?

Nick HolonyakOleg Vladimirov... Losev Lysdiode/Opfindere

Hvordan fik man lys i huset for 100 år siden?

Det havde dog sine begrænsninger, hvoraf den vigtigste var, at lyset gik ud, når et tilstrækkeligt stort stykke kul var brændt væk. Altså måtte der være et menneske ansat til at rense kullene og skubbe dem ind mod hinanden i en passende takt – eller man måtte opfinde en mekanisme, der kunne gøre det samme.

Hvad betyder lyskilder?

Lys-kilde, en. (jf. -giver; især fagl.) om hvad der udsender, frembringer lys.