:

Kan man spise krybende timian?

Indholdsfortegnelse:

 1. Kan man spise krybende timian?
 2. Kan mynte være giftig?
 3. Kan man spise mynteblade?
 4. Kan man spise mynte blomster?
 5. Kan man spise smalbladet timian?
 6. Hvornår skal mynte klippes ned?
 7. Er frisk mynte sundt?
 8. Hvad er mynteblade godt for?
 9. Kan man tørre mynteblade?
 10. Er min timian død?
 11. Er timian stedsegrøn?
 12. Er timian Vinterhårdfør?
 13. Hvordan klipper man en mynte?

Kan man spise krybende timian?

Krybende timian Sammen med at være en fantastisk kulinarisk urt, er timian et fremragende spiseligt bunddække, der også kan tåle en let fodtrafik, så de egner sig til at vokse på eller nær have stier.

Kan mynte være giftig?

Blandt varieteter og former af pebermynte bør nævnes citronmynten Mentha piperita var. citrata, der har røde rande på bladene og en citronagtig duft. Denne gamle lægeplante er giftig og bør ikke bruges som køkkenurt. Den har krybende stængler og små ovale blade.

Kan man spise mynteblade?

Hvad kan man bruge mynte til? Det er bladene, der anvendes som krydderurt i maden. Mynte er nok mest kendt som smagsgiver i myntegele (mintgele), som er godt til lammekød. Desuden er mynte almindelig som ingrediens i te, og endelig er der drikken Mojito, som indeholder mynteblade.

Kan man spise mynte blomster?

De søde, lyslilla blomster er bittesmå og sidder i kranse op ad stænglerne. De er også spiselige og kan fx drysses i salaten eller urteteen. Blomsterne tiltrækker masser af insekter og sommerfugle med deres duft.

Kan man spise smalbladet timian?

Du kan bruge den som smagsgiver i din madlavning, eksempelvis til smørstegning, hvor du kommer den på panden og vender den med smørret de sidste fem minutter af tilberedningen. De friske blade og blomster kan du tilsætte i dine retter, hvor de giver en ren og flot smag.

Hvornår skal mynte klippes ned?

Hen på efteråret visner plantens stængler og blade, men om foråret begynde planten igen at spire nedefra. Du skal derfor ikke så eller plante mynte hvert år, den skal nok komme igen af sig selv.

Er frisk mynte sundt?

Mynte indeholder flere gavnlige vitaminer og mineraler, f. eks. C- og E-vitamin, folat, kalcium og jern. Alle slags mynte, især pebermynte, har i århundreder været brugt til at stimulere fordøjelsen og berolige maven.

Hvad er mynteblade godt for?

Mynte indeholder flere gavnlige vitaminer og mineraler, f. eks. C- og E-vitamin, folat, kalcium og jern. Alle slags mynte, især pebermynte, har i århundreder været brugt til at stimulere fordøjelsen og berolige maven.

Kan man tørre mynteblade?

Sådan tørrer du din mynte i dehydrator Pluk en stor håndfuld mynte i din have med stængler og det hele. Læg stænglerne i lag i en dehydrator og lad dem tørre 3-4 timer ved 45 grader. Hvis mynten ikke er helt tør efter 3-4 timer, skal du selvfølgelig tørre den lidt mere.

Er min timian død?

Timian vokser i næsten al slags jord, men for alle timian gælder, at der skal være et godt dræn. Hvis de står og sopper, er det den sikre død.

Er timian stedsegrøn?

Timian-planten er en stedsegrøn bunddække der kan formeres ved deling, stiklinger eller frøformering. For at sikre tæt vækst, klippes ned i begyndelsen af efteråret eller foråret. Vildtvoksende kan man finde både smalbladet og bredbladet timian i tørre områder, f. eks.

Er timian Vinterhårdfør?

Timian. Timian, Thymus vulgaris, er en flerårig halvbusk, som i de fleste haver vil overvintre på friland, hvis den står i porøs og ikke for våd jord. Man kan vinteren igennem høste timian til frisk forbrug. På udsatte lokaliteter bør den dækkes med granris eller lignende.

Hvordan klipper man en mynte?

Når man bruger af sin mynte, så kan man med fordel gøre på samme måde som med basilikum - netop at bruge det øverste af planten, og klippe af over to nye skud. Så skyder den på ny, som man kan se på følgende billede. Mynten skyder fra de to sideskud. Klip altid lige over disse.