:

Hvad skal man gøre når man har tynd mave?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad skal man gøre når man har tynd mave?
 2. Hvordan behandler man diarré?
 3. Hvad er godt at drikke når man har diarré?
 4. Hvornår er det diarré?
 5. Hvor lang tid må man have diarré?
 6. Hvad er alvorlig diarré?
 7. Hvad er godt at drikke når man har ondt i maven?
 8. Er banan godt for tynd mave?
 9. Hvor lang tid går der før man får dårlig mave?
 10. Er havregrød godt for diarré?
 11. Hvordan ser diarré ud?
 12. Er det farligt at have tynd mave?
 13. Hvorfor har jeg tynd mave hele tiden?

Hvad skal man gøre når man har tynd mave?

Hvis du lider af diarré, er det godt at spise:

 1. Bananer.
 2. Kogte eller bagte grøntsager.
 3. Henkogt frugt, f. eks. æblegrød.
 4. Knækbrød, kiks og ristet lyst brød.
 5. Kogt kylling.
 6. Syrnede mælkeprodukter.
 7. Fisk uden skind.
 8. Saltholdig mad, f. eks. chips.

Hvordan behandler man diarré?

Mildere tilfælde af diarré kan ofte klares uden medicinsk behandling. Ved diarré taber kroppen vand og salte. Så den vigtigste behandling af diarré er at drikke rigeligt med vand tilsat salt og sukker for at genoprette kroppens balance af salt og væske.

Hvad er godt at drikke når man har diarré?

Man bør fortynde juice, sodavand og lignende med vand. A38, cultura og acidophilus-tykmælk er gode produkter mod diarré, fordi de kan styrke den sunde og naturlige bakterieflora i tarmen og er milde mod maven.

Hvornår er det diarré?

Diarré defineres ofte som flere end tre tynde afføringer i døgnet eller et fæcesvolumen > 200g. Afføringer kan være vandige, slimede, grønlige og/eller blodige. Langvarig diarré defineres ofte som diarré i mere end to uger. Har man en akut mave-tarminfektion, har man typisk også andre symptomer.

Hvor lang tid må man have diarré?

I de fleste tilfælde vil diarré gå over af sig selv i løbet af nogle dage. Har man diarré i mere end en uge, eller kommer der blod med ud, bør man søge læge. Såfremt man er påvirket af diarré-sygdommen fx med meget høj feber eller tegn på væskemangel, bør lægen også kontaktes.

Hvad er alvorlig diarré?

Diarré er mere end tre daglige udtømninger af løs til vandig afføring. Akut diarré skyldes næsten altid en infektion med bakterier, virus eller parasitter. Akut diarré kaldes derfor ofte "akut infektiøs diarré".

Hvad er godt at drikke når man har ondt i maven?

Cultura, A38 og acidophilus tykmælk har i nogle tilfælde en god virkning på tarmbakterierne.

Er banan godt for tynd mave?

Undgå polyoler, som blandt andet findes i sukkerfrit tyggegummi. Lav en portion havregrød. Spis bananer. Dette er et udokumenteret husråd, der kan hjælpe.

Hvor lang tid går der før man får dårlig mave?

Der går som regel 1-6 timer, fra man har spist den fordærvede mad, til symptomerne opstår. Lægen stiller oftest diagnosen på den klassiske sygehistorie med kvalme, diarré, opkastninger, feber og mavesmerter nogle timer efter, man har indtaget maden. Ofte har andre, som har spist det samme måltid, lignende gener.

Er havregrød godt for diarré?

Giv i stedet rigeligt med vand og saft, ca. 150 ml væske pr. kg legemsvægt i døgnet. Har dit barn en maveinfektion, kan det hjælpe at give skånekost i et døgn: Havresuppe (tynd, siet havregrød tilsat saft), kærnemælkssuppe, fintrevet æble, A-38 og tørt brød f.

Hvordan ser diarré ud?

Symptomerne viser sig ved tynde hyppige afføringer og evt. appetitløshed. Ved væskemangel kommer der symptomer som: mørk sparsom urin.

Er det farligt at have tynd mave?

I langt de fleste tilfælde er det helt harmløst at have 'tynd mave', men ud over at være pinefuldt og socialt belastende øger diarré også risikoen for væsketab og almen svækkelse. Så der er al mulig grund til at sætte hurtigt ind med et stoppende middel.

Hvorfor har jeg tynd mave hele tiden?

Man bør søge læge efter 2 uger med vandtynde hyppige afføringer, eller efter en måned med lettere afføringsændringer. Derudover bør man straks søge læge, hvis man fx har blodig diarré, diarré med pus, høj feber, voldsomme mavesmerter eller udtalt sløvhed.