:

Hvor tykke er ydervægge?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvor tykke er ydervægge?
  2. Er det svært at vælte en væg?
  3. Hvor tyk er en indervæg?
  4. Hvor tyk skal dampspærren være?
  5. Kan en gipsvæg være stabiliserende?

Hvor tykke er ydervægge?

Hvad er husets ydervæg? Husets ydervæg strækker sig fra den væg, du ser indvendigt i dit hus til den facade, der sidder udvendigt på huset. Husets ydervæg er typisk omkring 30-35 cm tyk i traditionelle huse og helt op til 60-65 cm tykke i huse, der er højisolerede eller opført i utraditionelle materialer fx halm.

Er det svært at vælte en væg?

Du kan sagtens selv vælte væggen med en sav og en hammer, hvis du forbereder dig godt. Det er ikke svært at bryde en væg ned, men du skal sætte dig ind i, hvordan du griber det rigtigt an. Det er skønt at rive vægge ned. Med det brutale værktøj i hånden kan du se resultatet med det samme.

Hvor tyk er en indervæg?

En let indervæg er sjældent bærende eller stabiliserende, men fungerer ofte kun som adskillelse mellem to rum....Hvor godt lydisolerer lette indervægge?

VægtypeVægtykkelseLydisolering
Gipsvæg med to lag gips og isolering (45 mm)95 mm40 dB
7. maj 2021

Hvor tyk skal dampspærren være?

Dampspærren må ikke ligge længere end 1/3 af isoleringstykkelsen inde i isoleringen fra den varme side. I fugtige miljøer fx badeværelset, skal dampspærren placeres helt på den varme side af varmeisoleringen.

Kan en gipsvæg være stabiliserende?

En let konstruktion kan også anvendes som stabiliserende og bærende væg. En gipsvæg kan opnå en meget høj styrke og bæreevne, når den konstrueres korrekt. En af de væsentligste faktorer, når man arbejder med bærende vægge, er, at profilerne mellem top- og bundskinne ikke må have samlinger.