:

Hvorfor gider jeg ingenting?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvorfor gider jeg ingenting?
 2. Hvorfor har jeg ingen energi?
 3. Hvorfor føler jeg mig ikke udhvilet?
 4. Hvorfor gider jeg ikke lave noget?
 5. Hvordan får jeg min energi tilbage?
 6. Hvorfor er jeg ikke træt?

Hvorfor gider jeg ingenting?

Man kritiserer sig selv hele tiden og oplever typisk sig selv som doven og træt. ”Jeg gider ingenting” og ”jeg kan ingenting” er en typisk oplevelse af sig selv, når depressionen har lagt sin tunge dyne over et menneske. Desværre vedligeholder denne negative tankegang også depressionen.

Hvorfor har jeg ingen energi?

Alle mennesker er trætte nu og da, og den hyppigste årsag er naturligvis manglende søvn. Derudover skyldes træthed ofte at man bruger kroppen mere, end man plejer at gøre. Øget fysisk udfoldelse kræver langsom tilvænning, hvilket mange glemmer. Der kan dog også være tale om træthed på grund af diverse sygdomme.

Hvorfor føler jeg mig ikke udhvilet?

At være konsekvent med sine sengetider er centralt for at vågne frisk og veludhvilet op. Harrington forklarer: “Da det tidspunkt vi står op, har så stor indflydelse på, hvornår vi er klar til at sove om aftenen, er en fast rutine enormt vigtig.

Hvorfor gider jeg ikke lave noget?

Mange med depression bebrejder sig selv, at de har det dårligt. Måske føler du også skyld, fordi du ikke har overskud og energi til at være der for andre lige nu. Eller måske går du med en konstant følelse af at være til besvær. Det er helt almindeligt at have det sådan.

Hvordan får jeg min energi tilbage?

Sådan får du mere energien i hverdagen

 1. søvn nok. ...
 2. Spis sundt og pas på sukkertrangen kl. ...
 3. Skær ned på alkohol, rygning og byturene. ...
 4. Tag cyklen – boost dit energiniveau med motion. ...
 5. Husk at holde pauser. ...
 6. Hold balancen – læg honningdepoter ud. ...
 7. Bryd din tavshed – hent energi fra andre!
12. feb. 2019

Hvorfor er jeg ikke træt?

En person med forsinket søvnfase type føler sig ikke træt og har ikke trang til at sove før 3-6 timer senere end andre mennesker med normale søvnvaner. Når vedkommende falder i søvn, er søvnen helt normal og af normal længde. Vedkommende vågner derfor som regel af sig selv efter 7-8 timers søvn og er veludhvilet.