:

Hvordan kan man se om det er en LED-pære?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvordan kan man se om det er en LED-pære?
  2. Hvilken LED-pære skal jeg vælge?
  3. Hvad svarer 60 watt til i LED?
  4. Hvad svarer 20w LED til?
  5. Hvad er den svageste pære?
  6. Kan man skifte LED lys?
  7. Hvordan skifter jeg LED spots?

Hvordan kan man se om det er en LED-pære?

Gå efter Go' Energi– mærket, når du køber LED. Dette mærke findes på både A-pærer og LED-pærer.

Hvilken LED-pære skal jeg vælge?

Når du vælger LED-pære, er det derfor vigtigt, at du kigger på Lumen i stedet for Watt. Alle nye LED- og halogenpærer har angivet lumenværdi. Skal du bruge en pære, der svarer til en gammel 60 Watt, skal du købe en pære med ca. 800 lumen.

Hvad svarer 60 watt til i LED?

Omregningstabel LED lys

Almindelig pæreSpare pæreLED pære
100 Watt28 Watt16 Watt
75 Watt25 Watt13 Watt
60 watt13 Watt9,5 Watt
40 Watt9 Watt5,5 Watt

Hvad svarer 20w LED til?

En LED pære giver ca. 8 gange så meget lys pr. watt som en glødepære. For at finde ud af, hvor mange watt en LED pære skal have i forhold til en glødepære, kan du derfor bruge tommelfingerreglen, der hedder 1 til 8.

Hvad er den svageste pære?

Hvis farvegengivelsen er særlig vigtig, vælg en pære på minimum 85-90 RA. Vær sikker på pæretypen ikke har en for høj Kelvin hvis det er til inden døre. Gå efter lang levetid på pæren. Sparepærer mindst 10.000 timer og LED mindst 15.000 timer.

Kan man skifte LED lys?

Selv eksisterende lysstofarmaturer kan du få LED-erstatninger til. Det gør det meget lettere og meget billigere at skifte til LED-lys. Derudover kan du få et meget klarere lys ved at vælge en højere farvetemperatur på LED-pæren. Traditionelle glødepærer giver et mat, rødligt-orange lys på omkring 3.500 Kelvin.

Hvordan skifter jeg LED spots?

LED spots kræver en ny transformer Der er derfor to grunde til, at de gamle transformere til halogenpærerne ikke virker med LED. LED spots kræver derfor en anden type omformer, en såkaldt LED driver. Når du skifter fra halogen spots til LED, skal du altså også skifte den gamle transformer ud med en LED driver.